Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubranie przedszkolaka

Polecane posty

Gość gość

Czy w taką pogodę jak jutro ( 2 stopnie ) ubieracie dzieciom same spodnie czy też wciskacie nie jakieś rajtki ? A może macie inne sposoby by młode nie zmarzly a miały wygodnie ?

Gość gość
Same spodnie. Mój 3 latek jeszcze nie miał rajstop ani razu :-)

Gość gość
Mam dziecko młodsze, bo 1,5 roczne i jak idzie na dłuższy spacer to dostaje rajstopy, inaczej spodnie się podciągają, wychodzi goła skóra, napewno przyjemniej i ciepłej dziecku z rajstopki przy tym ok 0 stopni, jak jedziemy do kogoś czy centrum handlowego to tylko spodnie.

Gość gość
U nas w przedszkolu jest taka moda, że większość chłopców nosi rajstopy i spodnie, ale spodnie im mamy zdejmują i tak latają w samych rajtkach. Wygląda to śmiesznie. Ostatecznie jeszcze jak będzie -15 to też będę tak robić, ale nie od października i +5 , bez przesady.

Gość gość
Autorka. No właśnie młody póki co chodził w samy spodniach dresowych ale moja mama non stop mi truje ze zimno, że zmarznie etc...

Gość gość
Będzie duży mróz to się pomyśli, na razie uważam, że nie ma jeszcze takiej potrzeby.

Gość gość
moja 3 latka już od października chodzi w rajstopach ale u mnie jest w dzień -5 a i zimniej się zdarza... wole żeby miała cieplej niż sobie ma przeziębić pęcherz

Gość gość
Do przedszkola idziemy 5min a syn w samych gaciach z dresu marudzi ze mu zimno. Ja mam na sobie obcisle dżinsy które przylegają do nogi a on luźne spodnie. No to sobie tez o poranku zalozylam dres i co? Przewialo mi nogi na wylot, w dżinsach o wiele cieplej. Teraz ubieram mu drugie gacie i nie mówi ze mu zimno :) rajtuzy rajtuzami, moze byc i 10 stopni ale wiać zimny wiatr, dziecku ma byc cieplo a nie wazniejsze co sasiadka powie i które dziecko przyjdzie bardziej "gole" bo mamy na karę sie licytują

Gość gość
Ja zakładam synkowi rano kalesony pod spodnie, bawełniane albo takie niby termoaktywne, w przedszkolu zdejmuję i czekają w szafce, mówił że pani pomaga na spacer zakładać. Puszczania dziecka w samych rajstopach w przedszkolu nie praktykuję, ale niektóre mamy i tak robią. Sama mam kurtkę do połowy uda a i tak nogi niżej mi marzną.

Gość gość
Ja kupiłam swojemu dziecku ciepłą kurtkę na aliexpress24 i nie żałuję. Ceny ciuszków są bardzo wygórowane, kurtka jest cieplutka! Nie ma sensu wydawać dużo pieniędzy i przepłacać, dziecko zaraz wyrośnie z ubrań... Dobrze, że kupuję gdzie kupuję ;P