Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za trzezwa by godnie żyć

jak zdiagnozować alkoholizm ?

Polecane posty

Gość za trzezwa by godnie żyć

czym kieruje się lekarz orzecznik diagnozując alkoholizm i przyznając rentę ? Jak można zasymulowac taka chorobę? Dzwonił dzisiaj do mnie mój ojciec ,nawalony z radości bo przedłużono mu rente o kolejne dwa lata.Płacą przelewem na ..przelew,a ja nie mam na chleb,musze sie rozchorować ludzie jak to się robi ?!! ta choroba ma nawet swój kod w klasyfikacji lekarskiej F kropka coś tam,w kazdym razie z gruby chorób psychicznych

Gość gość
to jakaś bzdura!!!!

Gość gość
jaka bzdura normalna rzecz tu masz kody F10.2 Zaburzenia psychiczne i zaburzenia zachowania spowodowane użyciem alkoholu (zespół uzależnienia) Alcoholismus habitualis Alcoholismus chronicus ICD-10 F10.2 Zaburzenia związane z alkoholem DSM-IV rożne 303.90 Uzależnienie od alkoholu 305.00 Nadużywanie alkoholu 303.00 Zatrucie alkoholem 291.81 Zespół odstawienia alkoholu 291.9 Zaburzenia związane z alkoholem niewyspecyfikowane gdzie indziej MeSH D000437

Gość gość
nie wiem jak symulować alkoholizm ,ale sprubuj z schizofrenią też dają rente

Gość za trzezwa by godnie zyć
szczęście w nieszczesciu że pracuje w szarej strefie inaczej i te grosze które dają na czarne 0,5 etatu(w praktyce 8-9 godzin dziennie) też poszłoby na przelew dla tatusia tytułem alimentów

a nawet jak ktoś dostał to chyba akurat mu sie trafiło z puli na dziwne przypadki. Zeby nie było, że państwo nie wspiera osób, które pochorowały sie na skutek polityki rządu. Ponadto czemu nie dziwi cie renta za raka jąder. Może ktoś za dużo ****ał Albo renta dla zawałowca bo lubi fast foody i wozić d**e bryką.

a jak ci sie spiertoli wzrok na skutek ślepienia w monitor albo dostaniesz reumatyzmu z powodu twojej zakonspirowanej fuchy propagandysty to też dostaniesz rente. nie szkodzi, że ubytek na zdrowiu spowodowało tak naprawdę oglądanie p****li i walenie konia. Z taka filozofią to ja moge podwazyć każdą decyzje zusu. alkohol jest sprzedawany legalnie. w dodatku nigdzie na nim ani podczas zakupu nie ma informacji o szkodliwości. jakby ci ktoś dał tak opisane leki i uległbyś zatruciu bądź miałbyś na skutek zażywania trwały uszczerbek na zdrowiu to nie pisałbyś o rentę?

i pewnie po to spłodziłeś ten temat. jesz fast foody-nie licz na rente jeździsz samochodem-nie licz na rente.*****asz-to samo nie mieszkasz na wzgórzu otoczonym lasem, nie pijasz krystalicznej wody i nie wdychasz czystego powietrza-papa rento (a może emeryturo) niech se w d**e wsadzą te ochłapy j****e przekręty. Jak bede coś od nich chciał to se pójde i to wezme. I będzie to tylko to co mi sie należy. NIe jestem zachłanny i nie chce nic cudzym kosztem. W przeciwieństwie do "opiekunów" tego systemu

w ogóle w c***u ich mam. Niech sie ode mnie odpiertolą. Nic od nich nie chce. KURWA!!!! WYPIERTALAĆ BO ZAYEBE!!!!!!![

