Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin 666

patrze na bezdomnych

Polecane posty

Gość Marcin 666

duzo samochodem jezdze i obserwuje, na dworze juz -7 a oni chodza błakaja sie ja piernicze jak mi sie smutno robi jak ich tak widze, moze i pija i polowa to żule ale polowa widac z twarzy ze wiecej przezyli niz niejeden ze mogl stracic rodzine, dom, to cieplo masakra, jakbymwygral w totka to bym zbudował wyj****y hangar i ich tam zwoził dał jedzenie itp i ogarniał a pijaków leczył ,

Gość gość
oni maja dostęp do domów dla bezdomnych ale nie chca tam isc bo tam trza nie pic i byc czystym

Gość gość
ale są tacy co chcą sie ogarnać ja chcialbym im pomagac poprostu

Gość gość
+ dla Autora

Gość gość
pijaków leczył....chlopie nie wiesz o tym, że osoba uzależniona musi SAMA chcieć sie leczyc? Inaczej żadna terapia nie pomoże

Gość gość
ja czlowiek traci meldunek staje sie bezdomnym takie prawo ,i co zrobisz w dzisiejszych czasach licza sie tylko pieniadze.

Gość gość
kazdy tak mysli, ze sie nie da, ze nie warto bo bezdomni sa gorsi. autorze szacun, ja zawsze daje pare groszy wiem ze to ryba nie wedka ale nic wiecej zrobic nie moge

Gość gość
też mi strasznie szkoda, tym bardziej że miałam okazję poznać kilku bezdomnych przy jednej okazji (jednemu trochę pomogłam i szukając go rozmawiałam z innymi bezdomnymi) i to byli najnormalniejsi na świecie ludzie. Sympatyczni, zabawni, inteligentni. Nie ukrywali że to że tu są to w dużej części ich wina, że piją i w ogóle, ależ kurde, każdy zasługuje na to żeby nie być głodnym i nie marznąć :(

wszystko sie da ale nie od dzis wiadomo ze najslabsze ogniwa same sie eliminuja... smutne to ale prawdziwe

Gość gość
Plus dla autora. Duża ilość bezdomnych to osoby chore. Nie wiedzą gdzie pójść po pomoc. Kiedy stracili wszystko, niektórym pozostaje alkochol żeby nie myśleć.

Gość gość
Mam podobne odczucia co Ty autorze. Dziś mimo że byłam ubrana bardzo ciepło (szalik, czapka, kurtka puchowa rękawiczki) to i tak trochę zmarzłam, a co mają powiedzieć ci bezdomni, którzy chodzą w porwanych, starych, brudnych ubraniach... Jest mi ich naprawdę szkoda. Zawsze gdy takiego widzę i jak poprosi o pieniądze to dam te 5 czy 10 zł. A jak mam w torebce jakąś kanapkę, czy jabłko to też chętnie oddaje :)

Gość gość
brawo - kocham Cię człowieku za to. Może powinniśmy się zmobilizować i coś wymyślić na święta?

Gość gość
brawo - kocham Cię człowieku za to. Może powinniśmy się zmobilizować i coś wymyślić na święta?

Gość gość
dobrymi chęciami piekło wybrukowane

Gość gość
21:58 otóż to... oni mogą mieć pomoc, dach nad głową, ciepły posiłek, prysznic, nawet jakies ubranie zorganizowane. ale oni nie chcą. tzn są tacy, którzy korzystają z noclegowni, szukają pracy dorywczej. ale to mniejszość.

Gość gość
niech zdychają sk***ysyny śmierdzące i ich obrońcy też

Gość gość
A mi ich nie żal. Nienawidzę jak śpią u mnie w bloku. Winda śmierdzi denaturatem, kradną wycieraczki by na nich spać. Schody obsrane i zarzygane. 3 przystanki dalej jest noclegownia, ale tam nie wolno pić. Dodam, że jeden taki żul starczy, by na długiej, zakręconej klatce na 10 mieszkań i 2 windy śmierdziało do wyrzygania. I w mieszkaniu na korytarzu jak ktoś ma pojedyńcze drzwi też śmierdzi żulem: potem, kupą, uryną, rzygami, denaturatem i zgniłym ciałem

Gość SamanthaA
żeby te k***y śmierdzące wszystkie zamaryły tej zimy, modle się o to gorliwie do Pana