Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubranka dla czerwcowego niemowlęcia.

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, ponieważ powolutku będę szykować się do kompletowania wyprawki dla dziecka (chcę wydatki rozłożyć w czasie), proszę o pomoc. Mieszkamy na wsi, nasz dom jest usytuowany na zupełnym odludziu, tzn. wokół nie ma zabudowań, przez co caly rok wieje silny wiatr. Jakie ubranka zakupić dla dziecka urodzonego w czerwcu, aby mieć wszystko co się przyda w tym okresie. Na pewno będą to body, pajace, ale co więcej? Czy takiemu malenstwu trzeba zakladac na dwór czapeczke zeby go nie zawialo? A co jeśli jest 27 stopni, ale cholernie wieje? Proszę o porady mądre i życzliwe mamy.:-)

Gość gość
Ja również rodziłam w czerwcu. Jeśli jest wiatr to czapeczka jak najbardziej, cienka, przewiewna, body na krótki rękaw, na długi, bluzeczki na krótki, długi rękaw, możesz mieć kilka par na ramiączkach, a te czapeczki niech będą naprawdę cienkie i z takimi klapkami na uszka żeby dzidzi nie zawialo. Skoro mocno wieje to zwróć uwagę również na to żeby dziecko nie wychodziło z domu spocone. W wietrzne dni ale upalne, polecam przykryć brzdaca pieluszka tetrowa.

Gość Nataliaaaaa25
...też mam termin na czerwiec :)))

Gość gość
No ja licze przede wszystkim na niedeszczowe:-). Dziękuję dziewczyny. Ja zamierzam "wystawiac" maleństwo na taras bo sama nie lubię siedzieć w domu latem. A co w upalne dni bez wiatru? Oczywiście cień, ale czy moge brzdaca tylko w pieluszce trzymac? Czy lepiej założyć cieniutka bluzeczke?

Gość gość
Bluzeczke na krótki rękaw a nóżki przykryć pieluszka i będzie ok :-) a jak będzie bardzo ciepło to nawet może leżeć w samym pampersie i bluzeczce

Gość gość
W upaly pieluszka i bodziak na ramiaczkach lub koszulka.

Gość gość
Jeśli jednak zdarzy się wystawić na słońce to raczej popołudniu gdzie już nie będzie tak grzało i wtedy główkę chronić czapeczka cienką a nóżki i rączki odkryte na słońce należy posmarować kremem z filtrem :-)

Gość gość
Zaopatrz się też we flanelowe pieluchy do przykrywania - lżejsze, niż kocyk, grubsze od tetrowych.

Gość gość
Jeśli chodzi o upały - ja całkiem gołego dziecka bym nie wystawiała. Koszulka z krótkim albo na ramiączka + pielucha. Nie body, tylko koszulka właśnie, żeby był lepszy przewiew.

Gość gość
urodziłam w tym roku na koniec maja. Czapki używałam tylko przez 2 tygodnie - potem było gorąco i już ich nie zakładałam. A latem zakładałam synkowi albo rampersy albo bodziaki z krótkim rękawem. Za bluzeczkami nie przepadam bo nie trzymają pieluchy. Ogólnie to od maja do września synek miał w swojej garderobie tylko 4 pajace, 5 bodziaków z krótkim rękawem, 2 bodziaki z długim rękawem, 2 rampersy, 4 szt. spodni długich, 2 bluzy, 1 czapka. Uważam, że to wystarczająca ilość :))

Gość gość
15.02. Dzięki, nawet nie wiedziałam ze cos takiego istnieje:-). Na słońce to chyba raczej nie będę wystawiać. I tak go złapie na jakims spacerku w wózku. A mieszkając na wsi, czy w domach z ogrodem Wasze dzieci śpią w wózkach na dworze czy lozeczkach turystycznych?

Gość gość
A powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz, pewnie mniej więcej na usg wyjdzie ile będzie mierzyl maluch, ale nie będę przecież czekac do porodu z zakupami:-). Na jaki rozmiar kupowałycie pierwsze ubranka?

Gość gość
Moja córka w wózku spala. A ubranka 56cm :-)

Gość gość
ja kupiłam na 56cm, ale były z duże :( po porodzie mąż leciał do sklepu kupował rozm 50

Gość gość
ja kupowałam wszystkie ubranka na rozmiar 62, mimo,że córeczka miała być malutka i kilka sztuk na 56. Po porodzie okazało się,że jest długa - 58 cm ale drobniutka i nawet ubranka na 56 były luźne, a teraz, miesiąc po porodzie już 62 za małe. PRzede wszystkim lato bywa różne,ale ja na Twoim miejscu najwięcej bym zainwestowała w cienkie bawełniane pajace,body,ale także mniejszą ilość czegoś grubszego, jakby jednak był jakiś chłodniejszy,deszczowy dzień.

Gość gość
No ja właśnie nie zamierzam kupować bóg wie czego, chce tylko praktycznych rzeczy. A co z wózkiem, bo z tym tez mam zagwozdke- latem dzidzia wiadomo w gondoli, ale na zimę pewnie z niej wyrośnie i co wtedy? Spacerowka? Nie za zimno? W koncu to będzie dopiero 6-czne dziecko.

Gość gość
albo rozwiązanie 1: większa gondola,ale nie martw się, do spacerówek też są takie nakładki zasłaniające, więc grubiej dziecko ubrać + ta zasłonka i będzie ok :)

Gość gość
Dziękuję, jesli wpadnie Wam coś jeszcze do głowy odnośnie wyprawki i nie tylko, to piszcie, myślę że dziewczyny z terminem na czerwiec tez chętnie poczytaja:-).

Gość gość
Ja mojego majowego synka wozilam zima juz w spacerowce, mialam gruby spiwor, do tego oslona i bylo mu cieplo.

Też wozilam córkę już od pół roku w spacerowej. Miałam polarowy śpiwór i osloone na nóżki i było ok. Czapeczek praktycznie nie używałam wcale. Jak był upał to kościoła tylko body a czasem tylko pieluszke. Ojrywalam ja pieluszka tetrowa lub flanelowa.

mam tanio na sprzedaz paczke ubranek dla dziewczynki tanio ok 3,50 za sztuke i stan idealny zapraszam rozmiar 0-12 mcy

Gość gość
Ja dla swojego maleństwa kupiłam ubranka na stronie allinside.pl. Dodatkowo kupiłam tam przeróżne akcesoria do pielęgnacji dzieckaa