Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Flixotide czy ktos podaje dziecku? jaka dawka?

Polecane posty

Gość gość

bede wdzieczna za odp.

Gość gość
skonsultuj sie z lekazem lop farmaceutom] tak muwio w telewizorku a tam zawsze muwio prawde

Gość gość
dziekuje za odpowiedz, u nas skomplikowana historia leczenia.Oczywiscie recepte na flixo mam od lekarza, sama nie zakupilam bez recepty, chcialam sie dowiedziec jakie dajecie dawki dzieciom w jakim wieku

Gość gość
córka miała dawkę 50 plus ventolin 100.Lat ma 11.

Gość gość
Mam flixotide 125, dwa razy dziennie dwa psikniecia. Plus serevent po jednym psiknieciu dwa razy dziennie. Dziecko 6 lat. Bez sensu ze porownujesz dawki, bo dobiera sie te leki do objawow choroby, tzn jaka dawka je kontroluje a nie do wieku.

Gość gość
autorka. Bardzo dziekuje.. wiem,ze bez sensu porownywanie ale u nas zaszlo nieporozumienie.dziecko nie ma astmy, na infekcje z kaszlem lekarka nas mnie zapytala czy mamy w domu flixo, ja na to, ze tak. Zlecila dawkowanie, a potem sie okazalo, ze miala byc dawka 50, a ja mialam w domu i podawalam 125.. wystraszylam sie ze przedawkowalam, konsultowalam oczywiscie z lekarzem, ale nie moim,bo nie byl dostepny.. I dlatego tak pytam nmoze malomądre pytanie ale bardzo sie wystraszylam i chcialam sie dowiedziec jakie inni dawki podają.

Gość gość
autorka. Do goscia z 19-22 jak jeszcze tu zajrzysz, napisz prosze, czy dobrze zrozumialam, 2 razy po 2 psikniecia 125- czyli 500 bierzecie na dobe? dziekuje

Gość gość
Mój synek ma 5 lat i podejrzenie astmy. Ma zalecane przez pulmonologa dawkę 125 rano i wieczorem również 125 , czyli dwa razy dziennie po jednym psiknieciu ( my mamy w aerozolu podawane przez spesjer).

Gość gość
7 lat dziecko 2 razy po 125