Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dla tych ktorzy tesknia!

Polecane posty

Gość gość

Znów się pojawiasz Nie dajesz mi spać Nie dajesz mi żyć Już nie mam sił By dalej w tym tkwić. Jesteś gdzieś tam daleko A ja widzę Cię tu I słyszę twe słowa Twój śmiech Dlaczego tak trudno zapomnieć Cię? Opuść me myśli Opuść me sny Niech moje serce uwolni się Od tamtych wspomnień Od tamtych lat Straconych na miłość Która nie ma szans. Chce żyć dla siebie Dla siebie być Nie płakać Nie tęsknić Szczęśliwa być Więc odejdź Zostaw mnie Niech przez najbliższe Sto lat nie spotkam Cię.

Gość klanifikator
Piekne. Zawsze lubilem Szymborska...

Gość leśnypomiot
Com uczynił, żeś nagle pobladła Bolesław Leśmian Com uczynił, żeś nagle pobladła? Com zaszeptał, żeś wszystko odgadła? Jakże milcząc poglądasz na drogę! Kochać ciebie nie mogę, nie mogę! Wieczór słońca zdmuchuje roznietę. Nie te usta i oczy już nie te... Drzewa szumią i szumią nad nami Gałęziami, gałęziami, gałęziami! Ten ci jestem, co idzie doliną Z inną — Bogu wiadomą dziewczyną, A ty idziesz w ślad za mną bez wiary W łez potęgę i w oczu swych czary — Idziesz chwiejna, jak cień, co się tuła — Wynędzniała, na ból swój nieczuła — Pylną drogę zamiatasz przed nami Warkoczami, warkoczami, warkoczami!

Gość zawsze sexy
Ja też :-(

Gość gość
I ja tęsknię, od ponad dwudziestu lat ...

Gość leśnypomiot
Bolesław Leśmian Tak mówię do dziewczyny: Nie wwódź mnie w bór ciemny, Nie wołaj po imieniu, nie patrz oko w oko — Bo nigdy nie wiadomo, co za stwór tajemny Z mroku na świat pod ludzką przychodzi powłoką. A nuż jestem odmienny, niźli tobie chce się — Niż ten, którego tulisz w niemej pieszczot skardze. Poznasz mię nad jeziorem — i w polu, i w lesie — A nie poznasz na łożu, nie poznasz przy wardze. O, nie pytaj mnie o nic! Nie widuj mnie we śnie! Ufaj moim pieszczotom, wierzaj w me tumany. W ramion twoich zaciszu pragnę tak bezkreśnie Zasnąć choćby na chwilę — inny i nieznany. Nuć mi do snu cokolwiek, byle oczy zwierać. Niech twa pierś mię kołysze, jak chce i jak umie — A gdy przyjdzie godzina, nie wzbraniaj umierać! Wszak rozumiesz? Nieprawdaż? Dziewczyna rozumie.

Gość gość
podoba wam sie???

Gość kaptur kapucyna
baju baju bedziesz w raju :classic_cool:

Gość leśnypomiot
Usta i oczy Bolesław Leśmian Znam tyle twoich pieszczot! Lecz gdy dzień na zmroczu Błyśnie gwiazdą, wspominam tę jedną — bez słów, Co każe ci ustami szukać moich oczu... Tak mnie żegnasz zazwyczaj, nim powrócę znów. Czemu właśnie w tej chwili, gdy odejść mi pora, Pieścisz oczy, nim spojrzą w czar lasów i łąk?... Bywa tak: świt się budzi od strony jeziora, Nagląc nas do rozplotu snem zagrzanych rąk... O szyby — jeszcze chłodne — uderza pozłotą Nagły z nieba na ziemię świateł zlot i spust — Usta twe — na mych oczach! Co chcesz tą pieszczotą Powiedzieć? Mów — lecz zmyślnych nie odrywaj ust!

Gość leśnypomiot
We śnie Bolesław Leśmian Śnisz mi się obco. Dal bez tła, Wieczność się w chmurach błyska. Lecimy razem. Mgła i mgła! Bóg, ciemność i urwiska. Do mgły i mroku naglisz mnie I szepcesz, zgrzana lotem: "Toć ja się tobie tylko śnię! Nie zapominaj o tem.." Nie zapominam. Mkniemy wzwyż Do niewiadomej mety. O, jak ty trudno mi się śnisz! O, jawo moja, gdzie ty? 🖐️ lesny pomiot

Gość gość
podoba sie komus?

Gość gość
bardzo ładne ,pozdrawiam

Gość gość
ladne

Gość gość
idz z tym Lesmianem! ;p

Gość gość
mnie się Leśmian podoba, nawet bardzo, oczywiście jego poezja

Gość gość
ten ostatni tez mi sie podoba...