Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podoba wam się imię Barbara albo Lidia?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie.

Gość gość
moga byc, wole Basie.

Gość gość
Lidia tak :)

Gość gość
imiona starych ciotek

Gość gość
Lidia lepsze. Na kobiete 20+ o imieniu Barbara każdy będzie mówił Baśka. Mamy taką w pracy i każdy jak o niej mówi (kiedy jej nie ma) to zawsze mówi Baśka a nie Basia.

Gość gość
moja córka ma na imię Basia, ma 10 m-cy:) do gościa powyżej, dużo jest takich imion, Kaśka,Aśka, Anka, Gośka, a Lidia -Lidka

Gość gość
ale na Lidię można powiedzieć po prostu lidia, a na baśke nie powiesz barbara bo to tak twardo:/

Gość gość
i właśnie te imiona mi się nie podobają: Aśka, Kaśka, Anka, Baśka, Danka, Elka.

Gość gość
Basia jest miałkie, mdłe i nijakie, skojarzenia old fashion. Forma Barbara jest brzydka i twarda, poza tym źle się kojarzy. Lidka tak samo - nawiedzone. Autorko zadaj sobie pytanie czy ty sama chciałabyś mieć któreś z tych imion? A potem nazywaj dziecko.

Gość gość
żadne

Gość gość
Mi sie nie podobaja,ale jezeli ktos tak chce ...

Gość gość
Basia jest miałkie, mdłe i nijakie, skojarzenia old fashion. Forma Barbara jest brzydka i twarda, poza tym źle się kojarzy. x Chyba piszesz o swoim.

Gość gość
Obydwa ladne Wybralabym Lidie

Gość gość
Lidia bardzo. Barbara ujdzie, ale nie nazwałabym tak dziecka.

Gość gość
ale mi sie z Was smiac chce :D gdzie autorka napisala ze chce tak dac corce na imie? zapytala ktore imie Wam sie podoba :D

Gość gość
Basia jest miałkie, mdłe i nijakie, skojarzenia old fashion. Forma Barbara jest brzydka i twarda, poza tym źle się kojarzy. x Chyba piszesz o swoim. xxx Nie, piszę o Barbarze. Taka jest moja opinia, takie mam odczucia i nic na to nie poradzę. To jest tylko opinia, jedna z wielu. Wiadomo, że niektórym może się to imię podobać. Ja wyraziłam swoje zdanie a ty zaprzeczasz, idź się leczyć.

Gość Lidziaaa
Ja mam na imię Lidia. I komentarze typu "nawiedzone" nie są zbytnio miłe. Każde imię ma swój urok, nie ważne czy są stare, czy jakieś niespecjalnie używane. Nie wiem czy wiecie, ale pewna kraina nazywała się Lydia. A samo imię Lidia pochodzi z Grecji, a to piękny kraj. Czyste morze i takie tam. Sami pomyślcie teraz czy wasze imiona są jakieś zjawiskowo piękne, a potem oceniajcie imiona innych.

Gość gość
Basia - ślicznie :-) Lidia też ok.

Gość gość
Moja córcia miała mieć na imię Lidia. Niestety jest Marcin :)

Gość gość
A ja mam Basieńkę, więc mi się podoba. Na razie jest malutka, więc używam różnych zdrobnień, a Barbara brzmi fajnie dla dorosłej kobiety. Ja mam stosunek emocjonalny do tego imienia, bo to po mojej babci, ktora byla super babką:-) Lidia również mi się podoba, brzmi dostojnie, ale mężowi się nie podobało.

Gość gość
Basia tak a lidka nie

Gość gość
Wolę Basię

Gość gość
Ja mam na imię Lidia. I komentarze typu "nawiedzone" nie są zbytnio miłe. Każde imię ma swój urok, nie ważne czy są stare, czy jakieś niespecjalnie używane. Nie wiem czy wiecie, ale pewna kraina nazywała się Lydia. A samo imię Lidia pochodzi z Grecji, a to piękny kraj. Czyste morze i takie tam. Sami pomyślcie teraz czy wasze imiona są jakieś zjawiskowo piękne, a potem oceniajcie imiona innych. X Większość imion ma pochodzenie greckie, rzymskie czy żydowskie więc to nie jest jakieś WOW. Poza tym autorka się pyta, ludzie wyrażają opinie. Jak komuś się kojarzy z nawiedzeniem to mu się kojarzy. Dlaczego ma nie napisać tego? To jej opinia. I oceniane są te dwa imiona, nie te co my mamy. Mamy prawo do swojej opinii

Gość gość
Oba mi się nie podobają. Barbara kojarzy mi się z suchą sztywną kobietą a Lidia z sasiadką, która ma coś z głową. Sorry :)