Gość gość
gameover to mało jeszcze w życiu widziałeś i słyszałeś

Gość gość
nie dostaje się renty z powodu alkoholizmu

polityka,prawo, obowiązki, podatki, składki, kontrole, normy, sołtysy różnej rangi. Sram na to. Ja na nikogo nie głosowałem i mam wyj****e na to co mi karzą. I jak mi tu przyśle swoje obsrane psy to im odstrzele berety. Nikogo nie zapraszałem do siebie bo KURWA NIE MAM PRZYJEMNOŚCI W GOSZCZENIU W DOMU ZŁODZIEI. A sąd komornik i reszta dziadostwa to niech se sobie nawzajem wysyłaja listy miłosne. Trzy metry ode mnie minium inaczej potraktuje jako próbe gwałtu:)

Gość gość
Pogadaj z Myrevinem . On jest na bieżąco i dokładnie zna temat .

zgadza sie alkoholizm to choroba pierwotna. Można najwyżej dostać rente na chorobę wtórną na te pare lat zanim doprowadzi do smierci. Chciałem sprawdzić co mr agitator wie i co spróbuje wmówić oraz jak zmanipulowac;)

A to ciekawe, no to widocznie mój tatus ma farta bo juz od około 5-6 lat pobiera renta z powodu alkoholizmu,co jakis czas stawia sie na komisji i odrzucają ,pisze odwołanie i ma rentę. Nie dostaje sie renty ale na brak nogi ,na alkoholizm i owszem!

no dobra może nie gwałtu ale STALKING to jest z pewnością:D Jak ktoś komuś wyśle trzy smsy to moze dostać wyrok za stalking. Ale jak człowieka non stop nachodzą jakieś smętne typy w domu albo zaczepiają na ulicy to jest to marketing. Ew czynności prawne. ostatnio mnie non stop zaczepiają jakieś p***y i wciskają kredyt. Chyba oskarże ich o stalking

Gość gość
alkoholizm to choroba.

podobno gościu, który mieszkał w ziemiance naruszył prawo budowlane:O to już zaczyna być śmieszne po prostu. Jak będę za długo spał na jednym boku to też narusze jakieś prawo? np zdrowotne? CO jeszcze? poniekąd wbrew prawu jest obecnie wypłacanie pieniędzy do ręki bo sie tego po prostu nie praktykuje. Mało tego jak nie podasz nr konta to ci po prostu nie wypłacą i jest to zgodne prawem:) Koniecznie zmusza sie człowieka żeby korzystał z usług banku. Ale ja KURWA nie chce korzystać z "usług" banku!!!! tak samo jak nie chce korzystać z usług policji, straży pożarnej, pogotowia, opieki społecznej. Wystarczy mi moje prawo do wolności.

Gość gość
przysylaja smsy jakies wrozki

tak masz racje ŻALOHOLIZM ! bo tatuś całe zycie migał sie od podjecia pracy ,od alimentów ,matka zatyrała się na śmierć,a teraz jeszcze państwo daje mu za to kase i na dodatek żąda alimentów,nawet szlachetna paczka do niego przyjdzie z nową pralką ,co by miał gdzie wyprać upackane po pijackim rajdzie brudu,dostał socjalną kawalerkę jak go moja matka wymeldowała,zostawił nas z długami ,rodzice nie mieli rozdzielności ,straciliśmy mieszkanie,mama nie zyje od ośmiu lat ,z rodziny ojciec ma tylko mnie .

założyłem sobie kiedyś konto w banku. Nie wiem jak jest teraz ale wtedy było, że musze je mieć minimum trzy miesiące (co to k***a ma być?) Jak ide do sklepu i chce kupić wódke to musze kupić minimum skrzynkę? W każdym razie zatrudniłem sie gdzieś na śmieciówke i po miesiącu praca sie skończyła. efekt jest taki, że jestem "Winien bankowi za prowadzenie konta, którego nie moge rozwiązać z racji nie pokrycia kosztów jego prowadzenia - pismo 20zł:D NIe wiem ile już tam sie nazbierało za to prowadzenie ale chyba ze dwadzieścia tysięcy łącznie z tymi pisanymi na pergaminie wiecznym piórem przez wybitnego hieroglifiste ponagleniami. W c***u ich mam. Tak samo jak komornika, którego na mnie z tej okazji nasłali. I w tym samym miejscu będę miał policje która z nim przyjdzie bo to nie ja popełniłem przestępstwo.