Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość zmartwiona mama

moja córka 5 miesięczna w ogóle nie chce jeść!!!Pomocy!!

Polecane posty

Gość gość zmartwiona mama

2 tygodnie temu skończyla 5 miesięcy.Jest bardzo *****iwym dzieckiem, nie uleży w miejscu nawet minuty.Ciągle tylko na brzuchu, bawi się zabawkami,pełza, jest bardzo wesoła, ma z nami super kontakt-ze mną i z mężem również:) Ale bardzo nas martwi jej apetyt a w zasadzie jego brak:( Waży 6240 g.Czyli jak na swój wiek bardzo malutko. Jest karmiona mm-Enfamil, wcześniej Hipp ale zmieniliśmy bo myśleliśmy ze może mleko złe i dlatego nie przybiera, z tego względu że na samym poczatku odrzucila pierś, ściagalam laktatorem, ale pokarm zanikał aż w koncu całkowicie się skończył. Próbuję wszystkiego, kaszki, kleiki, przecierki robię sama różnorakie. Jej wczorajsze jedzenie wyglądało tak: pierwszą butlę zjadła dopiero o 11 wcześniej odrzucała no i dopiero zaczęła być głodna właśnie o tej 11-120 ml. Później spacer, o 14 zupka ( indyk, brokuł, ziemniaczek, kasza jaglana, pietruszka) - zjadła, 17-mleczko 120 ml 20-mleczko z kaszką malinową Nestle 100 ml 00:00 mleczko 120 ml 4:30 mleczko 50 ml i do tej pory nic nie jadła-próba podania mleka zakończyła się pluciem i odrzuceniem butli:( Teraz śpi.Mam nadzieję że jak wstanie to coś zje. Wyniki badań ma rewelacyjne.Żadnych odchyleń od normy. Jedyne co to kupy robi zielone:o Więc to po prostu takie dziecko czy jest się czym martwić?

Gość gość
a te kupy zielone, to od dawna? Mój synek nie miał apetytu zawsze, jak zaczynała się infekcja, no a kupy zielone były, jak ząbki szły. Wtedy też nie chciał jeść, trochę ulgi żele przynosiły. Może jedynki idą? Jeżeli cały czas te kupy zielone, to coś jej nie służy. Nie ma problemów z kupką po enfamilu? Bo my właśnie dlatego zmieniliśmy na hipp.

Gość gość
no ale ona wcale tak mało nie je, zjada obiadki wiec pewnie sie najada. Możliwe że przez ząbki ma osłabiony apetyt. Mój syn ma 15 miesiecy i rano o 10 wypija butle wiadomo z racji na swój wiek 300 ml czasem zje jakis jogurcik potem o ok 15 je obiadek po obiedzie zje jakis owoc i na noc butla. Wiecej nie chce jesć a waży 15 kg ;D

Gość gość
na hippie były najpierw żółciutkie a pozniej zielono-żółte.Z tego wzgledu ze slabo przybiera zmienilismy za poradą lekarza na Enfamil.To juz w ogole są zielone.Ciemnozielone:/.Będzie trzeba wrócić znowu na hippka. Teraz się obudziła przed chwilą i dałam jej mleczko z kleikiem kukurydzianym zjadła 100ml, ale na początku mała histeria:( już nie mam sił.Ta waga mnie przeraża.Wiem że każde dziecko jest inne no ale żeby aż tak mało ważyła?

Gość gość
Może taka jej uroda, mojej znajomej córka ma 11 miesiecy a wygląda na 4 miesiące wazy chyba koło 8 kg i lekarz powiedział ze jest za mała ale widocznie taka jej uroda bo nic złego sie nie dzieje. Nie martw sie a co tych kup to obserwuj je, czasem kupki sa zielone , na ząbki są rozluznione i bardzo czeste. Jakby bolal ją brzuszek to by plakała. Spróbuj wrócić na to poprzednie mleko albo podaj jej bobotic jak sie poprawi to znaczy ze ma cos z brzuszkiem

Gość gość
wez wyluzuj... co mówisz ze nic nie je, przecież normalnie to wygląda, weź sobie przeczytaj jeszcze raz to co napisałas i zobaczysz ile zjadła, moim zdaniem wymyslasz