Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klaps w tyłek ma plusy

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę zrozumieć tej nowej mody na zakaz klapsów. Mam koleżanki, które klapsa nie daszą, a dziecko im na głowe wchodzi. Kiedyś dzieci dostawały lanie jak zasłużyły i wyrośli z nich normalni ludzie, a teraz co się dzieje ? Dzieciaki w podstawówkach czy gimnazjach są tak rozwydrzone że szok. Nawet przedszkolaki potrafią tak napyskować, że aż uszy więdną. Kiedyś było surowe wychowanie i ludzie wyrastali na moralnych ludzi, a co teraz ? Dzieciaki przekonane, że wszystko im się należy, że nikt nie może im uwagi zwrócić bo przecierz dziecko jest nietykalne, a że to, a że tamto. Kiedyś było normalnie, a teraz jest bałagan.

Gość gość
Nie raz widziałam jak matka ślęczy nad dzieckiem i tłumaczy, że tak nie wolno, a dziecko ma ją w d***e bo wie, że matka pogada i na tym się skończy :-)

Gość gość
tez uwazam ze klapsy sa sluszne i maja wiecej plusow niz minusow, nas tak wychowywano i my tez tak wychowujemy. dziecko musi wiedziec co wolno a co nie, na glowe wejsc to daja sobie tylko rozice slabi ktorym szkoda klapa na tylek dac, tlumacza tlumacza do bolu a glupiutki smark i tak nie pojmuje no to odpuszczaja i wtedy sie spotyka takie niewychowane rozwydrzone przedszkolaki. strach co bedzie dalej :/

Gość gość
Na tym forum jak jakaś matka napisze, że dała lanie dziecku, to chcą ją na policje zgłosić - masakra :-D

Gość gość
Przecież taki dwulatek ma gdzieś co mu matka tłumaczy, a te matki wymyślają jakieś poduszki jako karę zamiast trzepnąć w tyłek.

Gość gość
na szczęście więcej jest normalnych matek które klapsa potrafią przylać bez szemrania a nie tłumaczyć bo tłumaczenie tak małemu dziecku to jak gadka do słupa. klaps od razu działa, dziecko zaczyna myśleć co źle zrobiło. na policje to bym podala te kwoki co pozwalaja swoim bachorom (doslownie bachorom bo inaczej tyhc smarkow nie nazwe) robic co im sie podoba zeby pozabierali im je zawczasu i dali do surowych rodzin.

Gość gość
Mamuśki prowadzą debaty, jak wychowywać dziecko aby wiedziało, że jest nietykalne. Ciekawe co będzie jak takie dziecko kiedyś trzaśnie matke i powie że jest nietykalne.

Gość gość
I dobrze. Właśnie takim tłukom które wychowują bezstresa taki bezstres jak dorośnie powinien przywalić w ten durny ryj. Kaleki z tych dzieci robią, ale życie nauczy takich bezstresow pokory. Szkoda że nauczyciele nie moga lać dzieci jak kiedyś, wtedy była dyscyplina i ulozone grzeczne dzieci teraz wiekszosc szkolniakow to straszne wyszczekane bachory.

Gość gość
A na przystankach co się dzieje, gówniarze wyszczegane, wulgarne, na wszystkich patrzą z góry. No ale przecież dziecka nie wolno karać bo dziecko jest nietykalne :-)

Gość banankaghbh
Ja widziałam jak dzieciak w sklepie się darł bo coś chciał, a matka mu tłumaczy, a dzieciak ma w d***e.

Gość gość
a czy ty dorosłemu klapsa tez dasz jak ci się coś niepodoba? klaps tylko pokazuje że nie radzisz sobie z dzieckiem :)

Gość gość
Trza było go wyśmiać, coś w stylu taki duży chłopak a płacze, wstydź się chłopie. Albo jak jesteś odważna to strzelić mu jednego w tyłek. Klaps od obcej osoby od razu stawia do pionu. Tylko nie wiadomo na jak głupią mamulkę byś trafiła. Lepiej olać alb nagrać telefonem i pokazać znajomym żeby się ze smarka śmiali. Jakby matrona zauważyła nagrywanie zaraz by coś zrobiła żeby gremlina ustawić do pionu.

Gość gość
12:05 dorosły jest dorosły a nie głupi jak dziecko. Dzieci są głupie więc tłumaczeniem nic nie zdziałasz, klaps to słuszna i sprawdzona metoda. Starszemu to można tłumaczyć ale nie durnemu małemu dziecku które nic nie rozumie i tylko umie na złość robić zeby swoje wydębić.

Gość gość
Dorosłemu się wytłumaczy. Klapsy nie są oznaką słabości. Gadanie o tym, że dziecku trzeba tłumaczyć jest słabością. Ludzie kiedyś nie cackali się z dziećmi i było dobrze. Nie pitol głupot.

Gość gość
Dzieci są wredne, dlatego powinno się przyłożyć.

