Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nie dopuscic do laktacji

Polecane posty

Gość kpmama
PS. Przepraszam za bledy pisze z telefonu!

Gość gość
Kpmama - piona!

Gość ktosiek cosiek
Autorko ja rodzilam 3 miesiace temu i nie karmie. Powiedz lekarzowi ze nie bedziesz karmic piersia przepisze ci tabletki plus oklady zimne - ja kupilam w aptece taki specjalny zel w opakowaniu ktory chlodzilam w lodowce. Jeden tydzien a po mleku ani sladu. I nie przejmuj sie tymi szczekaczkami od kp - zreguly krowy ktore duzo rycza malo mleka daja:)

Gość gość
Ale skad ten mylny argument, ze nie karmimy naszych dziec****ersia bo boimy sie o wyglad biustu. Sa tez inne argumenty ale mamy kp uczepily sie tylko tego. Naprawde tak bardzo wam zal, ze wasz sie zmienil i tylko to widzicie? Bo juz nie wiem co mam o tym myslec. Nawet przez moment nie pomyslalam o moim wygladzie, po ciazy moje cialo juz dosc oberwalo, kp niewiele mogloby wplynac na jego wyglad. Sa inne plusy karmienia mm. I naprawde zastanawia mnie czemu matki kp tak bardzo bulwersuja sie na to, ze ktos swiadomie ulatwil sobie zycie i wybral mm. Ja nikogo do mm nie zmuszam, wiec niech nikt mnie nie zmusza do kp.

Gość gość jjnb
Zeby nie dopuścić do laktacji najlepiej nie zachodzić w ciaze !

Gość kpmama
Przepraszam za bledy pisze z telefonu!

Gość gość
mam bromergon do sprzedania

Gość gość
A ten bromergon to tylko w Polsce jest czy za granica tez mozna go dostac?

Gość kpmama
Gosc jjnb - najlepsza odpowiedź:) inne plusy mm- 1)glodne dziecko musi czekac az rodzice zrobia mieszanke 2) wychodzac gdzies z dzieckiem trzeba wracac do domu gdy konczy sie mleko w butelce 3) czyszczenie i sterylizacja butelek 4) wydawanie pieniedzy na butelki, smoczki, szczoteczki do czyszczenia butelek 5) wydawanie pieniedzy na mm 6) dziecko pijac z butelki uzywa czterech miesni twarzy - nie nameczy sie (gdy dziecko jedzace z piersi az 40-dzieki czemu latwiej uczy sie mowic) 7) dziecko nie wisi na piersi i mozna wszystko zrobic w domu bo nakarmic moze tata babcia (zeby byly czyste podlogi i 3 daniowy obiad, nie mozna odpuscic tych 2 miesiecy kiedy dziecko faktycznie chce praktycznie caly czas) tyle tych plusow mm:P niech sobie kazdy robi co chce ale widok dziecka zasypiajacego po jedzeniu, wtulonego w mame bezcenny! czas spedzony razem tylko dziecko i mama - bezcenny! Walory zdrowotne - bezcenne! Dzieci tak szybko rosna, a chwile takiej bliskosci juz nigdy sie nie zdarza:)

Gość gość
mam wspaniały kontakt z dzieckiem. Potrafię zapewnić mu bliskość nie tylko poprzez pozwalanie mu na miętolenie w buzi mojego sutka ;P

autorko, nie myślałaś o aborcji? chyba lepsze to niż pozbawiać go od początku rozwoju różnych rzeczy, mniej ważnych bądź, jak się potem okaże, kardynalnych dla własnej wygody? myślę, że zabicie kogoś jeszcze niewykształconego jest lepsze niż taki powolny, etapowy sadyzm

Gość gość
autorko ja tylko napisze jedno-ja cie rozumiem bo sama mialam kiedys wstret do karmienia i od razu po porodzie polecialam do gina po tabletki. Zdziwił się ale przepisał... I bylam z tego dumna ze mam takie piersi,ze nie karmię,bo opadną itd... I wiesz co,to byla jedna z najgorszych decyzji mojego zycia. Bo moje dziecko jest teraz...moze nie bede wdawac się w szczegóły ale jednym slowem-zombie. Niewiem czy to miało wplyw moze troche miało,.inne czynniki tez. Ale gdybym wtedy byula taka mądra jak dziś to by moje dziecko takie nie było... Ale wiesz co,mnie wtedy nikt by nie prxekonał i dlatego cię rozujiem chociaz nie popieram ale wiem ze to twoja smiertelnie powazna decyzja i nic nie jest w stanie ci jej wybic z głowy tak jak kiedys mnie,moze tylko doswiadczenie życiowe,ktorego nie jestes w stanie zdobyć,tak jak ja kiedyś. I chyba tak musiało byc,musialam się wiele w zyciu nacierpieć patrzac jak moje dziekco cierpi,zeby to wszystko w sobie zmienic.I wiem,ze juz nic czasu nie cofnie i ze byłam mega głupia i powinnam bardzo bardzo cierpiec,bo skrzywdzilam swoje dziecko bo go nie kochalam,kochalam tylko siebie a ono dzis takie jest...I teraz oddałabym wszystko zeby to zmienic bo je kocham,ponad wszystko tyko jest za pozno i jedyne co moge to załowac teog wszystkiego do konca zycia jaka bylam głupia podstrxelona egoistyczna. Życze ci abys szybko zrozumiala jaka jest wlasciwa droga.

Gość gość
Picie szałwi pomaga sama przetestowalam pilam od 3 kubków dziennie po tygodniu juz nie było śladów. Doskonale cie rozumiem jak nie chcesz to nie karmisz prosta sprawa.

Gość gość
Cycomaniaczki są nienormalne. Jak karmiłam bardzo krótko. Sprawiało mi to niewyobrażalny ból psychiczny. Podałam mm i mi ulżyło. Kocham moje dziecko mad życie, okazujemy sobie czułość i nie jest absolutnie oziębłe! Uwielbia się przytulać i rozdawać całuski. Fakt, wiem, że kp jest lepsze niż mm, dlatego mimo obrzydzenia spróbowałam.

Gość gość
rety a my znowu o kp gadamy ;p przeciez temat dotyczy tego jak szybko pozbyc sie mleka z cyckow ;p

Gość gość
A niby czemu mam dokonywac aborcji bo chce karmic mm? To, ze nie chce karmic piersia z automatu oznacza, ze ja mojego malenstwa nie chce, nie kocham? Co jedno ma wspolnego z drugim? To matki, ktore nie maja pokarmu choc chce tez powinny zabijac swoje dzieci bo ktos na forum na kafe ma takie zdanie? Oj coraz bardziej o.d.*************.a cycomaniaczkom. Nie bede poswiecala swojego komfortu psychicznego, nie bede karmila piersia i plakala, nie mam zamiaru sie meczyc. Proste. A te dalej swoje.

Gość gość
Karm piersia do 7. roku zycia durna babo.