Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna to uznać za pozytywny test ciazowy?

Polecane posty

Gość gość

Zrobiłam dziś test ciazowy do okresu zostało 6 dni ale ze sie dziwnie czuje to zrobiłam go i ukazała sie bladziutka bladziusienka kreseczka i nie wiem czy to moja wyobraźnia czy ktos tez ja widzi otO zdjecie : image.jpg

Gość gość
następna która bez gumki dała

ja widzę tylko jedna wyraźną krechę czerwoną. Jak dla mnie nie jesteś w ciąży.

Gość gość
to jest w ogol test? nie wygląda :P

Gość gość
Nie jesteś w ciązy, bo tam nie ma drugiej kreski :D

Gość gość
ale znawcxynie tu siedzą omg. Wygląda jak tak, ciążą ale trzeba test powtórzyć w dn. spodziewanej @. Podaj mi proszę nazwę testu.

Gość gość
nie widzę drugiej kreski kolejna która sobie cuda wianki wkręca

Gość gość
ślepe jesteście??? przecież widać cień cienia. autotko podaj mi nazwę testu. bo widzę że jest nietypowy

Gość gość
Chyba jakiś cień w mózgu widzisz, nie ma tam, żadnego cienia, ani drugiej kreski.

Gość Nelaaa
To jest firma first vue. Mieszkam w Anglii dlatego takie mam. Wlasnie sie zastanawiam czy to nie jest porostu miejsce na kreskę czy jednak naprawdę tam cos jest.... Zmieniam nick na Nelaaa

Gość Nelaaa
Do okresu strasznie mi sie dłuży i pytanie czy jak powtórzę test w piątek to czy kreska bedzie wyraźniejsza? Tak czekać do wtorku to sie idzie wykończyć....

Gość gość
nela powtórz test w dniu spodziewanej @ kreseczka powinna sciemniec ew. kup ten test i jeszcze innej firmy :)

Gość gość
sześciu dni, po czym następuje zagnieżdżenie się zarodka w endometrium. Dopiero po tym wydarzeniu hormon beta-hCG pojawia się we krwi i w moczu. Zwykle następuje to między 8. a 10. dniem od zapłodnienia. A to oznacza, że wykonanie testu ciążowego ma sens nie wcześniej niż 8 dni po intymnym zbliżeniu i owulacji. Dlatego na opakowaniach testów ciążowych zaleca się wręcz stosowanie ich w terminie spodziewanej miesiączki, czyli średnio 14 dni po uwolnieniu komórki jajowej. Wcześniej test może być słabo dodatni (druga kreseczka jest ledwo widoczna), co czasem kobiety błędnie odczytują jako ujemny. Zatem, aby uzyskać wiarygodny wynik, lepiej nie dawać się ponieść emocjom i nie spieszyć się z wykonaniem domowego testu. Decydując się na test wcześniej, np. 6–7 dni po stosunku, dla pewności lepiej powtórzyć go kilka dni później, zwłaszcza jeśli miesiączka nie pojawia się w przewidywanym terminie. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ciaza-kiedy-zrobic-test-ciazowy-po-stosunku-czy-jestem-w-ciazy_38163.html

Gość gość
nela jeśli chcesz mieć pewność musisz poczekać do wtorku.Ją robiłam milion testów stąd widzę kreseczke ten cień i z doświadczenia wiem że w dniu @ powinna być wyraźna

Gość Nelaaa
Powtórzę na sto procent bo jak to zobaczyłam to prawie spadłam z kibelka. Naprawdę nie wiem jak interpretować ten test niby dodatni ale tak bladziutki, ze mam wątpliwości a to czekanie jest najgorsze

Gość gość
możecie mi zaznaczyć tą bladziutką kreske, bo jej nie widze

Gość Nelaaa
No wlasnie jedni widza drudzy nie widza ... Jak to z tym jest? Ja mam test przed soba i kurde cos tam widać ... Na zdjęciu nie wyraźnie jest to ukazane ... No nic zobaczymy wiem ze w piątek zatestuje bo niewytrzymam ... A jak w piątek dalej bedzie bladziocha to testuje we wtorek a najlepiej kolejny piątek ... Czy któraś z Pan tak miała cos podobnego? I jaki był finał ?

Na zdjeciu nic nie widac ale moze po prostu nie uchwycilo. Ja robilam test jakies dwa dni po spodziewanej miesiaczce i test byl negatywny ale zrobilam jakies poltora tygodnia pozniej i byl pozytywny. :P

Gość gość
ja jestem na swiezo w tym temacie, tez bylam sporo przed terminem miesiaczki i tez pojawila sie blada kreska potem coraz mocniejsze i mocniejsze. To jest na 99,9999 ciaza.

Gość gość
Gdzie wy widzicie ten cien??

Gość gość
czytalas co c***isalam? mnie pierwsza blada kreska wyszla 7 dni po zaplodnieniu, bardzo blada ale wyszla. Potem przez kolejne 4-5 dni tez blada kreska codziennie az kolo dnia spodziewanej miesiaczki byla juz coraz ciemniejsza. Wiec owszem wszystko jest mozliwe.

Gość gość
ale co ? teraz sie martwisz o to ,ze beda blizniaki ? nie, nie beda, to tak nie dziala, ze im wyrazniejsza tym wiecej dzieci sie urodzi. skoro sie robi coraz bardziej wyrazniejsza 6 dni przed okresem, to chyba znaczy, ze jestes w ciazy. Gdyby nie bylo, zadnej moglabys sie dalej martwic, ze to 6 dni przed okresm i moze sie okazac, ze jednak jestes.

Gość gość
no martwi sie dziewczyna czy ciaza czy nie. Ja tez uwazalam za nieprawdopodobne ale jednak sporo przed terminem okresu wyszedl mi pozytywny (lekko) a w terminie miesiaczki juz normalna ciemna kreska. Zakladajac ze np implantacja sie zaczela 4-5dni po stosunku , co nie jest niemozliwe, moze w 7 dpo wyjsc blada kreska na tescie. Ja wlasnie jestem tego przykladem.

Gość Nelkaaa
Nie wiem skad komuś sie wzięło stwierdzenie ze im wyraźniejsza kreska tym wiecej dzieci hahaha przyznam ze mnie to troszkę rozbawiło. Martwię sie tym ze okres przyjdzie i dupa z tego bedzie. Mojemu mężowi nic nie mowię póki nie zobaczę tłustej kreski, ale czy na tym drugim zdjęciu widzicie ta kreskę ???

Gość Nelkaaa
Testuje w piątek moze wtedy wyjdzie cos konkretniejszego :) trzymajcie kciuki dam znać w piątek co i jak.