Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMAtoBE

STARAMY SIE O DZIEWCZYNKE

Polecane posty

Gość MAMAtoBE

Witam, zamierzamy sie starac z mezem o dziewczynke, naczytalam sie sporo na ten temat, rozmawialam z dziewczynami ktorym sie udalo i w sumie w teorii wiemy jak to ma wygladac. Niestety mojemu mezowi wiele zasad sie nie podoba np. seks w okreslone dni, nie chce rezygnowac z seksu w inne dni, nagle uwaza ze jest to glupi powod zeby rezygnowac z seksu w inne dni niz wyznaczone na poczecie coreczki... co mam z tym fantem zrobic?? dzieki dziewczyny!

Gość gość
proste - w inne dni gumki

Gość MAMAtoBE
dla mnie to tez takie proste ale on mowi ze dla niego jest to bez sensu i ze to nie jest juz przyjemnosc

Gość gość
a obydwoje chcecie córkę, czy tylko ty ? bo jeśli oboje, to niestety trzeba z czegoś zrezygnować, żeby coś osiągnąć a czemu akurat córkę, macie już syna ?

Gość MAMAtoBE
Mamy 2 synow juz, chcemy miec 3cie dziecko i chcelismy zeby to byla corka jak moj dowiedzial sie ze kosztuje totroche wysilku (oczywiscie z mojej strony wiekszego dieta itd) to stwierdzil ze co ma byc to bedzie i niema co sie nastaiac bo mozemy sie poswiecac na nic bo moze byc znow chlopiec

Ja mam usg za 2 tygodnie ale wstępnie lekarz powiedział ze najprawdopodobniej dziewczynka i dziewczynkę planowalismy, to znaczy tak jak Ty bardziej to ja planowałam. Udało się za 1 razem dwie kreski cud ha ha bo nie wiem czy drugi raz chłop wytrzymałby to polowanie :-P

Najpierw mu powiedziałam jak od razu się oburzył! Ze jak to tak przestać? Więc wzięłam go na sposób haha i zaczęliśmy w 8 dniu codziennie do 13 owu w 16 hahah te 6 dni mu wystarczyło chyba :-P może zacznij tak wcześnie jak się da koniecznie mierz temperature i testy owu kup ;-) i po tych kilku dniach umów się z koleżanką ;-) itd w ten główny dzień owu ale myślę, że jak go wcześniej porządnie wymeczysz to da Ci spokój ;-)

Gość gość
O kur/wa. Ty tak na poważnie??? Ten temat jest serio???

Kiedy masz owu i jak dobrze znasz swój organizm? Mierzyłas kiedyś temperature? Obserwowałas śluz szyjkę, wydaje mi się ze każda z tych rzeczy to plus 15 do sukcesu ;-)

Gość gość
tzn jakie obowiązują zasady przy płodzeniu dziewczynki? Skuteczność jest wysoka? :D

Jest program na TLC tutaj to nic ja za pierwszym podejściem spróbowałam i się udało i prawdopodobnie dziewczynka. Mam płakać? :-D Jeżeli to zwiększa szanse na 85% to czemu nie? Córka to super sprawa, szczególnie też na starość synowa się nigdy tak teściowa nie zajmie! Na TLC to jest hardcore co te matki wyprawiają! Mają po trzech synów jak się na. usg okazuje, że czwarty biją lekarza haha robią demolke w szpitalu ha ha ;-)

Jest kilka metod ale chyba najbardziej skuteczna jest ta, żeby współżyć od zakończenia okresu zależy jak późno ma się owulacje i zakończyć dwa, trzy dni przed owulacja. Plemniki męskie są szybkie ale krócej żyją, damskie mogą przeżyć nawet do 7 dni i później docierają do komórki ;-) ale bardziej trzymałabym się teorii, że np męskie dzień dwa damskie trzy cztery i wtedy damskie sobie pomału dotrą ;-) są tez niestety zasady znajomości temperatury ciała i mierzenia jej rano przed wstaniem najlepiej 6 do 8 tym samym termometrem. Obserwacji śluzu chociaż ja tylko mierzyłam temperature i kupiłam testy owulacyjne :-)

Gość gość
gdy starałam się o pierwsze dziecko to kochałam się z mężem 14 dnia od okresu. Mam cykle 28 dniowe i wyszedł nam syn więc teoria ma ręce i nogi ;) A czy któraś tak miała, że mimo kochania się w określone dni dla dziewczynki jednak trafił się synek?

Gość gość
Ja jestem w ciąży z 3-cią dziewczynką. U mnie sprawdziła się metoda: co drugo dzień od 7 dnia cyklu do 13 dnia cyklu a potem przerwa i za każdym razem zadziałało za pierwszym miesiącu prób.

Ja też w 1 ciąży w owu i jest syn. Znam wiele wpadek dziewczynkowych typy myślały, że mają jeszcze okres itd. Nie znam chłopczyka z takiej wpadki ;-)

Gościu z 23 05 nie chciałaś chociaż jednego chłopczyka ;-) wiem, że dziewczynki są kochane ;-)

Znam kilka wpadek chłopczykowych ale na zasadzie nie mam pojęcia o sobie i mimo, że nie wiem który dzień po imprezie idę na całość potem myślę ;-)

Gość gość
no właśnie jak miałaś 2 córki, to czemu nie chciałaś synka ? co to za program na tlc zaintrygowało mnie ?

Dawno to oglądałam rewelacja hahah. Kobieta biła wszystkich jak leci jak się okazało, że kolejny syn ;-) wróciła do domu pobiła teścia, a podczas usg zdemolowala gabinet :-D 3 córki pod rząd czy czterech synów to tak jakoś mi się wydaje jakby tak miało być :-) Jak ktoś ma czwórkę i na przemian córka syn córka syn to jakoś jeszcze łatwiej i ingerencje wierzyć ;-)

ja bede miec dziewczynke kochalismy sie dokładnie w pierwszy pierwszy dzien owulacji,kupiłam paski owulacyjne zeby wiedziec kiedy jestem płodna,nie planowałam czy to ma byc chłopiec czy dziewczynka.

Gość MAMAtoBE
wiec bede uparta i zawzieta dzieki dziewczyny za motywacje!! :-)

Gość gość
Hehehee, no nie wiem, moja babcia ma 6 synów, jej synowie mają w większości też synów (jestem jedną z niewielu kobiet w tej rodzinie ;)). Mam wrażenie, że to jednak trochę też jakieś predyspozycje z tym jakiej płci będzie dziecko