Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy które późno dowiedziały sie o ciąży a brały leki

Polecane posty

Gość gość

czy wasze dzieci urodziły sie zdrowe i jakie leki brałyście ? i w którym miesiącu?

Gość gość
Dowiedziałam sie,ze jestem w ciązy w 5 tygodniu. W trakcie 3 tygodnie walczyłam z zatokami, 2 rodzaje antybiotyków( nie pamiętam nazwy) rtg zatok x2 i klatki piersiowejx1. Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciązy zadzwoniłam do ginekologa i poinformowałam o przyjmowanych lekach i badaniach rtg. Antybiotyki musiałam natychmist odstawić. Na badaniach prenatalnych wszystko było ok, ale do końca ciązy modliłam się aby dziecko było zdrowe- bardzo martwiły mnie badania rtg. Syn urodził się zdrowy- teraz ma 3 latka.

Gość gość
12.34. To faktycznie, straszą tak tym rtg, cale szczęście ze synus zdrowy♡

Gość gośćkl
Ja mialam identycznie jak gość powyżej. Też problem z zatokami w najprawdopodobniej 2 tygodniu od zaplodnienia. Nie wiedzialam ze jestem w ciąży i bralam dwie serie antbiotykow i mialam rtg zatok. Strasznie się balam ze zaszkodzilam dziecku. Córka urodziła się zdrowa.

Gość gość
No ja lecialam na ibupromach przez kilka dni z powodu strasznych boli glowy, ale myślę że na tak wczesnym etapie ciazy, zanim dzieciatko się zagniezdzi i rozwinie to nie jest az tak straszne.

Gość gość
Ja brałam leki na nerwy w tym benzodiazepinę. Synek urodził się zdrowy. Teraz już się pilnowałam i nic nie brałam, a na usg wyszły nieprawidłowości i podejrzenie wad genetycznych. Na razie badania to wykluczyły, ale do końca ciąży już nie będę spokojna. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć, przed pierwszą ciążą tak miałam w życiu, że organizm miałam wrak można powiedzieć, teraz okaz zdrowia, wszystko monitorowane przez gina, kiedy mogę się starać i wszystko super, a tu takie coś... Znam dziewczynkę, której mama całą ciążę piła do nieprzytomności i paliła fajki oraz była bita, a dziecko zdrowe... Trafiła do fajnej rodziny i tak ją od malutkiego stymulowali, że super jest inteligentna i w ogóle nie ma FAS na szczęście, a tu człowiek drży o byle pierdołę i jeszcze jest coś nie tak...

Gość gość
Ja tez bralam duzo ibupromu. Bolał mnie brzuch i glowa. Brzuch sobie nawet termoforem co dziennie ogrzewalam. Syn zdrowy.