Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile mm zjadają Wasze czteromiesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Kilka dni temu córka skończyła 4 miesiące. Jej posiłek to 140 ml wody + 4 i 2/3 miarki mm. Wychodzi jakieś 160 ml gotowego mleka. Zjada 5 takich posiłków na dobę. Od wczoraj po każdym posiłku beczy że jej mało:( Na puszce mleka jest napisane, że w piątym miesiącu życia dziecko ma zjadać 210 ml:/ Ale lekarka mówiła, że mamy jej dawać 5 porcji po 150 ml. Czyli w chwili obecnej je ciut więcej niż mówiła lekarka, ale duuuużo mniej niż wskazuje producent. A jeszcze ostatnio koleżanka widziała, jak ją karmię, to wybałuszyła oczy i stwierdziła, że 160 ml to jadał jej dwulatek... Mam ochotę zwiększyć jej porcję do 150 ml wody + 5 miarek mm. Co o tym myślicie? Ile zjadają Wasze dzieci w tym wieku?

mysle ze powinnas isc do dziecka zamiast te p*****ly tu pisac co nas obchodzi ile zzera twoj bachor

Gość gość
lecę w te pędy popatrzeć jak śpi sfrustrowana prostaczko...

Gość matka mmmm
moja 5 miesięczna córka zjada max 120 ml i to przy dobrych wiatrach:) ale jest bardzo droba-waży 6300g:)

Gość gość
ja uważam że powinno się dawać tyle ile potrzebuje dziecko, nie zje więcej niż potrzebuje, więc jeżeli chce więcej, to ja bym dała

Gość gość
Też tak uważałam... i doprowadziło to do tego, że moja córka w wieku 1,5 miesiąca zjadała 7 x 120 ml mleka. Takie porcje pochłaniała bez żadnego problemu. Lekarka jak to usłyszała prawie spadła z krzesła. I dlatego teraz staram się rozważniej zwiększać jej porcje posiłków. I podałam jej te 150 wody + 5 miarek mm. Zjadła i zasnęła zadowolona:)

Gość gość
Mój synek 4,5 miesiąca zjada podobnie: 5 razy butla, w tym 4x 150 ml, 1 x 120 ml (czasem tylko 90 zje) plus obiadek ok 30 ml przecieru warzywnego. Czasem mu daję 180 ml jak jest duża przerwa między karmieniami, ale rzadko.

Gość gość
180 ml mleka 5xdziennie. Nie bardzo rozumiem twojego posta ja wlewam 180 ml wody dodaje 6 miarek proszku i mi sie wszystko rozpuszcza nic wiecej dodatkowo sie nie robi, bo chyba o to ci chodziło?

Gość gość
Chodzi mi wyłącznie o objętość 1 porcji. Nie chcę powtórzyć swojego błędu sprzed trzech miesięcy i przekarmiać małej. Z drugiej strony widzę, że porcje zalecone przez lekarza jej nie wystarczają.

Gość gość
To podaj jej wiecej ale w wiekszych odstepach czasowych ja podaje 180ml co 3.5 h lub co 4h w ciagu dnia w nocy ostatnia butelka o 20 i pozniej nad ranem okolo 5. Zawsze wychodzi 5 butelek w ciagu doby. Synek wazy 7 kg i ma 66cm. Lekarz mowi ze jest wszystko ksiazkowo. Ciezko tak komus doradzać kazde dziecko jest inne i ma inne potrzeby

Gość gość
do gościa z 21:02, nie wiem jak inne meka ale na moim bebilon było właśnie takie dawkowanie wiek niemowlęcia 1. miesiąc liczba porcji na dobę 7 ilość wody (ml) 90-120 liczba płaskich miareczek na 1 porcję 3-4 wiek niemowlęcia 2.-3. miesiąc liczba porcji na dobę 6 ilość wody (ml) 120 liczba płaskich miareczek na 1 porcję 4 więc jak dla mnie Twoje karmienie nie odbiegało za bardzo od normy

mój syn ma 4,5 miesiąca daje mu tak jak na opakowaniu, 180ml wody i 6 miarek, (4 razy na dobę piszą na opakowaniu) on zjada z dużymi odstępami czasu. Przeważnie wychodzi na dobę te 4x 180 albo czasami jakąś porcję zje 150ml, do tego pije wodę. warzywa wprowadzamy ale zjada małę porcje. waży 6500 (waga urodzeniowa 2440)

Gość gość
No to wychodzi na to że głodzę dziecko:(

Gość gość
Pewnie dlatego domaga sie wiecej , dziecko wie co dla niego dobre trzeba sie go sluchac

Gość kasia66
120 ml sześć razy w ciągu doby :-)

u nas jest problem z jedzeniem jje mało a czesto ma 5 miesiecy zje max90 a tak to 60 w nocy zdaża się że aby pare razy pociągnie i co chwile sie budzi trzeba szybko jej wtedy butelke podac

Gość gość
mój bobas je 150 ml wody + 5 LYZECZEK mleka . je średnio co 4 - 5 godziny . raz dziennie jakiś deserek marchew lub jabłko ( mysle ze 2 lyzeczki zje ) ma rozpoczęte 5 miesięcy ;)