Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jesli czlowiek ma mysli samobojcze to powinien sie im poddac

Polecane posty

Gość gość
jesteś tylko mięsem jaka to siła sprawia że elektron krąży wokół jądra panie mięso?

Gość gość
a dlaczego Ty na siłę chcesz przekonywać do swoich racji?

Gość gość
bo chce ulzyć ciepiącym, ktorych cierpienie nie ma zadnego sensu

Gość gość
Twoje ciało jest tak skomplikowane i doskonałe że to mały kosmos ,trzeba być idiotą by myśleć że coś doskonałego powstało przez przypadek

Gość gość
gdyby nie pewna dawka cierpienia nie rozwijałbyś się, rozwój to wyzwanie i pokonywanie trudności tak się uczysz ,palmy i słomka w drinku przez kilka lat i stoisz w miejscu

Gość gość
a Twój pogląd że brzydki to odpad ,to tylko Twój punkt widzenia,żuk gnojownik dla drugiego żuka jest piękny i go kręci:-)

Gość gość
jaka doskonalosc? :D od wiekow czlowieka palaja przenajrozniejsze choroby i wady genetyczne.. a to ze osiagnelismy jakis tam poziom przystosowania do zycia to wlasnie przypadek osoby nieprzystosowane do zycia umieraly wczesnie, wiec do wieku produkcyjnego dojrzewaly tylko te silniejsze ktore byly przystosowane

Gość gość
"a Twój pogląd że brzydki to odpad ,to tylko Twój punkt widzenia,żuk gnojownik dla drugiego żuka jest piękny i go kręciusmiech.gif" chodzi o atrakcyjnosc w obrebie jednego gatunku :O z zukami sie chyba jeszcze nie rozmnazamy? i nie prowadzimy z nimi zycia towarzyskiego?

Gość gość
"gdyby nie pewna dawka cierpienia nie rozwijałbyś się, rozwój to wyzwanie i pokonywanie trudności tak się uczysz ,palmy i słomka w drinku przez kilka lat i stoisz w miejscu " tu masz racje..ale w gre musi wchodzic krotkotrwale cierpienie i silny charakter cierpiacego w przeciwnym razie rozwoj przechodzi w kryzys i depresje

Gość gość
co Ty masz z tym rozpłodem,mania prześladowcza, a nie lubiłeś biologii? zaczytaj się zamiast tu siedzieć to przyznasz mi że ciało to kosmiczna" doskonałość a chorobach nie mogę otwarcie pisać bo nie masz umysłu przystosowanego do takich informacji:-) jesteś materialistą a na ile myśl jest materialna?,można się rozchorować od samego myślenia

Gość gość
widziałam zakochanych brzydali,a niejeden brzydal sprawnością umysłu przyczynił się do poprawy życia na planecie

Gość gość
no jak to co.. rozplod to poczatek zycia..mojego twojego...wiec jest on najwazniejszy.. smieszy mnie powiedzenie ..'bog mnie stworzył" nie k.rwa stworzyli Cie rodzice podczas seksu..taki byl Twoj poczatek ..przypadkowy najszybszy plemnik z dana pola genow wszedl w jajeczko i pod wplywem dostarczanych substancji odzywczych przez matke rozwijal sie..jesli nastapil jakis blad to dziecko ma pecha..jesli geny sa ch.owe to dziecko tez ma pecha... myslicie ze nad kazdym seksem i kazda ciaza czuwa bog? myszy? sloni? mrowek tez? w koncu tam tez powstaje "cud narodzin" to Ty masz za miekką dpe zeby przyjac prawde o swiecie wolisz sie pocieszac bajka o milosienym bogu buhaha🖐️

Gość gość
"widziałam zakochanych brzydali,a niejeden brzydal sprawnością umysłu przyczynił się do poprawy życia na planecie " moze i sie przyczynil ale swoim kosztem.. wy lubicie ludzi gorszych co nie? dzieki nim mozecie czuc sie lepsi..?

