Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Świateczne zamieszanie

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego ze od kiedy pamiętam święta w mojej rodzinie wyglądały tak ze do babci zjeżdżała się cała rodzina mojej mamy czyli brat mamy z rodziną, siostra mamy z rodziną i moja mama z tatą i nami - w sumie jakieś 25 osób, wigilii bardzo często była u babci ale z czasem jak zmarł dziadek zaczęła być u każdego po kolei, nigdy tego nie lubiłam, bo bywało ze miejsca było naprawdę mało a ludzi ogrom ale... całe kuzynostwo dorosło, ja wyszłam w zeszłym roku za mąż i chciałam w tym roku zrobić wigilie u nas w mieszkaniu. Sęk w tym ze chciałam zaprosić tylko rodziców, teściów, brata męża z żoną, moją siostrę z mężem i mojego brata (być może z narzeczoną już wtedy) , czyli jakieś 12 osób razem z nami. Szczerze nie mam ochoty robić świąt dla jakiś 40 osób które musiałabym zaprosić jak robiłabym wigilie "po staremu" + rodzina męża, poza tym najzwyczajniej w świecie nie mam tyle miejsca, tyle stołów, krzeseł, nakryć .... W rodzinie już zaczynają się krzywe komentarze ze wyszłam za mąż i przełamuje rodzinną tradycje, że nie chce nikogo na wigilii widzieć itp. Babcia ma pretensje ze mojej mamy nie będzie na wigilii u nich przez moje widzimisię. Nie wiem co mam zrobić, przecież nie zaproszę na wigilii 40 osób bo to jakiś kosmos ! Wyszłam za mąż i moja rodzina się powiększyła, przecież normalne ze mój mąż woli spędzić święta ze swoimi rodzicami a niżeli z moją ciotką czy wujem ! Przecież nie wywalę rodziny męża z wigilii żeby zrobić miejsca mojej rodzinie! Nie wiem co mam zrobić, nie wiem jak się zachować ! Pomocy !

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować