Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pozwolić córce iść na sylwestra do kolegi?

Polecane posty

Gość gość
Powiedzcie mi wszystkie, co takiego strasznego się stanie, jak 15 letnia dziewczyna w sylwestra się upije? Najwyżej zwymiotuje i tyle, o mój boże nie takie rzeczy się robiło w jej wieku i tragedii nie było. To impreza na kilka osób? To spoko, w ciąże ci nie zajdzie, najwyżej się upije i zapali papierosa, te jedną noc w roku chyba może, co? :D

Gość gość
Też uważam że to za wcześnie. Ja w tym wieku byłam sporadycznie wypuszczana na ogniska w plenerze, jeśli chcieliśmy się koniecznie spod nadzoru wyrwać, ale nie było mowy o całonocnych imprezach. I słusznie, wszyscy jeszcze są mocno małoletni, co innego jakby ta starsza siostra była na miejscu- nawet jak przymknie oko na to że jest piwo i ruski szampan zamiast Pikolo, zawsze to trzeźwa i dorosła osoba która w razie czego zareaguje, weźmie odpowiedzialność za nich, ukróci jak za bardzo się młodzież rozbryka. Sama wiem co się działo na takich imprezach, a Sylwester to już zwłaszcza okazja do szaleństw i mogą im puścić hamulce. Nie znasz tego towarzystwa, rozmawiałaś w ogóle z rodzicami tego chłopaka? Zgadzają się, wiedzą kto przyjdzie? Może ktoś przegiąć z alkoholem bo pierwszy raz taka okazja i po prostu się zatruć (jakoś mało wierzę w piętnastolatki które chętnie zaopiekują się wymiotującym kolegą), ktoś zaśnie na balkonie, ktoś się skaleczy rozbitym szkłem, ktoś wpadnie na pomysł puszczania petard na podwórku obok samochodu albo z dachu... po kilku piwach każdy pomysł jest fajny. Pomyśl, kto wtedy za to wszystko będzie odpowiedzialny? Jesteś gotowa ponosić konsekwencje? Albo dasz sobie rękę uciąć że będzie samo rozsądne towarzystwo i nikogo nie poniesie? Jeśli tak, to puszczaj, ale nie wiem skąd pytanie tutaj w takim razie.

Gość gość
13.21- przepraszam, a co Ty robiłaś w wieku lat 15, skoro upicie się to żadna tragedia?