Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola1886ka

malzenska klotnia. czy ja mam racje ?

Polecane posty

Gość ola1886ka

Poklocilam się z męzem o to ze w jego salonie w ktorym jest kierownikiem jego pracownica nie mowi mi dzien dobry i mnie olewa. Ona ma obowiazek mowic dzien dobry klientom ale ja to co ? poprosilam meza zeby zwrocil jej uwage ze dzien dobry mowi sie kazdemu(oczywiscie nie moze jej rozkazac ze ma mi mowic dzien dobry ale zwrocic uwage o braku kultury moze) on powiedzial ze tego nie zrobi.mowi ze przesadzam kto ma racje ?

Gość gość
Racje ma ten, kto ma pilota:classic_cool:

gosc z 18.00 hahahahahahahahah autorko przestan ja na Twoim miejscu sama bym jej uwage zwrocila ale jesli ona jestw pracy i Ty do niej przychodzisz to pamietaj ze wita sie ten kto przyszedl wiec sama jestes tez na bakkier z kultura :P

Gość gość
żadne z was. niedorzali a ty masz przepompowane ego. :) jakby był włascicielem tego salonu to kazalabys pewno pracownikom by ci za wycieraczke słuzyli

Gość gość
czas się rozstać. mówię poważnie.

Gość ola1886ka
uwazacie ze przesadzam i nie powinnam miec pretensji do meza tylko sama zwrocic jej uwage o brak kultury ?

ja ci wyraznie napisalam Ty przychodzisz do nich do pracy TY MOWISZ DZIEN DOBRY !!!!!!!!!!!!!tak ciezko to pojac

Gość gość
Ale odpowiedz na pytanie: czy dziewczyna widząc cię jak wchodzisz do salonu nie kłania się?

Gość gość
ale jak wchodzisz to nie mówisz jej dzień dobry tylko czekasz aż ona powie)

Gość gość
Ty jestes bez kultury

Gość ola1886ka
Ja nie mowie jej dzien dobry bo u nich w salonie jest zasada ze to oni powinni mowic dzien dobry klientom wiec mi tez powinna bo jestem jego zona. Jak mnie widzi to mnie olewa, przechodzi obok mnie bez slowa

ahahhahahahha a co to za dziwna zasada jakas zapamietaj zakuty lubie dzien dobry mowi ten kto przychodzi taka zasada zawsze wszedzie to oznaka kultury k/u/r/w/a zapisz sobie jak nie zapamietasz mlotku

Gość gość
Ma romans z mezem a ciebie ma w d***e i nie musi mowic dzien dobry to ty jej powinnas

Gość gość
Ale ty nie jesteś klientem :) Ona pewnie wie kim jesteś, ma mówić dzień dobry do klientów ale jeśli ty wchodzisz do nich to oczekuje, że to ty powinnaś powiedzieć dzień dobry. I pewnie sobie myśli o tobie co za gburowata damusia nawet dzień dobry nie powie :)

Gość gość
Autorko, jestes zwykłą niewychowaną chamówą. Zawsze i wszędzie wchodząc gdziekolwiek mówi się dzień dobry. Brak ci podstawowych zasad wychowania, z****** paniusiu. Mąż byłby debilem, gdyby zwrócił tej dziewczynie uwage. Więcej kultury, prostaczko i zadartym nochalem.

Gość ola1886ka
macie racje. Mąż tez. Nie mam o co miec pretensji Ps: Niektore panie same nie maja kultury patrzac na wyzwiska a i moj maz nie ma romansu z pracownica wiec darujcie sobie takie komentarze

A ja uważam, że gdybym ja była taką pracownicą i żona mojego szefa przyszła by do salonu, to pierwsza bym ją przywitała słowami "dzień dobry" z racji tego, że jest to żona szefa, z racji szacunku.

Gość gość
Wchodząc np. do sklepu. apteki, czy lekarza też czekasz aż oni pierwsi ci się ukłonią? Chyba twoi rodzice mieli cię dokładnie w zadku skoro na takiego pustaka ciebie wychowali.

Gość gość
Kultura wymaga tego, że kto wchodzi do danego pomieszczenia ten mówi "dzień dobry" :) Nieważny jest status, pozycja, czy jest się żoną, szefem czy zwykłą sprzątaczką. Dzień dobry mówi ten, który wchodzi. Tak samo w szkole jak czasem nauczycielka wchodzi do klasy w czasie trwania lekcji to ona powinna powiedzieć pierwsza "dzień dobry" ,ale często dzieciaki pierwsze chórem krzyczą "dzieeeń doobryyy" :D ale mimo wszystko - dzień dobry mówi ten kto wchodzi :)

Gość gość
owocowa, o jakim ty szacunku mówisz? Myślę że jaja sobie robisz.

Gość gość
Owocowa ma rację. W Czechach już 30 lat temu sprzedawczynie pierwsze mówiły mi 'dzień dobry'. Ja się najeżałam, że one niby mi dogryzają, że wchodząc nie mówię (byłam młodziutka i nie znałam czeskiego), ale potem okazało się, że one tak wszystkim mówią pierwsze. A klienc****erwsi właśnie nie mówili. Albo mówili ogólnie przy wejściu, a one jeszcze raz im przy ladzie lub w głębi sklepu. A nasze święte krowy wtedy wszechmocne sprzedawczynie z wyższością nas traktowały. Niektórym na zadupiu zostało to do dzisiaj. No jak Maryla z Zielonego Marketu powie 'Dzień dobry' do młodszej od siebie osoby. A nie ma takiej opcji, toż to poniżenie.

Gość gość
IDZ DO SALONU i gdy zas ci nie pwoie dziendobry ,zwroc jej uwage ze jej obowiazkiem jest powiedziec klijentowi dziendobry!!!i ma sie nauczyc kultury bo zle to wplywa na image firmy!!TY NA TO OKO MOZESZ PRZYMKNAC.-p ALE OBCA OSOBA MOZE BYC ZLA ;

Gość gość
sparwdz czy ni(e maja romansiku;zna sie takie suki