Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

prosze doradzcie mi w UK

Polecane posty

Gość gość

Hej, jestem obecnie w UK, dokladnie w Londynie i mieszkam w Wimbledonie pracujac jako au pair (moj drugi wyjazd jako au pair). Moj angielski jest biegly, mam tez chlopaka Anglika. W przyszlym roku chcemy wyjechac do Skandynawii i zostac tam na stale, na razie odkladamy kase (on mieszka z rodzicami i pracuje). Ja jako au pair dostaje £95 na tydzien. Oczywiscie za wyzywienie ani utrzymanie nie place. Zalezy nam zeby odlozyc jak najwiecej kasy bo chcemy sie stad wyprowadzic latem 2015. Ostatnio ja zaproponowalam, ze moge pojsc do normalnej pracy i wynajac mieszkanie lub pokoj. Moj chlopak zdecydowanie zaprzeczyl i powiedzial, ze jako au pair odloze wiecej i ze gdybym poszla do normalnej pracy nie odlozylabym nawet polowy tego co odkladam teraz (a odkladam niewiele...). Odkladam srednio £50 tygodniowo. Nie chcialam sie z nim wyklocac, bo nie bardzo sie orientuje w temacie, dlatego pytam tutaj. Czy moj chlopak ma racje? On twierdzi ze Londyn jest tak drogi, ze pracujac za minimum i wynajmujac pokoj czy mieszkanie dalabym rade tylko wegetowac ale nie odlozyc. Czy to prawda?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować