Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

robicie swoim mężom kanapki do pracy?

Polecane posty

nie robiłam, nie robię, a był czas, że to on mi robił :)

16:20 Podpisuję się pod tym, jak tylko zobaczyłam tytuł tematu, już wiedziałam jakie komentarze moje piękne oczy tu zobaczą. Oczywiście nie pomyliłam się. Ależ smutne mają co niektórzy życie partnerskie/rodzinne :(

Gość gość
Nie robię, bo mąż zamawia jedzenie w pracy.

Gość gość
Teraz nie robię bo jak wychodzi do pracy to jeszcze śpię :P Jak byłam w ciąży to robiłam bo rano spać nie mogłam więc różnych zajęć się imałam. Był też czas, ze wychodziliśmy do pracy o podobnej godzinie- wtedy kanapki robił ten, kto był lepiej "wyrobiony":P albo ten kto akurat nie był na spacerze z psem :) Nie uważam, zę robienie kanapek mężowi jest uwłaczające. Nie uważam też, że jest obowiązkiem. Jak mam czas, nie śpię akurat czy w typ podobnych sytuacjach- to robię. Ale mąz potrafi zrobić to samo dla mnie. Teraz jednak, jak sama mam sporo pracy i rano marzę o tym, zeby pospać jak najdłużej to nie poświęcam się. Ale mąż ma w pracy kuchnię i często bierze sobie na śniadanie kolację "na ciepło" z poprzedniego wieczoru albo robi sobie zakupy i kanapki tworzy na bieżąco.

Gość gość
ja kanapek nie robie bo juz sie znudzily i marudzi. Robie salatki z mięsem, nalesniki z roznymi farszami i kasze z roznymi dodatkami. Kaszy gotuje więcej, przechowuje w pojemniku w lodowce i wymieniam tylko dodatki. Na2-3 dni z glowy zarcie do pracy. Do tego jakis owoc.

Gość gość
Nie robie .Bozia czy ktos inny dala raczki ,nozki .Juz to widze jak wstaje godzine wczesniej ,zeby manzusiowi jobic kanapecke . Sczerze ? Dwunastoletni syn ,tez sobie sam robi kanapki do szkoly .Dziekujcie mi przyszle synowe :).

Gość gość
Robię. Wieczorem bo mąż wychodzi o 4 rano i ma w lodówce. Zanim zaczniecie ubolewac nad moją tragiczną sytuacją dodam, że dla równowagi jak zepsuje mi się auto to porzuca je gdzie stoi i przesiadam si3 na taxi. Nie obchodzi mnie benzyna, mycie, naprawy i przeglądy. To taki przykład ;)

Gość gość
szykuje to co z kolacji zostanie, bo maz ma godzinna pauzę i ma czas dobrze zjeść, a jak nic specjalnego na kolacje nie ma to chleb plus jakas dobra konserwa. W sobote spie wiec maz sam bierze co chce. Co to za problem uszykować mezowi cos do jedzenia

Gość gość
nie robie poniewaz moj chlopak ma obiady w pracy. Rano sniadan nie je przed praca, jak ma na pozniej to zje obiad w domu, jak idzie na noc to caly dzien je :P gdyby chcial jak najbardziej bym mu robila - korona mi z glowy nie spadnie, skoro on pracuje a ja jestem z synem w domu. W weekendy czasami on robi sniadania lub obiady jak jest w domu a jak nawet tego nie zrobi to i tak inne obowiazki przejmuje domowe czy zajecie sie dzieckiem. Takze narzekac nie moge :)

Gość tyra_banks
robię, a czemuż by nie? mało tego, do śniadania zawsze jeszcze jakieś owoce daję i dodatkowo mu je obieram :P on dla mnie robi wiele innych rzeczy. inna sprawa, że wiem, że gdybym mu nie zrobiła to by do obiadu (ma w pracy 14:00) nic nie jadł. typ naukowca, nie myśli o czymś tak przyziemnym jak jedzenie :D

Gość gość ulegla zona1
jestem ulegla i kochajaca zona i robie mu kanapki do pracy. Wiem, ze zaraz tu będzie wrzawa ale musze wstawac pol h przed wszytskimi żeby naszykjowac rano sniadanie dla naszej 4 , porobić kanapki do pracy dla siebie i meza i sniadanie dzieciom do szkoły. Codziennie robie 2 daniowy obiad a na weekend obowiązkowo ciasto. Lubie być dobra zona i matka.

