Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Cześć, mam problem. Dziś się dowiedziałam, że mam bezwodzie i moja córka ma torbielki na nerkach, jestem w 25 tyg ciąży jutro jadę do szpitala.. wiecie coś może o tym ? miała któraś z Was taki problem ? boje sie, że z moją córką bedzie cos nie tak :( pomóżcie mi

Gość gość
Chyba malowodzie?

Gość gość
oj, niedobrze, nie che straszyć...

małą cały czas czuje jak się rusza...dzis cały dzień przepłakałam jak sie dowiedziałam .. jutro rano jadę do szpitala

Gość gość
a co ci dokładnie lekarz powiedział?

Gość gość
Tez mi tak powiedzieli tyle tylko ze ja bylam w 38tyg. Jak mi przrbijali pecherz to sami sie ziwili ze tyle wod leci:/

Gość gość
Niestety nie wiem jakie bedzie postepowanie lekarzy ale mozliwe ze beda chcieli uzupelnic wody by przetrzymac choc kilka tyg jeszcze.

o szok, AFI 0 to faktycznie bezwodzie, kurde

Gość gość
z tego co mi wiadomo nie ma skutecznego sposobu na uzupełnienie wód, przykro mi...no coś tam się próbuje, kurczę żeby to chociaż 30 tydzień był...

mój prowadzący nawet tego nie widział i dał mi skierowanie do innego lekarza na USG i dziś jechałam i pierwsze co się położyłam i zaczął badać mi brzuch usg to powiedział ze wcale wód nie mam i zbadał nerki małej to powiedział ze ma chyba torbielki na nerkach . Mówił, że nie jest pewien bo są malutkie nerki i dobrze nie widzi a ilość wód jest baaaaardzo mała , przyjechałam do domu poszłam po skierowanie do szpitala i jutro rano jadę, szpital musi być wysokospecjalistyczny..i bede leżała w Gdańsku bo mam najbliżej

tak też słyszałam, że te wody można jakoś dolać. Na opisie usg mam AFI=0 ale małą cały czas czuje :(

Gość gość
Moja znajoma byla w takiej samej sytuacji, lezala na klinicznej w gdansku, miala uzupelniane wody i urodzila zdrowego dzidziusia. Podobno jakas super lekarka tam jest :)

Gość gość
nie wiem czy to cię pocieszy, ale dużo zależy od stanu dziecka...znam dziecko urodzone nagle w 24 tygodniu, dziś ma się świetnie, była malutka, ale silna, bo do tego tygodnia rozwija się normalnie. inne dziecko z rodziny urodzone w 27 tygodniu, nie przeżyło...wydaje się że 3 tyg. to duża różnica, tak faktycznie jest, ale zależy, jak się dziecko rozwijało, to urodzone w 27 tyg. prawdopodobnie dość długo nie rozwijało się dobrze, było osłabione.

już się nie mogę doczekać jak pojadę i sie dowiem co i jak.. ale mnie podniosłaś na duchu ze w Gdańsku była i jest ok z maleństwem

bardziej sie boje o te wody niż o te nerki bo nerki sie wyleczy a bez wód to moge poronić. Niby dolewają jakoś te wody

Gość gość
Ostatnio na innym forum dziewyczna pisała o podobnym przypadku. niestety jej dziecko zmarlo. OKazało sie, że miało duzo wad wrodzonych.

Gość roukola
20:57, no to fantastycznie, ze dzielisz sie takabinformacja z auyorka. Na pewno czuje sie podniesiona na duchu i pocieszona. Co za imbecyle tu siedza, ja pierdziele.

roukola - ja dziś i tak cały dzień przepłakany mam :( dlatego już sie nie moge doczekać jak pojade rano do szpitala i mi powiedzą co bedzie i sie mną zajmą. mam nadzieje, że z moim dzieckiem bedzie ok.

Gość gość
Lepiej ją oszukiwać? Wystarczy wpisać w google co oznacza bezwodzie. Szzczególnie na tym etapie ciąży

Gość gość
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje dzieciątko!

Natalia, z calej sily trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo. Napisz tu jak bedziesz wiedziala cos wiecej. Slyszalam, ze to jest bardzo dobra, naprawde kompetentna placowka. Trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze. Z calego serca Ci tego zycze, trzymaj sie dzielnie!!

Gość Majowniczka2015
Naprawdę życzę wam jak najlepiej. Może jutro okaże się , że to jednak nie to.

dziękuje, że trzymacie kciuki i życzycie jak najlepiej <3. dobrze, że jeszcze małą czuję jak sie rusza. Ginekolog powiedział ze bez tych wód są one bardziej wyczuwalne nawet jak sie troszkę poruszy od razu czuje

Gość gość
u mnie było malowodzie i podawali mi w szpitalu medargin który poprawia przepływy w łożysku i po tym poziom wód mi się podniósł a synek ma teraz 3 miesiące i śpi sobie słodko obok mnie :) trzymam za was kciuki i czekam na dobre wiadomości :)