Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieci wyśmiewają imię mojego synka :(

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma na imię Antoni i od września chodzi do I klasy szkoły podstawowej. Dzisiaj wrócił ze szkoły strasznie zmartwiony i smutny, powiedział mi, że dzieci śmieją się z jego imienia :( co robić?

Gość gość
Jeszcze ta nauczycielka, która mówi na niego Tosiek.

Gość gość
Bo to takie "dziadkowe" imię. A "Tosiek" to już w ogóle tragicznie brzmi.

Gość gość
Pamitacie toska z plebani? Tylko go mam przed oczami gdy slysze tosiek

Gość gość
no a jak ma sie zwracać do 7 latka? Mała Antonina to Tosia, a Antoni to Tosiek. Zawsze tak bylo od pokoleń, mojego wujka Antoniego do tej pory wołają Tosiek , nikt sie nie zwraca pełnym imieniem.

Gość gość
Porozmawiaj z panią niech przestanie, może też poszukaj jakiegoś fajnego Antoniego z ciekawą historią i poproś pani żeby przeczytała ją dzieciom.

Gość gość
antoni xDDDD

Gość gość
Fajne imie.

Gość gość
zastanów się czy chłopiec przypadkiem nie odstaje od grupy, np. ma wadę wymowy, dziwnie się ubiera. Dzieci chamowatych rodziców śmieją się z imion i gnębią, gdy ogólnie im coś nie pasuje w innym dziecku i to nie jest kwestia imienia. U mojego synka w klasie jest zarówno Antoni, jak i Brajan i z żadnego z nich nikt się nie śmieje, za to co niektóre mają ubaw z Krzysia. Ale Krzyś jest rudy i gruby.

Gość gość
Porozmawiaj z nauczycielką aby zwrócila uwagę dzieciom ze tak nie wolno.

Gość gość
kobieta przychodzi z prośbą o radę a dostaje teksty w stylu "dziadkowe imię" albo "fajne imię". Czy wy umiecie czytać ze zrozumieniem?

Gość gość
Mi tez sie podoba.

Gość gość
to imię wcale nie jest jakieś dziwne, czy ekscentryczne, no cóż tu by było trzeba wyedukować rodziców tych dzieci, że nie należy się wyśmiewać, posiadanie dziecka to odpowiedzialność i trzeba mu wpajać kulturę osobistą...to samo z wyśmiewaniem dzieci z jakimiś wadami, gdyby rodzice wyjaśnili swoim dzieciom, że każdy nie wolno sie wyśmiewać to by było mnie zła i cierpienia na tym świecie /bo takie wyśmiewane dziecko staje sie potem nieszcześliwym dorosłym/

Gość gośćina
Ja się nie spotkałam z tym imieniem w życiu ale pierwsze zdrobnienie jakie mi przychodzi namyśl to Antek a nie żaden Tosiek.

Gość gość
U nas mowia antoś antosia a nie jakies toski

Gość gość
Pogadaj z wychowawczynią, niech powie smarkaczom że tak nie wolno. Jest szansa że posłuchają, jeszcze w tym wieku dzieci raczej zwracają uwagę na to co się do nich mówi. Strasznych musza miec swoją drogą rodziców, skoro z taką łatwością przychodzi im wyśmiewanie innego człowieka

Gość gość
to ja nie wiem gdzie ty mieszkasz,że tam dzieci śmieją się z cudzych imion,jakiś strasznie zażydzony region,u moich dzieci,połowa ucznuow w klasie ma różne starodawne imiona i nikt z nikogo się nie śmieje,a tak w ogóle to nie wiem co takiego jest śmiesznego w imieniu antek,antoni,antoś,tosiek może troszkę nieciekawie,ale żeby płakać z tego powodu?

Gość gość
W "Nigdy w życiu" K.Grocholi mówili Tośka na główką bohaterke, a ona jeszcze sie żaliła,że jej rodzice dali wieśniackie imie

Gość gość
A mi się z Antosiem kojarzy, ale Tosiek też spoko :) Po pierwsze wybadaj czy aby synek się czymś innym nie przysłużył a imię to po prostu coś w co łatwo się uderza. jeśli bedzie chodziło o samo imię, pogadaj z wychowawcą. na godzinie wychowawczej można zrobić lekcje o imionach, ich pochodzeniu i sławnych/mężnych/interesujących ludziach którzy takie noszą (i tutaj by każdy z klasy miał swojego fajnego "patrona"). Myślę, ze to by pomogło

Gość gość
Moja córcia ma bliskie przyjaciółki Nikolkę,Dżesikę i Bronię (Bronisławę) i są te dziewczynki tak samo traktowane przez rówieśników jak Kasie, Madzie i Ole. Ogładę i dobre wychowanie wynosi się z domu.Porozmawiaj z opiekunką klasy

Gość gość
Jak powiesz 7latkowi, ze nie wolno to to ma zadziałać? :D Trzeba umiejętnie do tego podejść, a nie walić zakazami :D

Gość gość
to są 6-letnie smarkacze, I klasa podstawówki to 6 lat

Gość gość
Jeszcze siedem. Tylko połowę 6 latków objął obowiązek. Co nie zmienia faktu, że sa na podobnym poziomie i lecenie z jawną skargą do wychowawcy pogorszy sytuację.

Gość gość
Śmieją sie Brajany , Dżejsony i Anale ?

Gość gość
Moja córka mówi że u niej w klasie jednego chłopaka przezywają Denis-penis :D

Gość gość
to bardzo ładne imię, nie histeryzuj, dziecko musi się przyzwyczaić, że nie zawsze jest pięknie z innymi ludźmi

Gość gość
Moja córcie ma Rejczel i też się dzieci śmieły, ale już jest dobrze.

Można się zwracać Antoś i to jest bardzo ładne zdrobnienie dla 7-latka :) Teraz wraca się do tych "starszych" imion, np. znajoma ma 3-letnią Tosię. Żeby się naśmiewać z polskich imion... te dzieci, które się naśmiewają pewnie nazywają się Jessica, Vanessa czy Xavier :P

Gość gość
wolałabym miec na imie kevin niz antoni...antoni jak stary dziad :O