Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co do szpitala ?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie . Obecnie jestem w drugiej ciąży , ale pierwsze dziecko rodziłam 17 lat temu . Co trzeba zabrac do szpitala ? ktoś mi mówił ze majtki jednorazowe , podkłady na łozko . Czy ciuszki dla dziecka i pampersy też . 17 lat temu wszytsko było szpitalne i był zakaz wnoszenia swoich rzeczy . Jak jest teraz ?

Gość gość
Po co ci drugie dziecko po tylu latach?

Gość gość156
zadzwon do szpitala w ktorym bedziesz rodzic albo znajdz na stronie internetowej:)

Zależy do szpitala. W jednych dają wszystkich w innych tylko ciuszki. U mnie rzeczy wszyskie były moje. POdkłady majtki z siatki lub jednorazowe. pieluszki chusteczki i ciuszki dla maluszka.

Gość gość
patrzyłam ale nie ma takich informacji , niestety a drugie dziecko po to by je kochać :)

Gość gość
czyli wpadka :classic_cool:

Gość gość
rozumiem , czyli lepiej zabrac ze soba wszystko :)

Gość gość
wpadka ? chyba sratka ! wpadka to jest na dyskotece ! to upragnioen i wyczekaiwane dziecko ! a tobie zazdrosc doskwiera czy co ?

Gość gość
Nie wstyd ci będzie wystawiać taką starą brochę na porodówce? :D:D

Gość gość
idz dziecko juz do szkoły :) obys tylko jedynki nie dostał :)

Gość gość
Dla malucha ze 3 komplety ubranek, ubranie ciepłe na wyjście, paczka najmniejszych pampersów, kosmetyki dają przeważnie firmy. Dla mamy ze 2 koszule do karmienia, majtki siatkowe, podkłady poporodowe, 2 ręczniki, kosmetyki, telefon, ładowarka. Pomyśl jeszcze o laktatorze, bo nawał możesz mieć już w szpitalu

Gość gość
ja miałam wszystko swoje, choć gdybym nie była przyszykowana synuś miałby szpitalne ciuszki. Na górze torby miałam rożek a w nim pampersa, śpioszki, czapeczkę, łapki i pieluszkę tetrową. Poza tym przydadzą się: -podkłady -podpaski (ale nie te bella mama, są koszmarne, nie wiem czemu wszyscy je polecają. Wypchane są najtańszą watą, przy połogu zbijają się w twardą kulę i uciskają przy siadaniu. Nie byłam szyta, a mimo to bardzo to było nie komfortowe. Polecam np. z firmy baby ono). -majtki siateczkowe wielorazowe do prania, lepsze niż te jednorazowe nieoddychające -maść na popękane sutki (prędziej czy później się przyda) -nakładki na sutki (zbawienie przy pkt. wyżej) -oliwka dla dziecka No i tyle z nietypowych rzeczy, poza tym oczywiście koszule, ja miałam kilka bo leżałam tydzień i fajnie było przebrać się w świeżą koszulę w trakcie połogu, kosmetyki dla mamy, ręcznik, klapki do wody, sztućce, kubek, talerzyk, pampersy na zapas, chusteczki dla dzieci, 2 dodatkowe tetry. chyba tyle :)

Gość gość
Zawsze podczas każdego badania pochwy powinien być partner i pilnować by nie zaraził ginekolog np. Brodawczakiem ludzkim lub wirus watroby typ C itp.. gdy zarazi przekażemy partnerowi i my będziemy mieć kastracje! Partner gdy ginekolog cos dotyka w gabinecie i chce badać powinien prosić o zmianę rekawiczek na czyste! Gabinety lekarskie i szpitale to wylegarnia wirusów i bakterii! Również do porodu tatuś dzidziusia bo gdy są problemy przy porodzie dzięki naszemu swiadkowi uratujemy zycie swoje lub dziecka. Nie ma prawa wyprosić osoby bliskiej personel mefyczny chyba że chce ukryć brak wiedzy medycznej i nie chce świadka do sądu! Nie ma statystyk zgonów rodzacej czy noworodków podczas porodu w szpitalach dlatrgo osoba bliska jest niezbędna by pilnował i patrzyla na ręce! !!!

Gość gość
U mnie również mąż uczestniczy w życiu rodziny bardzo aktywnie jest zatem przy każdym badaniu palpacyjnym i innych jak i zabiegach usowania nadżerki itd... oraz wspierał trzu porody bo CC jest za dużym ryzykiem powikłań zdrowotnych.

Gość gość
Mąż jest podporą w związku i to on powinien być przy nas podczas porodu jak i badaniu cipki