Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja, czy wyszliście z niej?

Polecane posty

Gość gość

Oczywiście mam na myśli depresję zdiagnozowaną przez psychologa / psychiatrę. Czy na dzień dzisiejszy tą chorobę ,,zabiliście'' i czujecie się oraz możecie normalnie funkcjonować i odczuwać przyjemność?

Gość gość
dwubiegunowa- nie

Gość gość
Od liceum do teraz, a mam 54 lata, jest obecna i nic nie zapowiada uleczenia. Leków ciraz więcej. Została zdiagnozowana jako endogenna.

Gość gość
masz rodzine?

Gość gość
3 lata leczenia, pięciokrotna zmiana leków, zaleczona popadam czasem w tzw. doły ale wychodzę z nich sama nigdy więcej farmakologii, trzeba po prostu wziąć się samemu w garść, zrozumieć przyczynę i dbać o swoją higienę psychiczną

Gość gość
Można powiedzieć że mi lek też nie pomaga... Inne objawy w ogóle po nim mam niż przed. Samopoczucie nawet gorsze. Tak, mam rodzinę, mam chłopaka i depresję w pakiecie :(. Nie ruszam się nigdzie z domu...

Gość gość
Da się z tego wyjść.Mi udało się po 2 latach.Terapia psychologiczna i branie leków

Gość gość
do piotra weterynarza, hu/ju nigdy z niej nie wyjdziesz, powiesisz się

Gość gość
Ci co mowią ze da sie wyjsc nie wiedzą ze ona po kilku latach nawróci, ja sam sie lecze 10 lat i co jakis czas ide na chorobowe z jej powodu.

Gość gość
Na to czy wyjdziesz z tego czy nie wpływa wiele czynników: natężenie depresji, sposób leczenia, motywacja, wsparcie osób trzecich, samoświadomość, osobowość, charakter. Cudownej tabletki jak dotąd nie wynaleziono, trzeba samemu zawalczyć o swoje zdrowie, wykonać trudną robotę, chwytać się wszelkiej pomocy i sposobów by życie nabrało barw i sensu.

Gość gość
DO PIOTRA WETERYNARZA I ŻEBYŚ ZDECHŁ ŚWINO !

Gość gość
U mnie najgorsze zaleczone, ale jakoś szczególnie dobrze teź nie jest. Da się żyć i tyle.

Gość gość
Leki i terapia swoją drogą,ale ważniejsza jeat zmiana nastawienia,musisz chcieć się wyleczyć