Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rejestracja samochodu pomocy

Polecane posty

Gość gość

Zakupiłam z bratem auto używane w Polsce (zakupione w salonie). Brat jest nieobecny, napisałam sobie w jego imieniu pełnomocnictwo, mam jego dowód osobisty, ściągnęłam ze strony urzędu miasta wzór wniosku o rejestrację samochodu. I teraz pytanie czy na wniosku podpisuję się tylko ja bez brata? Pomóżcie jestem blondynką :P

Gość gość
jeśli to współwłasność to musicie być obydwoje Innej opcji nie ma

Gość gość
Na wniosku podpisują się obydwoje właściciele. Czyli Ty i brat. Dowód brata nie jest Ci potrzebny. Ważne by na pełnomocnictwie pisało wszystko.

Gość gość
Jesli masz pełnomocnictwo to podpisujesz się ty. Najlepiej zadzwon do wydziału komunikacji w twoim mieście i spytaj. Ja sprowadzalam samochód z zagranicy i dzwonilam do wydziału komunikacji oni pomogli mi telefonicznie. Szkoda paliwa na jazde bez potrzebnych papierów

Gość gość
To po co brat ma się podpisać na wniosku skoro napisał mi pełnomocnictwo?

Gość gość
Już dzwoniłam :P babka mówiła o pełnomocnictwie, które napisałam, ale o podpisach na wnioskach nie wspominała. I teraz nie wiem czy mam się sama podpisywać czy za brata też.

Gość gość
podpisywanie sie za brata grozi więzieniem

O losie! Jeśli jesteś pełnomocnikiem więc podpisujesz się jako pełnomocnik. Nie masz pełnomocnictwa do posługiwania się czyimś imieniem i nazwiskiem, bo takie coś nie istnieje i jest karalne.

Gość gość
Tam gdzie jest miejsce na pidpis brata podpisujesz się ty. Po to dał pełnomocnictwo abys za niego podpisywala ale swoim podpisem! Jak podpiszesz za brata jego podpisem to jest karane no i wtedy pełnomocnictwo by ci nie bylo potrzebne. Jesli czegos nie jesteś pewna to lepiej zadzwoń do urzędu aby nie popełnić błędu

Gość gość
Brat jest nieobecny, mam jego dowód osobisty i napisałam sobie jako on pełnomocnictwo dla mnie (wzór ściągnęłam ze strony urzędu). To na wniosku o dowód rejestracyjny podpisuje siebie i jego?

Gość gość
autorka już popełniła przestępstwo, bo w imieniu brata napisała pełnomocnictwo i podpisała się jako brat :(

Gość gość
Podpisujesz swoim imieniem nie mozesz jego bo to karalne. Po to masz pełnomocnictwo ze w miejscu jego podpisu podpisujesz ty swoim imieniem. Prościej wytlumaczyc się nie da

Gość gość
Nic się nie dzieje ze podrobila przecież żeby miala problemy to brat musialby wrocic i zglosic w urzędzie. A przecież tego nie zrobi

Gość gość
Brat upoważnił mnie telefonicznie. Nic nie robię za jego plecami.

Gość gość
jak to nic sie nie stało? Stało się, podrobiła czyjś podpis co kwalifikuje się pod odpowiedni paragraf :( I jeszcze cudzy dowód ma i jeszcze raz chce sfałszowany podpis złożyć

Gość gość
spoko namierzymy IP i doniesiemy gdzie trzeba :)

Nie jest źle - macie telefony, kontaktujecie się to może i jakąś pocztę uda wam się znaleźć. Wówczas załatwicie to normalnie jak ludzie.

Gość gość
Ktoś będzie robił badania, grafolog??? Z bratem mamy podobny charakter pisma. Brat sam kazał mi napisać upoważnienie. Miał napisać upoważnienie do upoważnienia?

Gość gość
patologia

Gość gość
Nie wiem..ja ściągnęłam auto z Holandii i zleciłam wszystkie papierki i dokumentacje firmie ABAK. O nic nie musiałam sie martwić niczego załatwiać. Dokumenty dostałam do domu. Super sprawa =D