Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Olejowanie włosów

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Ostatnio zaczęłam szukać różnych sposobów na poprawę kondycji włosów i ich wydłużenie. Spodobało mi się olejowanie i od krótkiego czasu stosuję na razie czekając na efekty. Powiem wam jednak, że na moje kręcone włosy odrobina oleju kokosowego świetnie działa na ich poranne układanie. Czytałam, że najdłużej powinno się go trzymać we włosach przez całą noc. Chciałam codziennie albo często go odrobinę wcierać we włosy aby świetnie się prezentowały na co dzień jednak, aż boje się próbować, bo co jeśli potem przyniesie to przeciwne efekty. Dodam, że głowę myję co 3 dni i nie jestem pewna czy chcę zobaczyć jak to wyjdzie. Co wy o tym sądzicie? jaka są wasze doświadczenia z olejowaniem? :)

Gość gość
Hmm no nie wiem. Ja nie polecam. Pamiętam jak sama zaczęłam przygodę z olejowaniem i gdy kiedyś trzymałam ok 24 godz kiepsko to wyszło, tak jak sama napisałaś miało to przeciwny rezultat. jednak ja trzymałam olej na całych włosach Ty mówisz o minimalnej ilości zapewne do wygładzenia loków czy fal więc nie wiem. Musisz powoli i spokojnie pobróbować i się przekonać. A w małym stopniu i powolnym tempie raczej to nie będą wielkie i długotrwałe szkody :)

Jeżeli macie tendencję do szybkiego przetłuszczania się włosów to nie warto stosować olejów na całą noc. Warto natomiast wmasować go we włosy po umyciu aby zachować zdrowe końcówki i je odżywić. Poza tym włosy wtedy lepiej wyglądają, tylko ważna rzecz! Nie można przesadzić z ilością.