Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nie reagujecie

Polecane posty

Gość gość

jak wasze dzieci biją inne dzieci? czemu większość z was cieszy się, że ma takiego "zaradnego" 2-3 latka, który bije inne dzieci i wyrywa im zabawki? serio sądzicie, że mały agresor poradzi sobie w dorosłym życiu?

A skad wiesz ze nie reagujemy? Chodzisz za kazda z nas i podpatrujesz jak wychowujemy dzieci?? ;(

Gość gość jjnb
Ja mam inny problem bo mój syn całuje inne dzieci... Nie wiem dlaczego ale nie zeby brakowało mu czułości! I nic do niego nie dociera, tłumaczenie, rozmowa a on dalej swoje.

Gość gość
piszę to do tych, które nie reagują. Ostatnio zerwałam stosunki z koleżanką, której syn (3 lata) notorycznie bił i kopał moją córkę. Jestem na nią okropnie zła, że nie reagowała inaczej, jak zdawkowe "Jasiu nie wolno" albo "ej ej". Mimo, że przyjaźnimy się od jakiegoś czasu, powiedziałam jej że jeszcze raz jej syn uderzy moją córkę, ja uderzę ją - wiem, może to wydać się głupie, ale mam już tego dość. Ten chłopiec jest w ogóle irytujący, mówi tylko kilka słów, leje w pieluchę, lata ze smoczkiem w buzi i wiecznie zaczepia inne dzieci. Córka nigdy nie zaczyna pierwsza, zresztą w ogóle nie chce się z nim bawić, raczej go ignoruje. Pewnie zaraz mnie zjedziecie, że robię ze swojego dziecka świętoszka, ale moje dziecko nie bije innych, nie kopie, nie szczypie i nie gryzie. A matka chłopca wydaje się zadowolona, jak to on sobie dobrze "radzi"..

Gość gość
moje dziecko akurat nie bije ale tez mnie wkurzaja te dzieciory co bija a mamusie sie ciesza.

Gość gość
A ja sie wlasnie dowiedzialam,ze moj trzylatek niezle sobie poczynia w przedezkolu(dokucza i potrafi uderzyc )i wcale nie jest mi do smiechu.Bardzo mnie to martwi,bo nie wiem skad u niego takie zachowanie,wczesniej nie zauwazylam,zeby innym dokuczal,a tu teraz taki klops :-(

Gość koniaczek w kieliszku
Kochana życie szybko zweryfikuje takie dzieci jako debilne mendy z którymi nikt się nie bawi i każdy się z nich śmieje. Separuj córę od takiego dziecka nic innego nie możesz zrobić, a jego mamusi szybko się otworzą oczy niebawem :D

Gość MamusiaStasia29
Moje dziecko nikogo nie bije, może spotkałaś się z jakąś patologiczną sytuacją, ale nie znaczy, że każdej matce jest to obojętne.

Gość gość
Do Pani ktorej dziecko całuje inne. U mnie tez tak bylo, taka chwilowa faza. Moj syn przytulal inne dzieci ale szybko minęło. Spotkałam sie z takim zachowaniem także u innych dzieci na pl zabaw :-)

Gość gość
a co mam reagowac jesli inne dziecko nie umie sie obronic to jego problem moj Alan jest przebojowy i zaradny i mnie to cieszy!

Gość gość
poczekaj więc , wkrótce tobie spuści wpier.... w ramach tej zaradności