Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poszłybyście do lekarza?

Polecane posty

Gość gość

Dziecko 14 miesięcy, od zeszłego wtorku miało katar, bez temperatury. Od dwóch dni katar wyraźnie się zmniejszył (ale nie zakończył), natomiast dzisiaj pojawiła się temperatura (38stopni, dałam Nurofen, pomógł odrobinę, ale gorączka całkiem nie zeszła). Obserwować czy iść do lekarza? Dziecko uśmiechnięte, energiczne, ma apetyt, pije jak smok. Żadnych innych objawów. Pytam, bo u mnie z przychodnią nie jest takie hop-siup, nie ma zapisów czy numerków, jak się pójdzie, trzeba odstać swoje w kolejce, najczęściej grubo ponad godzinę :o

Gość gość
Ja bym obserwowała. Póki nic się nie dzieje, nie ma co panikować, jest sezon na infekcje. Zdrówka!

Gość gość
Dzięki! No włąśnie wiem, że jest sezon :o Sama jestem zasmarkana, a ten katar w zeszłym tyg przyniosła do domu córka ze szkoły :( Mam nadzieję tylko, że ta temp. nie zwiastuje niczego poważniejszego :(

Na katar - inhalacja ! Na gorączkę - podawaj leki na zbicie . Obserwuj dziecko.Jeśli gorączka nie będzie spadać i będzie się utrzymywać - idź do lekarza.

Gość gość
Takiej temperatury się nie zbija. Myślcie.

Gość gość
Temperaturę od 38 stopni się zbija :o Dziecko miało aż rumieńce na twarzy, poza tym całe ciało było strasznie ciepłe. Czyli co, wizytę u lekarza będę warunkować temperaturą.. Inhalator mam w użyciu :)

Gość gość
Ja bym nie szła do lekarza. Moje dziecko też raz miało gorączkę 38,6 ale to tylko jeden dzień i przeszło... Miał ok. 15 miesięcy.

Gość gość
I ja bym nie szła. Tak jak piszesz - obserwuj, a pójdź dopiero jak temp będzie drastycznie rosnąć czy nie uda ci się jej niczym zbić. No i niech zdrowieje twoje maleństwo. p.s. - czopki są skuteczniejsze :) (i też zawsze podawałam coś przeciwgorączkowego od temperatury 38 stopni)

Gość gość
Dziękuję Wam dziewczyny!! Nie chcę po prostu panikować, dlatego chciałam zapytac o zdanie inne mamy. Jeszcze raz dziękuję :)

Gość gość
katar się zmniejszył bo zgęstniał pewnie i temp pojawiła się bo nastąpiła infekcja pewnie bakteryjna krtani lub gardła bo w tym wieku to tak bywa .