Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy co Wam pomogło na rozstępy

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy, które miały podobny problem proszę Was o radę. karmię piersią już drugie dziecko, pierwsze karmiłam do roku czasu, teraz drugiego malucha karmię już 7 miesięcy i zauważyłam nieduże, jasne rozstępy na moich piersiach. Jaki skuteczny preparat możecie polecić na niewielkie istniejące już rozstępy ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
Nic nie pomoze na ISTNIEJACE juz rozstepy...

Gość gość
Niezłe musisz mieć dojary

Gość gość
za chamskie odpowiedzi nie dziękuję, natomiast ich autorkom współczuję serdecznie żałosnego życia i charakteru, czekam na normalne odpowiedzi :)

Gość gość
może oliwka? ja używam taką przeciwdziałającą rozstępom z rossmanna, ale na razie prewencyjnie

Gość gość
Bio oil jest chyba dobry co ? W rossmanie za około 40 zł

Gość gość
Ja mam cale piersi w rozstepach wyszly mi przy pierwszej ciazy mialam wtedy 18 lat i bardzo male piersi mis A w ciazy doszlam do ogromnie obfitego C i skora popekala mimo smarowania. 10 lat po porodzie nadal sa blizny delikatne biale a dbalam o piersi bardzo. Mnie to jakos nie razi. Wszystko dojdzie do normy

Gość gość
na rozstępy już istniejące podobno świetne są algi... nie weim nie próbowałam ale kilka razy już to słyszałam

Gość gość
Bio oil pomaga na splycenie rozstepow, jak masz ich niewiele i ledwo widoczne to probuj ale poza tym nie liczylabym na cud. Niestety :(

Gość gość
tak, mam na razie małe i mało widoczne rozstępy, jak stanę blisko w łazience przed lustrem to je widzę, a jak daleko w przedpokoju przed lustrem to nawet tego nie widać:) dziękuję za odpowiedzi, wypróbuję ten bio oil i te algi, pozdrawiam Mamy :)

Gość gość
Moja koleżanka wiem że usuwała rozstępy operacyjnie, bo te wszystkie mazidła nic nie dały :(

Gość gość
mikrodermabrazja skutecznie spłyca rozstępy. ale nie wiem czy na piersiach tak mozna. ja pytałam o brzuch bo wyszły mi 4 tuż przed porodem...:/

Gość gość
Traktuj rozstęp jak bliznę, póki jest świezy możesz go jeszcze spłycić. Najlepsze efekty w warunkach domowych da Ci roller ( taki waleczek z igiełkami) Traktujesz nimi rozstep ( w zalezności od tego jaką masz wrazliwą skóre masz rózne igiełki do wyboru od 0,1mm do 2mm), takie mikronakłucia stymulują skórę do odbudowy. Na to nakladasz preparat, moze byc ampułka ujędrmiająca, krem na blizny, olejek naturalny.

Gość gość
Z jasnymi łatwo Ci nie pójdzie. To już zagojone blizny. Musiałaś sie ich nabawić przy pierwszym dziecku pewnie. Z kosmetykami musisz uważać - oliwki po prostu omijaj. W większości z nich jest tyle chemikaliów, że naprawdę nie tylko nie pomogą co prędzej zaszkodzą szczególnie jeśli karmisz piersią w dalszym ciągu. Olejki naturalne są już za słabe dla Ciebie Jedynym kosmetykiem który jeszcze może coś poradzić jest rybi kolagen aktywny kosztuje ok 150 - 200 zł - na szczęście jest wydajny. No i ma bezpieczny skład i co równie ważne działa :) To praktycznie sam czysty kolagen - przez którego braki porobiły ci się rozstępy. Uzupełnia to czego ci brakuje. No ale ten post to za mało miejsca by o rozstępach walce z nimi i kolagenie opowiedzieć - dlatego zapraszam na strone o rozstepach. wpisz w wyszukiwarkę słowa rozstep i go znajdziesz. A jak on nie pomoże to już tylko specjalistyczne zabiegi