Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ollahe

ojciec zdradził

Polecane posty

doradźcie co robić. jakiś czas temu wyszło na jaw , że ojciec zdradzam mamę. kupił też mieszkanie nic nikomu nie mówiąc a z nową przyjaciółką założył spółkę i zrobił ją współwłaścicielem - też mamy o tym nie informując. z tą kobietą nie łączą go jednak tylko interesy ale jakaś głębsza relacja. od dłuższego czasu ojciec traktuje matę jak zło koniecznie. matka jest załamana. ja i mąż mieszkamy z moimi rodzicami więc też się całą tą sytuacją przejmuję. w zeszłym tygodniu matka przyniosła mi jakieś papiery potwierdzające, że ojciec kupił mieszkanie. zanim mu to pokazałam zapytałam czy ma kogoś i czy to prawda, że kupił mieszkanie. usłyszałam tylko,że nie będzie się tłumaczył i nie ma nic do powiedzenia. sytuacja od dłuższego czasu była trudna ale ja o ojcem mimo tego utrzymywałam normalne relacje i normalnie z nim rozmawiałam. od czasu kiedy pokazałam mu akt akt notarialny potwierdzający, że kupił mieszkanie a on olał temat i nie chciał się tłumaczyć przestałam z nim rozmawiać. nie zeszłam nawet na jego imieniny, które były w zeszłym tygodniu. matka prosiła żebym zeszła do gości ale ja stanowczo odmówiłam. sama dziwię się matce, że w ogóle mu te imieniny organizowała. na co dzień przecież praktycznie nie rozmawiają. nie wiem co dale robić. ingerować w ich związek czy czekać aż się sytuacja sama wyklaruje. osobiście uważam, że ojciec powinien przeprosić i pierwszy zrobić jakiś gest w mamy i moim kierunku. jak go znam to jednak na coś takiego się nie zdobędzie. może już lepiej żeby się rozeszli. matka przynajmniej już by się tak może nie denerwowała i stanęłaby po jakimś czasie na nogi. czy powiedzieć ojcu żeby się wyprowadził? ma ktoś jakieś rady.piszcie proszę .

Gość gość
Jeśli będziecie go normalnie traktować, a zwłaszcza matka jeśli nie zagrozi odejściem/rozwodem, nic się nie zmieni, bo tak mu będzie wygodnie. Ja bym ochłodziła kontakty i powiedziała mu, że się na nim zawiodłam. I pogadaj z mamą, on musi zobaczyć, że ją traci. Jeśli jest w nim jeszcze jakiekolwiek uczucie dla Twojej mamy, to inaczej sobie tego nie uświadomi.

Gość kruche z cukrem
miec ciasteczko i zjesc ciasteczko :classic_cool:

Gość gość
A co cie obchodzi ich pożycie? Może matka mu nie daje to mu się nie dziwie że szuka wrażeń. Nie wtrącaj się w nie swoje sprawy

Gość ollahe
dziękuję za wszystkie porady. częściowo już ochłodziłam z ojcem stosunki bo odkąd wyszła na jak sprawa z mieszkaniem a na moje prośby o wyjaśnienie odmówił komentowania sprawy, po prostu się do niego nie odzywam. nie wiem czy to coś zmieni i czy będzie to dla niego zimny prysznic ale nie wiem co innego mogłabym zrobić.

Gość gość
jaabym splunela mu w twarz i powiedziala ze jest smieciem a ta jego pozal sie boze kochanjke wytargalabym za kudly