Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćcomp1

Normalny KOMPUTER czy LAPTOP ???

Polecane posty

Gość gośćcomp1

Mam ok. 4 tysie i chcę kupić sobie nowy komputer. Ale niech to będzie coś w miarę konkretnego. Jeśli to za mała kwota to najwyżej odczekam ze 2 miesiące i wtedy odłożę z 6 albo 7. Zależy mi na tym aby nie kupić badziewia ale coś co posłuży mi z 5 lat chociaż. Jeśli chodzi o korzystanie to : przeglądanie stron internetowych, oglądanie filmików na youtube, oglądanie i ściąganiefilmów, ściąganie muzyki i odtwarzanie, granie w jakieś drobne gry ( czasami chętnie pogram chociażby na kurniku albo jakaś piłka nożna z płyty ). Co więc będzie lepsze ? Normalny komp czy laptop ? A może ktoś zaproponuje konkretny model ?

Gość gość
Ja miałam "badziewie" za niecałe 2 tysiące i chodziło 6 lat (właściwie wciąż chodzi, ale wymieniłam na wygodniejszy). Warto poczytać recenzje sprzętu w necie i nie popełnić błędu typu kupno laptopa bez wejścia na płyty :D

Gość gośćcomp1
dokupisz napęd i wbijesz go w lapka młotkiem? :P

Gość gość
bierz stacjonarny jeśli nie musisz śmigać gdzieś z komputerem, normalny wygodniejszy

Gość gość
Ja o tym napędzie napisałam, bo autor wspomniał o grach z płytek, ale rzeczywiście zapomniałam, że można to inaczej rozwiązać (ale nie jestem tym gościem od młotka hehe). To pewnie zalezy jak często ktoś używa napędu. Mam lapka od około 7 miesięcy i chyba ze dwa razy korzystałam z płyt.

Gość gość
Ja mam teraz laptop i nie wyobrażam sobie znów być przywiązanym do stacjonarnego. Na http://www.itserwis.net/ znajdziesz dobre lapki np. Lenovo.

Gość Tender4
To zależy do czego go potrzebujesz. Ogólnie to warto zainteresować się sprzętem poleasingowym. Ta firma http://www.skupit.pl/ gromadzi sprzęt od firm i instytucji ,a potem je starannie oczyszcza z danych. Kupisz taniej ,a równie dobry sprzęt.