Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jezeli ciaza obumrze testy ciazowe wychodza negatywne?

Polecane posty

Gość gość
zależy na jakim etapie to się stanie -zależy jaka była ilość beta hcg.

Gość gość
mieszkam w uk jestem w 5 tygodniu nie mialam bety robionej

Gość gość
mam na myśli ilość gonadotropiny we krwi i w moczu. im starsza ciąża tym więcej jest hcg w organizmie a co za tym idzie w razie obumarcia wolniej spada i wciąż test będzie pozytywny.

Gość gość
niestety do 8 tygodnia mam sie nie pojawiac w przychodni, takie zasady tu sa.zastanawialam sie czy robiac testy ciazowe co jakis czas moge potwierdzic ze moje dziecko nadal zyje.jak szybko spada poziom tego hormonu?

Gość gość
bez bety trudno powiedzieć jaka jest u ciebie ilość hcg dokładnie więc nie można określić jak szybko w razie czego test byłby negatywny. Sam test wiec nic ci nie powie. Myśl pozytywnie i czekaj na wizytę.

Gość gość
dzieki w 8 tygodniu mam pierwsza wizyte u poloznej ale pierwsze usg dopiero w 12 tygodniu,boli mnie troche brzuch ale nie krwawie,testy robie co kilka dni zawsze wychodza pozytywne chyba musze czekac...

Gość gość
Aha takie zasdy tu czyli zgduje ze uk ;-). Zazadaj badania krwi na beta hcg dwukrotnego albo wczesniejszego usg. Masz prawo. Zadzwon od razu w pon do GP i zamow wizyte urgent do lekarza. Powtarzam, masz prawo. Albo jedz teraz do walking cnter. Tylko mozesz dlugo czekac lub do a&e. I podkrec zevmasz krwawienia . To kryterium do zajeci sie pacjentka w tskim przyoadku. A jesli zdecydujesz sie czeksc do pon to powtarzam masz prawo zadac urgent wizyty a gp nie ma prawa cie odeslac z kwitkiem jesli rzecz dziejs sie w godzinach otwarcia przychodni. Poodzenia.

Gość gość
Jeszcze jedno, test moze byc dodstnijeszcze przez wiele tygodni bo pokazuje poziom hormonow a te nie spadaja od razu. Beta hcg z krwi trzeba zrobic raz a potem drugi po min 48 godz , jesli spads to niestety ok. Jesli nie spds lub sie podnosi to jestvsznsa. Lub alternatywnieusg wczesniejsze. Jesli to rzeczywiscie uk to napisz moze bede mogla cos jeszcxe poradzic. Powodzenia

Gość gość
A dlaczego myślisz ze ciaza obumarla?

Gość gość
mam takie bulgotanie jakby skurcze,nie mam krwawienia,jakos czuje ze cos nie tak.myslalam ze jak testy pozytywne to znaczy ze ciaza nie obumarla ale nic z tego