Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alex05

NFZ ubezpieczenie zdrowotne

Polecane posty

Ostatnio próbowałam zarejestrować się do lekarza, niestety on powiedział mi, że nie może mnie zarejestrować ponieważ nie jestem ubezpieczona. Do tej pory nigdy nie miałam z tym problemu, więc się trochę zdziwiłam. Ale przypomniało mi się, że zawsze byłam ubezpieczona u rodziców, a pół roku temu podjęłam się pracy z umową o pracę i automatycznie zaczęłam odprowadzać na siebie składki ubezpieczeniowe. Natomiast miesiąc temu zrezygnowałam z tej pracy i pewnie stąd te problemy z ubezpieczeniem. Domyślam się, że moi rodzice teraz muszą ponownie złożyć jakiś wniosek o to, że chcą płacić za mnie ubezpieczenie. Chciałam się upewnić czy moje domniemania są słuszne i czy ewentualnie jestem sama coś w stanie zrobić, żeby to jednak znowu rodzice odprowadzali na mnie składki ubezpieczeniowe. Dodam, ze mam 20 lat.

Jeśli już się nie uczysz to nie możesz mieć ubezpieczenia u rodziców. Musisz sama się ubezpieczyć idź do UP.

właśnie się uczę :) W sensie studiuje zaocznie, ale to chyba nie ma większego znaczenia.