Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMYSŁ NA BIZNES, czy coś takiego wypali?

Polecane posty

Gość gość

Na codzien pracuję do godziny 14, myslalam o tym aby dorobić do pensji i otworzyć swój mały biznes. Chodzi mi o biznes sezonowy a dokładnie zimowy. Drewniana budka, dzierżawa niewielkiego miejsca w dobrym miejscu i sprzedaż artykułów wełnianych a więc wełniane kamizelki, koce, ciepłe góralskie pantofle, skarpety, czapki. Wszystko to aby poczuć się w zimie cieplej. Przy okazji może oscypki? Czy myślicie ze takie coś by wypaliło? musiałabym kogos zatrudnić na jakieś 4 h, resztę pracowałabym ja zaraz po swojej pracy.

Gość gość
Warto zaryzykować?Jak myślicie?

Gość gość
Ludzie doradzcie mi coś, bo muszę coś zrobić bo zarabiam zbyt mało. Chcę dorobić, nie potrzebuje kokosów ale gdybym sama na czysto dorobiła do pensji 700 zł to bym była szczesliwa, oprócz tego trzeba by było opłacić pracownika i czynsz za dzierżawę.

Gość gość
A wiec 700 dla mnie+ dla pracownika jakies 1000 zł+ dzierżawa jakieś 500 zł+ zus 250. Czy to się może udać?

Gość gość
postanowiłaś nas porozśmieszać w ten paskudny wieczór?

Gość gość
czemu porozsmieszać?

Gość gość
daj komuś tyłka ze trzy razy w miesiącu i już będziesz miała to 700 bez użerania się z pracownikiem i urzędami

Gość gość
oj wątpie by komuś chciało się telepać na mrozie w drewnianej budce za 1k:D

Gość gość
szczerze mówiąc to radziłabym Ci się rozglądnąć za miejscem w jakimś centrum handlowym, albo wynająć lokal gdzieś w centrum miasta przy *****iwej drodze. Zainwestować w towar, zatrudnić pracownika i naprawdę możesz sobie dorobić. Pomyśl w czym czujesz się dobrze - w jakiej tematyce, później szukaj lokalu, zrób rozpoznanie terenu i działaj. Nie baw się w sezonowe stoiska, bo raz, że zamarzniesz w taką pogodę na polu, to dwa, że i tak stałych pieniędzy nie zarobisz, bo zaraz minie zima i zostaniesz z towarem. Weź nawet mały kredyt ok. 10tys i zrób coś powolnymi kroczkami :) Może za rok się okaże, że Twoją pracą będzie własny biznes :)

Gość gość
Ludzie mają różne biznesy sezonowe- handlują okularami, torebkami, kolczykami więc co w tym smiesznego że chce tak dorobić??Skoro opłaca się sprzedawac okulary słoneczne to czemu nie miałoby się opłacać wyrobami wełnianymi?

Gość gość
no ale tylko 4 godziny dziennie za tysiąc miesięcznie, więc za 80godzin miesięcznie masz stawke godzinową 12,50 a wszyscy inni tyrają za 7-8zł/godz

Gość mij
myślę, że każdy biznes, nawet taki niewielki ale za to dobrze przemyślany, z dobrej jakości towarem, będzie prędzej czy później przyciągać klientów także ja jestem za :) a przy okazji polecam też bardzo dobrą firmę wynajmującą auta dostawcze http://wawadostawcze.pl/ :) może się akurat adres przyda :)

Gość gość
k***a mać i znowu pojawili się debile z tymi nachalnymi reklamami🖐️

Gość fleurdelune
Prowadzę małe przedsiębiorstwo i rozważam wprowadzenie dodatkowych usług. Co myślicie o wprowadzeniu dodatkowej usługi takiej jak doładowania telefonów? W końcu wiele ludzi posiada telefony na kartę. Z przeprowadzonego przeze mnie researchu wynika, że zapanować nad tą działalnością pomógłby mi AMOLA system http://www.amola.pl/