Gość gość
widać że patologia z ciebie. uważaj, bo możesz kiedyś trafić na mnie, a jak ja zobaczę że ktoś dziecku daje klapsa, to dzwonię po policję.

Gość gość
Znam osobiście dzieciaki, które wychowują się bez klapsa i zakazów i jestem przekonana, że za kilka lat będą lały matki (bo każe im grę wyłączyć). Bachor hałasował w gościach, chodził po oparciu wersalki, matka nie reagowała, a na koniec wyskoczył z jadącego auta (samochód nie jechał zbyt szybko, bo dopiero ruszył), bo nie chciał jeszcze do domu wracać. Tak naprawdę o nim mogłabym całą litanię wypisać... Mam nadzieję, że go życie nauczy, ale wątpię, bo będzie żył w takim samym pokoleniu.

Gość gość
12:13 uwazaj zeby cie taka matka co ja na policje podasz tobie w ryj nie dala, a uwazam ze nalezaloby sie. takie matki co dobrze wychowuja nalezy chwalic a nie paly nasylac. lecz sie.

Gość gość
gość z 12:14 też znam takiego bachora. niestety to bachor koleżanki więc złego słowa powiedziec nie można o tym patafianie a z checia bym mu tak wlala zeby sie smrod opamietal. tez skacze jak malpa po meblach, firany zdziera, rzuca wszystkim co jest w stanie siegnac, normalnie orangutan.

Gość pałacyk michla
Ja lania nie dostawałam ani nawet klapsów i jakoś nie wyrosłam na patologie, do rodziców też jako dziecko nie pyskowałam w chamski i wulgarny sposób ale też nie dostawałam wszystkiego na tacy i znałam wartość pracy i pieniądza od malego miała to tłumaczone, a wy nakupujecie im tabletów, smartfonów x-boxów, na każde skinienie lecicie do sklepu po firmowe ciuszki, bo wasze dziecko nie może być gorsze, bo ten który nie ma jest gorszy i takie wartosci im wpajacie, a potem żądacie szacunku i zastanawiacie się nad laniem. No banda kretynów

Gość gość
Ha ha, patologią to jest dzwonienie na policję w sprawie klapsa :-D . A dzwoń to dostaniesz upomnienienie lub mandat za to, że wzywasz policję w takiej sprawie. Idź do parku łapać zboczeńców.

Gość gość
Kiedyś było pokolenie surowo wychowywane i co złego się działo ? Nic. Ludzie byli normalni, a co teraz się dzieje ? - dzieci rządzą matkami.

Gość gość
Prawda jest po srodku. Bo danie klapsa nie gwarantuje zmiany zachowania i nie zawsze rozwiazuje sprawe podobnie jak tlumaczenie i kara. uwazam ze drobny klaps czasem na otrzasniecie jest jak najbardziej wskazany ale tez nie kosztem rozmowy i karania. Wzzystko uzyte z glowa nie zaszkodzi.

Gość gość
Jakbym uslyszała że jakaś fiona dzwoni na policję bo jakaś matka dała w d**e niegrzecznemu bachorowi to bym od razu takiej torba przez leb dala!

Gość gość
Ja się cieszę, że byłam grzeczna, bo kochałam rodziców i nie chciałam żeby im było przykro, a nie dlatego, że się ich bałam tylko moim rodzicom się chciało zainwestować w wychowanie :o ale jak wy macie rozpuszczone bachory to tresujcie i lejcie je :D Moje dziecko też nie obrywa ale on nie miał na wszystko pozwolone i nie dostaje wszystkiego na zawołanie. Wtedy wiadomo, że daleko bym nie zajechała :P

Gość gość
Te baby które straszą policją są nienormalne.

Gość gość
plusy dodatnie i plusy ujemne?

Gość gość
Najpierw spuszczą dzieciakowi w/p/i/e/r/d/o/l a później lecą kupić smartfonika biedakowi. Biją dzieci nie dlatego, że są niegrzeczne ale po to aby wyładować swoją złość i frustracje. Nie widziałam i nie słyszałam, żeby ktokolwiek dał klapsa na spokojnie, zawsze jest to w przypłynie złości.

Gość hreherh
Ależ klaps ma być wymierzony w przypływie złości a nie z wyrachowania, na zimno. Cały sens klapsa jest taki, że dziecko ma poczuć że swoim zachowaniem wyprowadziło rodzica z równowagi i ma się tego przestraszyć, ma się poczuć zagrożone. Wtedy i tylko wtedy myśli nad tym CZYM zawiniło a nie o tym jaki to wredny i stosujący taktykę siły jest ten rodzic.

Gość gość
Ja swojemu 3 latkowi dość czesto daje klapa na dupke,ale zasługuje jest nie dobry,zlosliwy itd.Jak cos zbroi,to mu tlumacze a on co ? PLUJE MI W MORDE to co dalej mam mowic misiu tak nie wolno? Co to da ? Bic,a nawet klapsy nie pomagaja ;)