Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robić?

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Jestem uczniem trzeciej klasy gimnazjum o profilu angielskim. Dodam na początek, że z angielskiego jestem bardzo bardzo dobry, myślę, że o jakiś poziom wyżej od klasy, to też w tym kierunku chciałbym się realizować. Moim marzeniem jest zostać nauczycielem właśnie języka angielskiego + ewentualny fakultet z chemii. Rozważam również opcję wybrania drogi jako farmaceuta (na korzyść przemawiają większe zarobki i po ukończeniu studiów również otwarcie własnej apteki). Jestem typem osoby pomocnej, więc wydaje mi się, że jako osoba pracująca w aptece nadawałbym się idealnie (biologa: 4, chemia: 5/6). DOCHODZĄC DO SEDNA: Czy ktoś byłby w stanie wypowiedzieć się na temat trudności obydwóch kierunków? Macie może jakichś znajomych, którzy na nich studiują? Wybór profilu liceum również będzie ważny, więc muszę rozważyć plusy i minusy tych zawodów. ;)

Gość gość
jeżeli w gimnazjum masz 4 z biologi to sobie daruj farmacje

Gość gość
Na chwilę obecną :) Średnia wynosi nieco ponad 4.60, czyli prawie 5 ;)

Gość gość
Ja polecam żebyś pytał na jakimś innym portalu, bo tutaj mało kto potrafi dobrze doradzić. Idioci tylko krytykują i piszą bezsensowne odpowiedzi...

Gość gość
Tak też chyba zrobię, bo widzę, że kulturalnej odpowiedzi nie otrzymam ;) Dla osoby z góry - nawet gdybym miał 4 - to lepsze to i mieć wiedzę na dłuuugi czas, niż 6, a po tygodniu zapomnieć. Pozdrawiam.