Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam pojęcia co ja mam już z tym zrobić POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, piszę tutaj ponieważ potrzebuję obiektywnej oceny sytuacji. Trafił mi się super lokal na wynajem... na głównej ulicy w moim mieście. Obok szkoły, urzędy, sąd, banki, apteki itd. Pierwszym moim pomysłem było otwarcie w nim sklepu papierniczego + ksero, dużo osób chciałoby z tego skorzystać. Przeoczyłam jednak jeden ważny fakt, że taki sklep stoi już nieopodal dalej - z pełnym asortymentem... mnie na początek nie będzie stać, żeby aż tak wyposażyć sklep. Kolejna moja myśl to kwiaciarnia, tej akurat nie ma żadnej w okolicy... ale czy kwiaciarnia zarobi na siebie ? Teraz jeszcze jest zima... mało kto kupi w tym okresie kwiaty.. chociaż sama nie wiem... W co byście szły na moim miejscu ?

Gość gość
byłoooo ze dwa dni temu

Gość gość
Może jakieś kanapki, pączki, ciastka? Jeśli są biura, są też głodni ludzie ;-)

Gość gość
Otwórz sklep z asortymentem, z którym miałaś do czynienia (kwiaciarnia- hmmmm- zajmujesz się florystyką? Będziesz kogoś zatrudniać?) Zrób dokładną analizę poszczególych punktów usługowych, co jest w pobliżu, jakie jest zapotrzebowanie...itd. W moim mieście np. bardzo mało jest zakładzików krawieckich z drobnymi przeróbkami typu wszycie zamka, skrócenie spodni...itp. więc ja bym szła w ten temat:) Ale to u mnie,. nie wiem co jest u Ciebie....

Gość gość
no właśnie zrobiłam analizę rynku i naprawdę najlepsza w tym miejscu jest kwiaciarnia. Dużo szkół obok, urzędów - urząd stanu cywilnego jest zaraz obok. A na całej - bardzo *****iwej) ulicy nie ma żadnej kwiaciarni. Dopiero gdzieś dalej w jakiś zakamarkach. Problem w tym, że racja nie znam się na kwiatach, ale wliczam w koszty pracownika, który będzie robił bukiety i wiązanki. Dodatkowo wystawiłabym także różne dodatki świąteczne - bombki, łańcuchy, pudełeczka i drobiazgi takie jak mydełka, świeczki, zapachy, olejki aromatyczne itp.

Gość gość
A co bylo wcześniej w tym lokalu? Z jakiego powodu zostalo zlikwidowane? Pomysl kogos wyzej z jedzeniem jest dobry, cos w stylu fast food. Kwiaciarnia tez nie jest zla tylko jak u Ciebie w miescie jest z tego typu biznesem? to znaczy czy tamte pozostałe sa juz dlugo czy co chwile zamykaja sie i pojawiają nowe ?