Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy do lekarza dopiero na 15

Polecane posty

Gość gość

Moj syn 2,5 ropku od tyg skazrzy sie na na bol brzucha,zadnych inny objawow nie ma...myslalam ze to niestrawnosc podawalam miete probiotyki Dzis bylismy w urzedzie..zblad i zaczal wymiotowac,pojechalam na pogotowie zostal zbadanay i wypuszczony jako zdrowy,wrociulismy do domu zwymiotowal zupe,2gie dziecko mam w przedszkolu,jestem sama i juz wariuje.. Na 15ide do swojego lekarza..podpowiedzcie cos... Caly czas chodzi i mowi,, boli brzuch,boli mnie,,

Gość gość
na pogotowie lekarz osluchal go,zbadal gardlo,poprzyciskal brzuch i nic nie powiedzial

Gość gość
przede wszystkom go przeglodz niech mu ten przewod pokarmowy odpocznie

Gość gość
A czemu sama nie zapytałaś na pogotowiu co się dzieje?

Gość gość
Byłaś na pogotowiu a tutaj dopiero zadajesz pytania co się dzieje? Pewnie to zwykła jelitówka, rotawirus. I po co jeszcze wciskałaś zupę wymiotującemu dziecku :/

Gość gość
lekarz powieedzial ze nic nie widzi, mam jechac do swojego lekarza i zaproponowal zebym badania zrobila.. on juz narzeka na ten brzuch od ponad tygodnia...

Gość gość
Na pewno nie jelitowka. Nie dawaj mu nic do jedzenia , wystarczy jak bedzie pil. Do 15 nie jest juz dlugo.

Gość gość
znam paru slepych lekarzy to ze on nic nie widzi nie osnacza ze dziecko jest zdrowe bo bdyby bylo zdrowe to by nie rzygalo

Gość gość
Ja tam bym nie czekała tylko pojechała jeszcze raz na pogotowie.

Gość gość
do tego samego slepego kolesia ktory jeszcze nie zszedl z dyzuru? :D

Gość gość
najblizszy dobry szpital mam 50km 2gie dziecko w przedszkolu Maly pokazuje ze boli go pupa i brzuch lezy przed tv i bardzo slaby jest

Gość gość
Ale skoro jesteś mądrzejsza od lekarzy to dlaczego nie wyleczysz sama dziecka? :D

Gość gość
To wzywaj karetkę. Dziecko słabe pewnie odwodnione a ta się zastanawia.

Gość gość
skoro lekarz jest po to by smarka splawic a nie wyleczyc to na hooy komu lekarze?

Gość gość
moze ma owsiki jak go pupa boli? drapie sie po niej czesto czy nie? podawaj mu wde do picia nie soki bo moze mu sie pogorszyc. co jadl ostatnio?

Gość gość
A co podałaś dziecku przeciwwymiotnego? Nawadniająco oczywiście Orsalit, bo dziecko może się odwodnić

Gość gościówa32
To co opisujesz wskazuje na infekcję wirusową przewodu pokarmowego, dawaj dużo pić obojętnych płynów, mało które dziecko lubi doustne płyny nawadniające. Do jedzenia jakieś chrupki, chleb z masłem, ziemniaki lub nic jak nie chce, ważne by pił ale nie soczki. Podaj też probiotyk. Jeśli dziecko było badane to wyrostek i inne ciężkie choroby są wykluczone. Poczekaj na wizytę w przychodni jak dziecko nie ma gorączki. Jeśli zamierzasz jechać do szpitala, przygotuj się że zostawią dziecko na kroplówce.

Gość gość
no i jestesmy w szpitalu badania krwi ok badania kalu beda jutro,moje dziecko jest strasznie slabe...zostaje z nim na noc do doswiadczonych mam jakie badania wymusic jeszcez na lekarzach,boje sie bardzo o moje dziecko..to mi nie wyglada na zwykla jelitowke:(

Gość gość
jest mi tak smutno i zle,martwie sie jeszcze bardzo o drugiego syna...moja mam prezyjechala sie nim zajac

Gość gość
A może powiedz żeby zrobili wymaz na salmonellę? Mój syn chodził co prawda przez jakieś 3 dni i bolał go brzuch potem się zaczęło...Nawet nie chce tego wspominać. W wigilię wylądowaliśmy w szpitalu. I pomyśl-może mały coś połknął? Ile ma lat?

Gość gość
Och doczytałam że ma 2,5 roku.

Gość gość
maly spi... jejku,ja juz sama nie wiem co myslec lekarz kazal czekac na wyniki do jutra chyba zwariuje