Gość gość
dla mnie brzydki nie jest gorszy dla mnie człowiek to nie mięso patrzę głębiej ,nie lubię adonisków typowych

Gość gość
lubisz nie lubisz taka jest prawda

Gość gość
ja wierzę w reinkarnację więc ciało dla mnie to przejściowy strój

Gość gość
a co istnieje po śmierci najwyżej możesz powiedzieć że nie wiesz, nic więcej powiedzieć nie możesz

Gość gość
po smierci mamy: - nieskonczony niebyt lub -kolejna przypadkowa forme zycia, ale zadna zamierzona reinkarnacja karajaca lub nagradzajaca za poprzednie wcielenia..to brednie...niby kto mialby to nadzorowac? co by to mialo dac? czy w obecnym zyciu wiesz za co jestes karany lub nagradzany ? nie..bo takie cos nie istnieje.. po prostu zyjesz..sa rozne prawa fizyki i jednym z nich jest takze to ze nie można miec dwoch swiadomosci naraz..jesli umrzesz to obecną swiadomosc ,poczucie istnienia swojego ciala stracisz bezpowrtonie ale byc może urodzisz jakos pies,mysz lub japonczyk..jednak to juz w zadnym stopniu nie bedziesz Ty..tylko od nowa poczete istnienie..od nowa nic nie wiedzace..zadajace te same wkolko pytanie i wierzace w takiego boga w ktore bedzie wierzyc najblizsze mu otoczenie

Gość gość
nie ma przypadków,czlowiek nie wciela się w zwierzaki,to siatka powiązań zachowujesz świadomość i pamięć ale we wcieleniu masz to nieuświadomione,powracasz przerobić kolejne lekcje najczęściej z tymi z którymi wszedłeś we wcześniejsze zależności aż się uwolnisz,nadzoruje ktoś"oceniasz Ty sam siebie,nie ma kar jest tylko doświadczenie i zgoda na przeżycie go

Gość gość
ale ku czemu mialaby slużyc taka nauka? zreszta czy zycie poszczegolnych ludzi az tak bardzo sie rozni zebysmy musieli tu wracac pod roznymi postaciami zbierajac doswiadczenie? wszyscy kiedys cierpieli na samotnosc, smutek, strach...

Gość gość
służy rozwijaniu poszerzaniu świadomości

Gość gość
a na jakim etapie są ludzie to widzisz sam,albo słabi pełni lęków,albo niewrażliwi szkodzący innym,to właściwie taka droga do doskonałości

Gość gość
piekło to tylko wstyd i zażenowanie że nie zrealizowaliśmy tego co zaplanowaliśmy schodząc tu,piekło naszych myśli, istoty duchowe zawsze wspierają nie ma osądzania ani przypalania ogniem,rozsiano strach po ziemi by kontrolować ludzi ,strach to wasz największy wróg i podleganie innym,sami w sobie macie mądrość i ciekawostka :-) człowiek z natury lubi być dobry:-)

Gość gość
Ja mysle,ze jestes zdrowo zacofany:-D Moze i tak jest w przyrodzie,ze promowane sa lepsze geny, silniejszy wygrywa, jest przywodcą,ma pierszenstwo itd. I moze nawet dotyczy to ludzi ale tych sprzed wielu lat. Dzis czlowieku najwazniejszy jest pieniadz i to o czym Ty piszesz masz dzieki pieniadzom lub przez pieniądze tego nie masz. Masz spore konto mozesz wszystko,masz dwa tysiaki -nie mozesz nic. W dzisiejszym swiecie nie geny a pieniadze ustawiaja Cie w hierarchii jesli takowa uznajesz.

Gość gość
martyna33 i uwazasz ze teraz grono ludzi zyje sobie tu na ziemi..grono smazy sie w piekle a kolejna czesc bawi sie w niebie? :O dziewczyno opamietaj sie to sa bajki z dzialu mitologi za 500 lat biblie znajdziesz w tymsamym dziale w bibliotece co mity greckie "służy rozwijaniu poszerzaniu świadomości"no jakos nie znam ludzi o poszerzonej swiadomosci...a leki i slabosc ludzie maja z powodu przykrych doswiadczen oraz slabych genow, rodzicow ktorzy tez maja leki itd.. gość dziś - no ale tosie pokrywa o tym pisze w temacie..ludzie niezaradni, nieśmiali, glupi genetycznie nie maja wiele pieniedzy tylko klepia biede bosa zbyt naiwni, niemadrzy, zbyt zakompleksieni, znerwicowani by ta kase zdobyc..

Gość gość
nie ma sensu dyskutowanie o tym wszystkim,każdy ma swój świat i istnieje dla niego to co odpowiednie dla niego w tym czasie

Gość gość
dla Ciebie cały świat to geny dla Martyny wiara w piekło i tak musi być

Gość gość
Na mysli samobojcze sa podatne przewaznie osoby wrazliwe.Wiele moze byc powodow,wcale nie musi to byc dlatego,ze ta osoba faktycznie jest gorsza.Moze byc odwrotnie.Nawet nie wiesz,jak zazdrosc innych osob moze zmiazdzyc psychike.Nie mowie tu akurat o sobie,ale znam taki przypadek.