Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To moja ostatnia deska ratunku finansowego

Polecane posty

Gość gość
Eko produkty. Uwierz mi to jest teraz w modzie i schodzi.

Gość gość
doradztwo finansowe, prawidłowy adres tutaj : cfm@op.pl

Gość gość
Uwierz mi, że łączna kwota utrzymania stoiska nie będzie przekraczać 1000zł, a przecież można na nim też sporo zarobić. Naprawdę zacznij czytać to co piszę, a nie komentować bez sensu. Mówiłam, że chcę to wynająć tylko po to, aby mieć perspektywę najmu czegoś większego w tej galerii za kilka miesięcy. Czy tak ciężko to zrozumieć? Mam świetny pomysł na biznes o większej powierzchni, zresztą zarząd się zgodził na jego realizację, ale trzeba na to poczekać, bo zwyczajnie wiążą ich umowy z najemcami. W tym momencie muszę wynająć tą wnękę, aby w ogóle brano mnie pod uwagę przy kolejnym przetargu, ponieważ w pierwszej kolejności możliwość dostają obecni najemcy w tej galerii.

Gość gość
1.Stoisko z pomyslami na prezent u nas w galeri jest taki punkt. Mozna w nim kupic np lot balonem, skoki spadochronowi itp. Duzo firm oferuje takie atrakcje wiec mozna nawiazac wspolprace. 2. Punkt z e-papierosami 3. Stoisko z przyprawami 4. Sprzedaz swiezo wyciskanego soku 5. Punkt odbioru i nadania paczek u nas chyba jest ruch 6. Odzywki 7. Ozdoby do wlosow 8. Stoisko z balonami z helu i takimi pompowanymi d**erelami co dzieci kusza na wejsciu do ch. 9.Stoisko z czapkami zima a okularami latem 10. Pasmanteria 11. Punkt pralni. Nie chce mi sie wiecej myslec ale jest wiele mozliwosci. Bierz to stoisko!

Gość gość
produkty eko są fajne, ale jak wspominałam na przeciwko stoi sklep spożywczy, lepszej klasy - żadne biedronki, abc i te sprawy... jest to sklep na poziomie almy i większość oferowanych przez nich produktów, to markowe przetwory wysokiej jakości. Taki sklep się nie sprawdzi niestety w tym miejscu.

Gość gość
no w sumie, warto zacząć od czegoś małego bez pomysły czyli od tzn d**y strony:-) no 200 zł toteż róznica!!:-)

Gość gość
Może oddział poczty. Jedno okienko właśnie

Gość gość
Punkt firmy kurierskiej. Odbiór i wysyłka paczek. A naturalne przyprawy , albo olejki eteryczne ?

Gość gość
pasmanteria i odżywki to też dobra opcja, bo czegoś takiego nie ma... ale obawiam się, że na takiej powierzchni nie rozłożę nawet materiału.... :(

Gość gość
Punkt apteczny

Gość gość
U mnie w centrum handlowym jest punkt gdzie można szybko i bez umawiania sie zrobic manicure. Zawsze jest tam ktoś. Wystarczy ci stolik dwa krzesla i akcesoria do manicure.

Gość gość
W pasmanteri nie sprzedajesz materialu tylko guziki, latki, igly, nici, wstazki. U nas jest pasmenteria wlasnie taka malutka ale jak nie sprzedaje nikt u was odzywek to mysle ze to przyniesie wieksza kase

Gość gość
pożyczki, kredyty i ubezpieczenia, w tej chwili na tym metrażu to najlepszy interes, potentat@op.pl

Gość gość
Ja byl z tego co wymienilam stawiala na te talony na prezent albo odzywki

Gość gość
Stpisko z chemia niemiecka?

Gość gość
kredyty i ubezpieczenia tam właśnie stały wcześniej i padły, dlatego nie mam zamiaru się w to bawić i robić powtórki z rozrywki, tym bardziej, że na taki lokal muszę brać franczyzę, co wiąże się z niższym zarobkiem. W tym momencie też najbardziej zastanawiam się nad odżywkami dla sportowców i suplementy diety, oraz nad pasmanterią lub ksero. Ale z tych opcji najlepszy zarobek to odżywki i największa inwestycja, bo to takie w zakupie nie jest.

Gość gość
A moze slodycze na wage? Roznego rodzaju zelki? Oscypki? Papcie po domu? Krawaty?

Gość gość
Samo ksero to raczej nie... bo ile ludzi kseruje cos w centrum handlowym? Odzywki, pasmanteria albo ozdoby do wlosow. To moim zdaniem ma szanse. Chociaz na pasmanteri nie zbijesz kokosow. U nas jest jeszczd takie male stoisko z gumowymi rzrczami tj zegarki torebki, tui na tel, notesy itp. Fajne sa tam rzeczy, sama corce zegarek tam nabylam za 20zl a smialo dalabym wiecej

Gość gość
A jeszcze moze byc stoisko z soczewkami!

Gość gość
Jeszcze zalezy od lokalizacji tego stoiska. Widzialas juz go??

Gość gość
Parasole i rekawiczki??

Gość gość
Ja tez chce rozkrecic jakis swoj biznes ale nie mam pewnego pomyslu i troche odwagi mi brak. Zastanawiam sie czy inwedtowac we franszczyzne czy calkowicie cos swojego otworzyc.

Gość gość
a ile za te klitkę chcą, bo mój znajomy ma wysepkę w takiej galerii i ma tam może ze 2m2 i płaci 3000zł netto!!

Gość gość
ksero? ile zarobisz na kserowaniu dokumentów, materiałów? No proszę Cię... Pomyśl, ile osób dziennie może Cię odwiedzić a ponad to ilu z nich wpadnie tylko po to, żeby skserować dowód osobisty dla operatora sieci komórkowej... Dziennie może 50-100 zł zarobisz, odlicz czynsz i koszty stałe (jak energia, amortyzacja urządzeń, ich konserwacja). Zastanów się-i myśl, licz... To nie boli.

Gość gość
no z tych wszystkich informacji chyba najlepsze będą odżywki faktycznie. Tylko też się zastanawiam ile osób może takie odżywki kupować ? Jest to oferta skierowana do wąskiego grona klientów, bo jednak nie każdy na co dzień kupuje odżywki. Może warto dodać, że galeria mieści się w niewielkim mieście, jest to jedyne centrum handlowe, dlatego faktycznie dużo osób go odwiedza, ale są to zazwyczaj stali klienci, nie ma tam turystów, ani dużego grona osób przejezdnych.

Gość gość
a co sądzicie o świeczkach zapachowych, mydłach, kulkach do kąpieli, olejkach aromatycznych do kąpieli i takich innych akcesoriach zapachowych ? W sumie ta wnęka jest bardzo blisko kwieciarni więc asortyment mógłby ze sobą współgrać. Mogłabym też oferować punkt pakowania prezentów razem z tym wszystkim. No nie wiem ?

Gość gość
No to jak nie odzywki to albo soczewki albo czapki szaliki zima, latem okulary i letnie nakrycia glowy. Mysle ze te stoiska moge przyniesc zysk. A odzywki sa chyba w kazdej galerii wiec chyba zysk przynosza..

Gość gość
U nas jest punkt pakpwania prezentow ale nigdy tam kikogo nie widzialam. Zastanow sie ile ty razy kupowalas mydlo albo sol w takim sklepie? Nie chce ci cos sugerowac ale pomysl czapke kupujesz co sezon dla calej rodziny. Fajny zrstsw dla dziecka z sxalikiem to ok 40zl jak znajziesz tylko dobry hurt to spokojnie ci to bedzie sie oplacalo. tymbardziej jak piszesz ze stoisko jesy przy wyjsciu. Ile razy zgubilas rekawiczke? Ile razy kupilas kolejny parasol bo deszcz nagle zaczol padac? Odzywki to dobry pomysl ale sporo trzeba zainwestowac i czekac na zwrot. Ale jak stawiasz na odzywki to zorientuj sie czy w poblizu nie ma silowni. Moze jakas wspolpraca? Zniszki ?

Gość gość
Soczewki zawsze fajnie mieć pod ręką, więc przemyśl faktycznie. Też uważam że pomysł ok. Z ksero przeważnie jest dorabianie kluczy (tego raczej sama nie zrobisz), ewentualnie właśnie takie różne gadżety- etui, karty do gry, długopisy, pióra, płyty cd, breloczki, płyny do e-papierosów (tylko też jakieś sprawdzone a nie zupełnie no-name), ładowarki, parasolki itd. Ewentualnie właśnie pasmanteria (jeśli nie ma w galerii to świetny pomysł). Sklepik ze skarpetkami, pantoflami itd, tylko jakieś fajne a nie taka totalna chińszczyzna która się zaraz rozleci. Dewocjonalia. Sklepik z mydłami, solami kąpielowymi, ewentualnie jakieś ozdobne mydełka glicerynowe też, płyny do kąpieli itd, zwłaszcza na Święta wypali, a potem może na Walentynki. Sklepik z herbatą na wagę, do tego fajnie mieć jakieś akcesoria (czajniczki, filiżanki, zestaw do yerba mate itd)., ewentualnie kawa też. Sklepik papierniczy, albo tylko z artykułami plastycznymi.

Gość a ja mam wrażenie
autorko, ze ty właśnie nie masz pojęcia o biznesie i prowadzeniu własnej działalności:O Żeby coś rozkręcić trzeba zainwestowac, zadłuzycie się na kilkadziestąt tysięcy, więc prócz zusu, opłaty za wynajem dojdzie ci kredyt do spłaty, a chyba działalność powinna na kredyt zarabiać. Takie ryzyko się sprawdza w przypadku ludzi mających pomysł, a ty go nie masz. A, nie sorry masz, ale potrzebujesz większej powierzchni:O Ja rozumiem, że są pewne warunki by większą powierzchnię wynająć, ale was nie stać na to by je spełnić. Niemniej życzę powodzenia.