Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mechanizne rozwieranie szyjki a kolejna ciaza

Polecane posty

Gość gość

Witm kilka lat temu mialam zabieg lyeczkowania szyjka byla rozszerzana na sile pytania do dziewczyn ktore mialy tak samo czy po tym idzie donosic ciaze ?

tak, są przecież pessary albo zakładają szew okrężny. może być, że w ogóle to nie będzie potrzebne.

Gość gość
Bo tak sie boje juz dlugo nie moge zajsc bo mialam zrosty teraz jak zajde to boje sie ze nie donosze moja szyjka byla wtedy calkiem zamknieta mimo ze ostawalam tabletki na poronienie

Gość gość
troche sie naczytalam na ten temat :( ktoras sie jeszcze podzieli doswiadczenimi?

Gość gość
tak ja Ci opisze mojej znajomej

Gość gość
poronila w zeszlym roku, poniewaz miala za bardzo otwarta szyjke i w polowie ciazy zaczynal sie porod. To bylaciaza lizniacza jedno dziecko urodzila 2 poronila.Aniolek zmarl niestety. Teraz jest znow w ciazy, lecz nadal jest ten sam problem z rozwarta szyjka wiecpojechala do kliniki gdzie zalozyli jej szef okrezny, tak jak ktos wyzej pisal. Zaden to szef poprostu szyjka jest obwiazana i scisnieta takk by byla zamknieta. Mysle tylko ze jak zajdziesz w ciaze to upomnij sie o to u gina

MArtwisz sie o szyjkę a na razie nie możesz zajść w ciażę. Tym sie na razie zajmij. Jest wam znany jakiś problem? Hormony, nasienie owulacja sprawdzone?

Gość gość
Majowniczka, ona juz byla w ciazy.

Gość gość
Miałam zrosty, ktore przez hsg zostaly przepchane wszystkie badania sa ok

Ale teraz nie może zajść od dłuższego czasu. A martwi się czy donosi. Pierwszy chyba trzeba znalźć przyczynę tego , że nie zachodzi.

To na moim przykłądzie łyżeczkowanie z mechanicznym rozwieraniem szyjki nic nie zmeiniło. 3 m po zabiegu zaszłam w jedną ciażę- zero problemów z szyjką. Teraz jestem w drugiej i też wszystko ok.

Gość gość
wiele kobiet nie moze zajsc przez lata a sa zdrowe, zreszta o to tez sie martwi wiec pyta dziewczyna, odpowiadajmy wiec na temat

Gość gość
Nie moglam zjsc dlugo hsg mialam tydz temu teraz zaczynamy starania mamy nadzieje ze sie uda tylko jednak sie boje

Gość gość
tzn zaczynamy starania po tym hsg a tak to juz 3 lata