Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża mimo brania tabletek antykoncepcyjnych ,a jednak :(

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pewien problem okazało się ,że jestem w ciąży mimo ,że brałam tabletki antykoncepcyjne niestety coś poszło nie tak. Lekarka powiedziała mi ,że pewnie byłam chora w trzech ostatnich miesiącach i dlatego tabletki nie zadziałały :( Lekarz nie informował mnie ,że tak może być ,a ja nie z tych co od deski do deski czytają instrukcję obsługi czy ulotki . W danej sytuacji nie wiem co mam zrobić reakcja mojego partnera była wręcz skandaliczna , najgorsza jaka tylko mogła być zabrakło jeszcze tylko słów "czy to moje". Obarczył mnie winną za całą tą sytuacje, nawet nie był zadowolony z tego w jaki sposób mu to oznajmiłam nic mu się nie podobało :( to sam początek ciąży nie wiem co mam zrobić on się niecieczy mi bardzo komplikuje to sprawy zawodowe . Mam taki zawód ,że właściwie zostaje bez środków do życia, mieszkamy osobno ,on ma już jedno dziecko i chociaż czasem wspominał ,że chce drugie ale to było tylko gadanie on już nigdy nie chciał mieć więcej dzieci . Jestem bardzo pogubiona ,bo wiem ,że mogę liczyć tylko na siebie .

Gość gość
czyli myslisz o usunięciu z wygodnictwa?:P

Gość gość
Wspolczuje ci ale nasuwa mi sie jedno w twoim przypadku ..aborcja? Skoro on nie chce dziecka,a ty sama tez sobie nie poradzisz.. Ja ostatnio tez zawalilam z tabletkami,zapomnialam wziąć 2 pod rząd,teraz czekam na okres. Co prawda u mnie sytuacja jest lepsza bo z mezem chcemy drugie,ale ja chcialam jeszcze poczekac tak do marca.

Gość gość
bo grzech zawsze sprowadza cierpienie i trzeba poniesc konsekwencje zeby były takze skuteczne trzeba brac co do minuty i trzeba wiedziec ze nie tylko antybiotyki zaburzaja ale i niekture pokarmy ale to juz nie muwia bo to jest clowe firm aborcyjnych kture działaja z firmami farmaceutycznymi tego jest pełno w sieci i nawt swiadectwa osób który sie nawróciły a przedtem zabijały dzieci aborcje

Gość gość
To ja z 11.05 wlasnie dostalam okres.

Gość gość
To nie jest kwestia wygodnictwa właśnie doszedł kredyt którego rata z opłatami to prawie 1000 zł a jeszcze nie liczę opłat za mieszkanie itd. 400 zł moja pensja na chorobowym będzie wynosiła 1400 zł . Tu nie chodzi o wygodnictwo tu chodzi co ja mam teraz zrobić ,bo na partnera nie mam co liczyć :(

Gość gość
To niezle, bo ja biore, ale nie zawsze dokladnie co do minuty, czasami jest przesuwa o 30 minut czy nawet godzine. Myslalam, ze do godziny moze byc roznica, bo tak wyczytalan z ksiazeczki.

Gość gość
To niezle, bo ja biore, ale nie zawsze dokladnie co do minuty, czasami jest przesuwa o 30 minut czy nawet godzine. Myslalam, ze do godziny moze byc roznica, bo tak wyczytalan z ksiazeczki. To wlasciwie tez zaczynam czekac na okres.

Gość gość
Właściwie nie ma 100 % metody no ale cóż :( Trzeba sobie z tym radzić

Gość gość
Jeszcze zapytam, czy jezelu teraz na miesiac przestane brac tabletki a za miesiac zaczne brac je znowu to czy nie mi nie bedzie. W sensie czy tabletki dalej bada dzialac, albo czy nie wplyna jakos na to, ze potem bede bezplodna w przyszlosci. Wie ktos?

Gość gość
W sensie wiem, ze przez ten miesiac bede musiala zabezpieczac sie inaczej, ale chodzi raczej o to, czy jak juz je zaczne ponownie brac, to czy beda dalej dzialac.

Gość gość
o tym samym mówiła mi lekarki i powiedziała ,że tabletki jeśli się przerywa to już zaczynają zakłócać i trzeba je brać płynnie bo później możesz być tez w ciązy