Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zaszyfrowana87

Moj sposob na schudniecie za mna juz 18 kg

Polecane posty

Witam dziewczyny usmiech.gif Na diecie i cwicze oczywiscie jestem juz od 20 lipca ubylo mi ponad 18 kg do tej pory walcze jeszcze o 15 jezyk.gif Mam instruktora na silowni ,diete itd...i jezeli ktoras z was potrzebuje pomocy w motywacji w diecie w dobraniu cwiczen chetnie pomoge.Pisze tu na forum czasem w niektorych tematach,duzo sie uczylam itd szukalam informacji na silowni od instruktorow sie duzo nauczylam i chyba juz jest tem czas,zeby przekazac moja wiedze innym.Co prawda jestem w polowie moze troszke dalej mojej drogi,ale moge juz pomoc ,doradzic itd...tak,ze zapraszam pozdrawiam usmiech.gif

ja juz mam za soba schudlam swoje 30kg jescze bym chciala ale bije sie obwislej skory nie wszystko da sie zredukowac naprawic cwiczeniam powodzenia autorko

A jak schudlas tyle kg naprawde gratulacje ja mam szczescie skorA wyglada naprawde ladnie duzo cwicze plus kremy ,balsamy i jestem dobrej mysli jaka jest twoja waga itd ?

dzieki zaczelam od jazdy na rowerze stopniowo od 5 km doszlam do 30 km i tak 6 dni w tygod.Zrezygnowalam w ogole ze slodyczy,pieczywa,makaron tylko razowy.Kocham warzywa owoce to byla podstawa mojej diety waga leciala jak szalona mialam motywacje bo wazylam 104 kg przy wzroscie 172cm wiec masakra a dodatkowo motywowalo mnie to ze nikt nie wierzyl ze mi sie uda.Jak schidlam pierwsze 15kg przeszlam na diete najpierw 1200klc potem 1000 i tak caly czas sie trzymam nadal nie jem slodyczy pieczywa nie slodze a teraz biegam jeszcze ale juz dla zdrowia

74 kg waze kremy masaze tez stosowalam ale pamietaj ze skora zawiera kolagen obkurcza sie tylko do pewnego momentu potem juz lipa to sprawa raczej genow jeden ma wiecej drogi mniej tego kolagenu ja zobaczylam ze bedzie klopot jakies 5 kg przed celem dlatego odpuscilam juz chociaz chcialam 65 no ale trudno wole miec pare kg wiecej niz skore do kolan

to masz wage teraz jak ja 74 super ja zaczynalam od biegania na poczatku kilka minut i umieralam teraz biegam godzine bez problemu duzo cwiczen silowych na silowni plus dieta zdrowa okolo 1500 klcal duzo cwicze na 1200 bym nie miala na to sily.zdrowe jedzenie tak jak ty bez slodyczy ,slodzenia itd bez smieci co do chleba jedm ryzowy na przemian z orkiszowym nie za duzo ,warzywa ,owoce pije duzo tak,ze podstawy powodzenia w dalszym odchudzaniu,bo masz diete i waga dalej bedzie spadac a bieganie cud na odchudzanie i zdrowie

cwiczenia typowo silowe sa dobre na skore osiagnelas juz duzo ja tez sie dobrze czuje z ta waga juz naprawde bez porownania co do skory ona jeszcze do pol roku nawet dluzej po schudnieciu sie kurczy tak,ze nie mniej obaw jeszcze Ci sie zjedzie

Gość gość
no to moze powiesz mi, czy uda mi się schudnąć jeśli będe jeść tak jak dziś np. 1. śniadanie-wyjątkowo póżno bo długo spałam- o 10, 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego z pastą z avokado, łososia, jajka z odrobinką! majonezu, 2. wątróbka wierrzowa z crbulką-garstka + szklanka kefiru z ostropestem o 14.00 Planuję ok 16-17 zjeść jakąś kanapkę, żeby zmieścic jajko i kefir na kolację, bo jak zrobię za długą przerwę, to się rzucę na jedzenie :( Chcę schudnąć ok 5 kilo, ważę 60 przy wzroście 150cm :( No i najgorsze jest to, że mam siedzącą pracę po 12h i NIENAWIDZĘ ćwiczeń i ruchu w ogóle. Wieeem...nie jest dobrze :(

Gość gość
malaga no normalnie prawda objawiona! W życiu bym nie wpadła na to!

to po co no zjadasz jak wiesz ?najprostrze sposoby sa najlepsze drogi gosciu

Gość gość
a tak na marginesie to najprostsze ;) Wiem, ale na miche pasty dałam naprawde odrobinkę, w porównaniu z tym ile go zjadałam, to naprawdę tyle co nic :)

wiesz lepiej spoko kazdy ma swoj pomysl na diete ja nie zjadlabym no ale jak tam sobie chcesz .Moim skromnym zdanie przy tym wzroscie powinnas schudnac 10kg a nie 5

autorko ja mysle ze Ci sie uda napewno a miewasz kryzysy ?tzn najadlas sie juz do syta czegos tuczacego ?ja mialam takie 2 ale to mnie nie zabilo ;)racja trzeba pamietac ze organizm glodzony ma sklonnosc do magazynowania bo nie wie ile taki,,glod"potr a nastepnym razem

na poczatku dziala zabranie sobie choc troche potem juz trzeba kombinowac i wymieniac produkty ja pilam na poczatku kawe z cukrem sobie myslama co tam 4 kawy po 2 lyzki cukru,ale z czasem i to wywalilam bo naprawde z czasem jest ciezej i trzeba szukac wlasnie w takich drobnostkach. ja juz nie pije mleka normalnego tylko sojowe jest chudsze zdrowsze aha i jeszcze tez mleko migdalowe tez bardzo dobre i zdrowe. no i ten ruch kurcze masz malo,ale im ktos chce mniej schudnac tym trudniej,bo z duzej wagi na poczatku sie super leci potem sa schody taka prawda.ja stawiam na cwiczenia duzo cwiczen juz mam tez kondycje wyrobiona.i jakos nie wyobrazam sobie nie cwiczyc schodzac z takiej wagi chcesz schudac okolo 5 kg nie jedz smieci slodyczy ,fastfoodow,nie pij slodzonych napoi to powinno zaDZIALAC

tylko wlasnie ja mam 172 waze 74 kg i wygldam naprawde szczuplo no a sa kobitki co tyle samo waza i wzrost taki sam i wygladaj grubo tzn brzuch odstajacy boczki i takie tam wiec Ty tez przy 60 mozesz wygladac szczuplo a inna juz gorzej

ja kawe pije i tez zeszlam z 4 kaw kazda po 3 lyzeczki cukru do 2 ze slodzikiem i mlekiem 1,5%bo jednak jak sie doda kalorycznosc tych kaw z cukrem i ich ilosc wychodzi sporo kalorii o ktorej jesz ostatni posilek ?

MAM oczywsicie ,ale staram sie miec planowane robie robie cheta day tzn nie calkiem caly dzien,ale np raz na dwa trzy tyg jem cos mega nie dobrego w sensie,ze smiec.zeby podkrecic metabolizm ,bo wiadomo zwalnia.i to wiem od instruktorow i nie tylko,i mozna sie bezkarnie najesc jakims fastfoodem a i tez oszukasz organizm,bo dostaje sygnal,ze nie jest glodzony nie jest mu zabierane i przyspiesza.

Gość gość
Niee, 10 na pewno nie! Mam duużo skóry po ciążach na brzuchu i wyglądałoby to strasznie... Przed ciążami ważyłam 54-55 i w tej wadze czułam sie rewelacyjnie;) Ale rzuciłam palenie i stąd te 5 przybyło :(

no wlasnie kurde ta kora jest jedna k problematyczna to masz racje lepiej miec pare kg wiecej niz tak jak pisalam skore do kolan ja mysle ze zrezygnujesz z majonezu past tez i to nawet w malej ilosci :pi dasz rade mim zdaniem jesz z amalo warzyw i owocow a za duzo pieczywa jedz tez jogurty z niska zawartosca tluszczu ale uwazaj na cukier wnich zawarty a i ja przy napadach glodu ratowalam sie waflami ryzowymi sonko i herbata owocowa dziala nawet do teraz :)

jem ostatni posilek po silowni wieczornej okolo 21 chodze spac o 24.musze jesc po silowni,zeby miesnie dubowac.wiesz ja duzo cwicze programem itd ,ja nie tylko chce schudnac,ale tez sie umiesnic i musze jesc ,bo z niczego nie zbuduje miesni. mitem jesc nie jesc po 18 czy nie daj boze 17 ja jem wieczorem nie duza ,ale wartosciowa kolacje i chudne.ale jak juz pisalam ja chce sie umiesnic.

Zaszyfrowana ja wspomagam sie lisciem senesu wiem ze to niezdrowe ale pije go przez 4 dni potem 2 tyg chodze rano jak w zegarku i znowu 4 dni dziala

no racja ja mam czas wiec cwicze biegam rano wiec u mnie to kolacja o 17 30 zawsze no ale masz racje po wysilku trzeba zjesc

trzeba unikac cukrow ,bo prawda jest taka,ze jak to mowi moj instruktor,ze chyba tylko w soli nie na cukru haha np jogurty activia 0 procent tluszczu fajnie tylko 90 kcal,ale maja cukier i po takim jogrucie chce sie jesc zawsze po slodki chce sie jesc,tak,ze jak juz chcesz cos kupic patrz owszem na tluszcz,ale tez musisz zwracac uwage na cukier (weglowodany) jak sa na drugim miejscu lub nie daj boze 1 nie kupuj.z moich dosciwadczen wynika i nie tylko z moich ,ze to wlasnie cukier najbardziej tluczy.tluszcz tez ok ,ale sa tez zdrowe tluszcze a gdzie sa zdrowe cukry ok sa owoce,ale tez nie mozna na diecie jec duzo ,bo chce sie po nich bardzo jesc.ja uzywam do pieczenia smazenia oliwy z oliwek oleju kokosowego,oleju ryzowego.plus ryby ,plus tunczyk w puszce plus maslo orzechowe to sa zdrowe tluszcze,ktore organizm potrzebuje ,bo kcal ,jest jest rowna kacal.

jeszcze co do wagi czasem ktos mam nie za duzo wage a wyglada dosc gruba lub na odwrot ja mam duza mase miesniowa zawsze waga byla duzo a wygladalam na o wiele mniej zaczynalam trening z laska co miala wage mniejsza ode mnie o tylmko 300 gram i nosila ubrania dwa rozmiary wieksze ode mnie.to zalezy od budowy kosci i miesni.a ja mam ich duzo tak,ze nikt mi nie daje 74,5 kg powaznie kazdy mowi,ze max 65 kg mam.

Gość gość
a ile masz wzrostu autorko?

Gość gość
i ile chcesz wazyc docelowo?