Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_agnnie

RODZICE PRZECIWNI CHŁOPAKOWI

Polecane posty

Gość gość_agnnie

Dobry wieczór chciałabym podzielić się z rozterką ;) a mianowicie moja matka jest przeciwna mojemu chłopakowi. Jestem ze swoim chłopakiem 22 miesiące, planujemy wspólne życie i ślub. Mieszkamy 120 km od siebie. Jezdze do niego i zostaje u niego nawet tydzien i wracam do siebie. Ostatnio porzucilam swoja prace i szukam pracy koło mojego chlopaka, aby zaczac wspolne zycie. Dzis powiedzialam matce, ze chce sie do niego wprowadzic i zaczac dzialalnosc gospodarcza, albo t prace znalezc. Moja matka twierdzi, ze tym przegram zycie. Ze jak chce u niego zamieszkac to jestem bez zasad, honoru i jestem wiesniara. Bo nie mam pracy i kasy i chce do niego wprowadzic sie. On pochodzi z gospodarstwa i mieszka z rodzicami. Jego rodzice nie maja nic przeciwko mojego wprowadzeniu, a nawet sie ciesza, bo przyzwyczaili sie do mnie. Moja matka natomiast twierdzi, ze jestem przez nieego zmanipulowana i nie mysle racjonalnie bo mi mozg zalala sperma... Tylko, ze przez takie spotkanie jest mi przykro i nie mam ochoty stale jezdzic miedzy domem a chlopakiem i wracac szybko, bo mama bedzie zla i bedzie jej wstyd, ze tyle siedze u chlopaka. Twierdzi, ze ja stoje na glowie, bo nie mam pracy i nie mam stabilnego zycia. A mojego chlopaka nie lubi, bo ona nie chce wziac ze mna slubu cywilnego tylko ten rok pozniej koscielny. Przez to jej zdaniem on mni ustawia. A ja wiecej doznaje przykrosci w domu niz u niego... Mam dylemat czy ja przesadzam, czy cos w tym jednak jest ;)

Gość gość
główna zasada - nigdy nie pakuj się w mieszkanie z teściami! Powie ci to każda dziewczyna na tym forum

Gość gość
po drugie - szukanie pracy może zająć ci rok czy dwa - masz zamiar tyle czasu siedzieć na jego utrzymaniu i prosić o kasę na podpaski?

Gość gość_agnnie
Tyle by to nie zajęło. Bo jest parę opcji. A teściowie bardziej na luzie niż moi rodzice.

Gość gość
matka ma racje