Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myśliwyYy

grozi mi, że ma moje IP, jak myślicie...

Polecane posty

Gość myśliwyYy

witajcie, sprawa wygląda tak: "podkablowałem" kłusownika na policję, nie wiedzieć czemu pochwaliłem sie tym na forum myśliwskim, (oboje jesteśmy jego użytkownikami). teraz odgraża mi się, że ma moje IP i wkrótce pożałuje. czy jest możliwość, żeby uzyskać czyjeś dane po adresie IP bez interwencji odpowiednich służb? mam faktycznie czego się obawiać? Może ponownie zgłosić ten fakt tzn. gróźb na policje?

Gość gość
jeśli on jest zwykłym użytkownikiem tego forum (a nie np. administratore) to nie jest to możliwe. I nic ci nie grozi Poza tym powiązanie IP z faktycznym adresem zamieszkania jest też bardzo trudne (bez nakazu sądowego).

Gość gość
MOTM, a niby jak możliwe? Oczywiście że nie możliwe. Musiałby być adminem forum/mieć dostęp do serwera i logów.

Gość mysliwyYy
nie jestem myśliwym, stosuje bezkrwawe łowy - z aparatem :) zarejestrowany jestem na tym forum ponieważ jest tam dział "foto - przyroda" na którym od czasu do czasu się udzielam. Doradzono mi tez na nim by nie mieć skrupułów i iść na policję. tak też zrobiłem...

Nic ci nie grozi - nawet jeżeli posiada IP, z którego się logujesz to nie jest to adres twojego komputera a jedynie adres, który prowadzi do twojego dostawcy internetu. Aby zidentyfikować cię po tym adresie musiałby dostać informacje np. od TPSA komu o danej godzinie przydzielony był rzeczony adres (bez nakazu powodzenia), lub też musiałbyś mieć przydzielony zewnętrzny adres IP (taki, do którego można się bezpośrednio połączyć z internetu) - jeżeli pisałeś z domu a nie z firmy to raczej nie ma takiej opcji.

Gość gość
Tru3vil dziś bardzo dużo osób ma teraz zewnętrzne adresy IP (w domach). reszta co napisałeś się zgadza

Nawet jeżeli ma publiczny to i tak nie wskazuje on bezposrednio na adres zamieszkania etc. wiec nie ma sie czym martwic.

Gość myśliwyYy
a i jestem zoofilem zawsze pipcze moje zwierzyny najbardziej uwielbiam łosie :)

Gość kino_stezja
jak juz zjesz te sliwki to zwroc mi je najdalej w ciagu tygodnia :classic_cool: