Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porozmawiajmy poważnie.

Polecane posty

Gość gość

Temat placki ziemniaczane Robię tak. Myję ziemniaki w zlewie. Obieram. Płukam. Trę na tarce. Blender mam ale to nie je to, ręcznie lepiej. Następnie do masy ziemniaczanej wbijam jajaka, dosypuję mąkę. Żytnią. Ważne!! Wyrabiam ciasto ręcznie. Dodaję tłuczonego pieprzu. To kluczowy moment.. Pieprz nie może być ani w ziarnach ani zmielony, a tłuczony. Zmieni smak. To ważne! Pieprz ma być tłuczony I na patelnię łyżką. Olej rozgrzany, rzepakowy oczywiście. Smażę aż będą miały po brzegach barwę starego złota. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jaki powazny temat. Ja nie przepadam za plackami ziemniaczanymi. A dzisgotuje ogorkowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak samo robie'tyle ze daje make wroclawska.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja zrobilem se dzis galarete z wielkiej golony i 2 nozek wiepszowych. Stygnie w garze na balkonie i 4 male salaterki w lodowce. Ale powpierdzielam juz mi slina cieknie:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzieki kotku. Wpadnij na kolacje jak lubisz:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ożna zrobić z powidłami śliwkowymi i gruszkowymi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mmmm galareta, pyszka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Golonka pieczona piękna jest. Z chrzanikiem i musztardą rosyjską piękne jest. A piekliście kiedyś wieprzowinę smarowaną miodem, najepiej lipowym i musztardą rosyjską? Niebo w gębie :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uwielbiam skrzydełka pieczone w musztardzie i miodzie:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ogórkowa to też Poważna rzecz. Ogórki m tartą dodała.szą być srednie i kiszone z korzeniem chchrzanu. inaczej to pasza a nie zupa. A do tych placków to bym jeszcze jedną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cebulkę jeszcze bym do placków starła. :) Mniami :) Polsko! Domu mój! Kiedy wrócę?! 😭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a do tego kwaśna śmietana... Bosz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A Boże litości nie macie. I kwaśna śmietana do tego i dodam tartą marchewkę z jabłkiem. Boszsz nie wytrzymam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×