Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opryszczka w ciąży...

Polecane posty

Gość gość

jestem w 19 tc i dzis rano na moich ustach zauważyłam mały pęcherzyk... Dodam, że ostatni raz miałam opryszczkę 3 lata temu i od tego momentu dbałam o to, żeby nie zmarznąć czy też zarazić się od kogoś. Przeszukałam internet w poszukiwaniu jakiejś informacji czy coś grozi mojemu małemu, ale nic nie znalazłam, a lekarza mam dopiero przed świętami. Dodam, że nie zaraziłam się w czasie ciąży tylko kilka lat temu i zawsze o takiej porze roku mnie to cholerstwo łapało...

Gość elilu
mi tęz wyskoczyła wczoraj opryszczka i mam podejrzenia ciąZy jeszcze nie potwierdzone ale czytałam ze jest grożne pierwsze zakażenie w ciązy ale jeżeli juz miałaś wczesniej opryszczke to spokojnie masz w sobie przeciwciała i nic dzidzi nie grozi, natomiast uważaj zeby tej opryszczki nie przenieśc na narządy płciowe bo wtedy może być gorzej. tez sie wczoraj martwilam ale poczytałam dużo i juz jestem spokojniejsza :)

Gość gość
Opryszczka w ciąży byłaby groźna gdyby to był pierwszy raz. ale skoro wcześniej miałaś to nie ma się czym martwić. Ja w obu ciążach miałam opryszczki i to kilka razy i wszystko jest ok.

Gość gość
Opryszczka w ciazy jest grozna tylko gdy pojawia sie pierwszy raz lub gdy pojawia sie na wargach sromowych

Gość gośćkl
Różnie bywa. Drugą ciążę straciłam najprawdopodobniej wskutek opryszczki. To byl początek i lekarz powiedzial ze to moglo być przyczyną. Cala trzecia ciążę modlilam się zeby mi nic nie wyskoczylo na uatach. Opryszczka dopadla mnie w 18 tygodniu. Lekarz przepisał mi vratezolin i mialam go smarowac 2 razy dziennie. Modlilam się bo tylko tyle moglam. Lekarz powiedzial ze na tym etapie opryszczka juz nie jest taka grozna bo narządy juz się ukształtowały. Nie wolno tylko brac doustnych lekow anywirusowych np hewiran. Z dzieckiem wszystko ok.

Gość gośćkl
Różnie bywa. Drugą ciążę straciłam najprawdopodobniej wskutek opryszczki. To byl początek i lekarz powiedzial ze to moglo być przyczyną. Cala trzecia ciążę modlilam się zeby mi nic nie wyskoczylo na uatach. Opryszczka dopadla mnie w 18 tygodniu. Lekarz przepisał mi vratezolin i mialam go smarowac 2 razy dziennie. Modlilam się bo tylko tyle moglam. Lekarz powiedzial ze na tym etapie opryszczka juz nie jest taka grozna bo narządy juz się ukształtowały. Nie wolno tylko brac doustnych lekow anywirusowych np hewiran. Z dzieckiem wszystko ok.

Gość gość
ja na poczatku ciazy mialam opryszke z trzy razy(ostatnia mialam z jakies 2 lata temu) i tez bylam przerazona ale doktorka mnie uspokajala zeby tylko pilnowac by sie nie przeniosla na czesci intymne bo wtedy to jest problem i tak jakos udalo mi sie przebrnac przez to w 2 trymestrze juz sie mi nie zdadzyla