Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

socjologia, psychologia

Polecane posty

Gość gość

Może orientuje się ktoś z jakiej literatury mogę skorzystać do napisania eseju. Na temat: Czy wcześniejsze posłanie dziecka do szkoły, negatywnie wpływa na jego rozwój? Mogę się z tezą zgodzić lub nie, więc może ma ktoś jakiś pomysł?

Gość gość
Możesz skorzystań z ogromnej bazy artykułów na ten temat, przecież edukacja i rozwój dziecka to ogromne pole do popisu. Chyba jeszcze nie studiujesz, co?

Gość gość
właśnie, artykuły nie mogą być.

Gość gość
wybrać się do byle jakiej biblioteki i swe kroki skierować do działu psychologia rozwojowa albo pedgogika wczesnoszkolna.

Gość gość
od razu ci powiem - negatywnie nie wplywa, ale dziecko 5/6 letnie nie jest gotowe do podjęcia obowiązków szkolnych ŻADNE dziecko nie jest na to gotowe w tym wieku i zubaża się jego rozwój o rok współżycia z dziecmi w przedszkolu, gdzie najważniejsza jest socjalizacja, a nie nauka literek. więc negatywnego wpływu nie ma, ale odbiera się pozytywny. takie dzieci nie rozwijają się szybciej.

Gość gość
trempała, bee, harwas-napierała, brzezińska nie pamiętam innych autorów, ale wejdź sobie w bibliografię przy jakichś ich książkach i dojdziesz do reszty. Podobnie artykuły maja swoje źrodła jest chyba takie czasopismo psychologia w szkole, albo psychologia szkolna

Gość gość
ona ma napisać ESEJ a nie co jej jakaś dziunia na kafe powiedziała -.- i pieprzysz bzdury tak nawiasem mowiąc bo jak widać literatury naukowej w raczkach się nie miało

Gość gość
tak? to jak brzmi oświecona prawda? ;) autorko, wpisz 'sześciolatki w szkole' w google i patrz po źródłach. potem poszukaj tych książek na chomiku, większość z podstawowych i najpopularniejszych podręczników tam się znajduje.

Gość gość
Dziękuję ślicznie, czytałam wiele artykułów i rzeczywiście wszystkie pisze, że nie wpływa negatywnie, chociaż opinie rodziców mówią inaczej, że zaburzony jest rozwój emocjonalny. Właśnie niestety artykułów nie mogę dodać w bibliografii, więc bardzo dziękuje za podanie książek. :* :)

Gość gość
literaturę miałam w rączkach, tylko chciałam zasięgnąć opinii, w których najlepiej jest to przedstawione ;)

Gość gość
ciekawe, psychologia mówi, że jednak wpływa negatywnie ;) cóż to za źródła znalazłaś? badania prowadzone przez MEN?

Gość gość
no właśnie i tu jest problem, jedni mówią tak drudzy tak.... już sama nie wiem, czy pozytywnie czy negatywnie, pogubiłam się szczerze mówiąc.