Gość gość
Nie robię, mąż idzie do pracy na 7, wstaje wcześniej ode mnie, robi sobie śniadanie i synowi i mi kawkę :) kanapek nie robi, kupuje śniadanie po drodze.

Gość Arielkaaaaaaaaaaaaa
U nas rożnie raz ja robię kanapki a innym razem mąż sam . Ja gotuje w tygodniu a mąż zawsze w weekendy .

Gość gość
Gdybym usłyszała tekst "Zrób mi kanapki, bo mama mi robila" to najpierw wybuchła bym śmiechem, a później odpowiedziała "To trzeba było z mama zostać skoro miałeś tak dobrze". Co to ma znaczyć, że matka robiła to żona tez musi? A rączki panowie mają zdrowe?

Gość gość
a ja robię, bo pracujemy razem więc mamy wspólne śniadanie :) w tym czasie mąż ścieli ścieli łóżko, wyprowadza auto, zamyka garaż, otwiera bramy i takie tam. Kooperacja taka :D

Gość gość
Ja robię mu kanapki do pracy, a także śniadanie i kawkę przed pracą i lubię to robić on za to robi inne rzeczy których ja nigdy nie robię typu jedzie na myjnię z moim autem czy na wymianę opon, przeglądy, uzupełnianie oleju.

Gość gość
Robię ale z wielkim bólem ...

Gość fishy
Nie robie. Nie widzę takiej potrzeby. Dość się na robie w ciągu dnia :p

Gość gość
Robilam, gdy bylam z dzieckiem w domu, z nudow i z dobrego serca :P Maz teraz tez mi robi, gdy np. ja mam w sobote zmiane do 22 a w niedziele na rano. Mezowi teraz nie robie, gdyz przestal w pracy jesc. Mamy ogolnie podzial obowiazkow i kazdy dwie zdrowe rece ma. Moja kolezanka z pracy natomiast bardzo sie dziwi, ze moj maz np. sam robi obiad (gdy ja mam na rano), jej facet bowiem wychodzi z zalozenia ze od kuchni i od pichcenia sa kobiety i ta mu obiadeczki serwuje, niewazne, na jaka ma zmiane, czasem przychodzi o 23 z pracy i pichci do nocy.

Gość gość
Moja 6-letnia corka jak wstanie szybciej, to sama sobie sniadanie zrobi a tu zonk, dorosli faceci nie potrafia. Ja na tekst, ze mama mu robila odpowiedzialabym, ze prosze, droga wolna, niech w********a po sniadanko do mamusi !

Gość gość
Moj maz ostatnio cos marudzil, ze jego koledzy nic w domu nie robia, tylko po pracy relaks, telewizja i gry. Nie zdazyl dokonczyc, gdyz wypalilam do niego, ze dobrze, niech w takim razie zarobi tyle, bym mogla siedziec w domu i pichcic, szorowac, pacykowac sie caly dzien albo niech wraca do matki, a ta na pewno juz mu nieba przychyli :P Byl z miejsca koniec tematu. Dla wyjasnienia, ja tez pracuje, prace mam paskudna, stresujaca i za najnizsza, pracujemy na dwie rozne zmiany, wiec jak mnie nie ma to domowe obowiazki przechodza czesciowo na meza. A sie biedaczek nasluchal od kolegow jak to oni dobrze maja, pracujace zonki nad nimi skacza jak nad dziecmi :P

Gość gość
tak, robię jak mam ochotę i czas. przewaznie mam-kanapki, czasem sałatka, owoce, ciasto. a co jest najlepsze? że ci, którym zony kanapek do pracy nie robią -potrafią po chamsku i po kryjomu zeżreć to, co ja przygotowałam dla męża....bo im sie kupowac nie chce i szkoda kasy.