Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poijhugtfrdsfgh

Prezenty od chrzestnejj

Polecane posty

Gość poijhugtfrdsfgh

Tylko szczerze: czy gdybyście się dowiedzialy, ze osoba, którą kilka lat temu wybrałyście na chrzestną jest duzo zamożniejsza niż Wam się wydawało, to oczekiwałybyscie droższych prezentów dla dziecka? Przy czym wcześniej chrzestna też kupowala fajne prezenty. Co pół roku odwiedzam chrześniaka i zawsze z własnej woli kupowałam mu prezent. Zawsze konsultowałam to z rodzicami. Tak więc - kupowałam z własnej woli. Tyle, ze ostatnio kilka osób dowiedziało się, ze mamy się lepiej niż się ludziom wydawało i przy ostatnich konsultacjach zasugerowano mi "drobiazg" duuużo droższy niż poprzednio. Jestem na tym samym poziomie zamożności teraz jak byłam gdy zostawałam chrzestną. Tyle, że rodzice dziecka nie mieli pełnej wiedzy (nie miałam drogiego auta, jeździłam metrem i taksówką).

Gość gość
Nigdzie nie jest powiedziane, że chrzestny/a ma kupować prezenty. Rodzic chrzestny jest od tego, aby zaopiekował się dzieckiem w razie śmierci prawdziwych rodziców.

Gość poijhugtfrdsfgh
To wiem, ale to nie jest odpowiedź na moję pytanie :)))))

Gość gość_XXXS
Miałam podobnie. Jak tylko dostałam aluzję aby prezent był drogi, nic już nie kupuję. Pewnie mnie wyklnęli ,ale lepsze to niż dać się wykorzystywać przy każdej okazji. Dobra rada - jak chcecie być chrzestnymi to tylko dziecka zamożnych rodziców, inaczej sępy wam żyć nie dadzą.