Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko ma rok a ja przespałam moze kilka nocy

Polecane posty

Gość gość

W sumie to przyzwyczaiłam sie ale zazdroszczę wam przespanych nocy :) mala ma rok, spi we własnym lozeczku, smoczek musi mieć do zasypiania czasem budzi sie 2-3 razy czasem co godzinę :-o a to sie rozkopie, a to smoczka nie moze znaleźć, teraz zeby, a to pic :-o masakra w dzien ma 2 drzemki po godzinie probowalam bez drzemek to maruuuudzenie i placz :-o

Gość gość
Może Cię nie pocieszę ale ja się wyspałam dopiero jak córka skończyła 3lata i poszła do przedszkola. Wracała tak zmęczona, że przesypiała bez problemu całe noce :)

Gość gość
kazde dziecko jest inne. Moje odkąd skończyło miesiąc przesypia kazdą noc. Dziecko brata ma 2,5 roku i jeszcze ani jednej nie przespało i budzi się po kilka razy

Gość gość
Ja bym wyeliminowala jedna drzemkę. U mnie tez byl placz i marudzenie ale po kiliu dniach sie przyzwyczaił. Inna sprawa to smoczek. Od kiedy sie go pozbylismy to lepiej spał.

Gość gość
Moj syn ma 10m i od jego narodzin tez nie przespalam zadnej nocy. Corka dopiero przesypiala noce po 2 latach. Wstawala z 2-3razy a ja potem o 5 wstawalam do pracy. Idzie sie przyzwyczaic

Gość gośćautorka
Od smoczka powoli odzwyczajam, a co do drzemki teraz ma wlasnie pierwsza i postaram się aby byla ostatnia ;) ona budzi się ok 6 i ok 10 ma drzemke potem spacer i ok 15 druga drzemka po 20 kąpiel i usypianie... Nie wiem co robie źle czasem ladnie spi a czasem się wierci

Gość gośćautorka
Tzn ladnie ze wstaje 2-3 razy :)to juz jest sukces ;)

Gość gość
temat stary jak rzeka ... non stop wałkowany ja mam 2 córki starsza 5 lat zaczeła przesypiać gdzies koło 2,5 lat a młodsza skończy rok w styczniu i też budzi się 2-3 razy w nocy - w dzień spi 2 razy - idzie przywyknąć

Gość gość
Moim zdaniem roczne dziecko jest za male na 1 drzemke i na odzwyczajanie od smoczka.

Gość gość
nie zamierzam pozbawiać jej 2 drzemki idzie spac bo widocznie organizm tego potrzebuje spi identycznie w tych samych godz. co twoje dziecko koło 10 i 15-16 druga potem koło 20.30 zasypia

Gość gość
ale moja starsza córka w wieku 13 ms spała w dzień tylko 1 raz koło 12 do 14 - i tak w nocy się budziła więc drzemki w dzień nie są przyczyną dla których dziecko budzi sie w nocy

Gość gość
Wszystko zalezy od dziecka. Moja kolo roczku spala w dzien tylko raz, w nocy nie budzila sie, chyba ze zabkowanie bylo bolesne to wiadomo. Ale przyjaciolki synek ma 7 lat i do tej pory potrafi sie 2-3 razy wybudzac, placze, wola pic - sam wstaje i idzie sobie wziac ale najpierw zawsze wola mame :(

Gość gość
Kobieta to twarda bestia:) faceci przy nas wymiękają i to jedyne pocieszenie:) Mój syn w marcu kończy 2 lata i nadal budzi się w nocy, tylko raz, ale za to nie śpi wtedy przez 1 - 2 godziny tylko dokazuje trochę na naszym łóżku, trochę w swoim łóżeczku. Trzeba się przyzwyczaić i nie ma innego wyjścia. Gdy tlko zaczynamy się na niego wtedy złościć to zaczyna nas całować i głaskać, a na takie jego zagrywki nie mamy już argumentów i tak sobie wtedy w trójkę nie śpimy, a o 6.30 pobudka do pracy:)

Gość gośćautorka
Pocieszyliście mnie bo myslalam ze wszystkim wokól idealnie niemowlęta cale noce przesypiają :)

Gość gość
no :) zawsze sobie pomyśl , że nie jesteś wtedy sama, że pewnie tysiące matek tak ma lub miało lub będzie mieć :) nie ma dzieci idealnych ;)) pozdrawiam i życzę kolorowych snów mimo, że przerywanych pobudkami

Gość gość
nie ma co się doszukiwać nie wiadomo jakich przyczyn ja ze starszą córką to przerobiłam ... młodsza jest identyczna do spania i do usypiania ( bo zasypia też ciężko) - i w końcu odpuściłam ten typ tak ma i tyle

Gość gość
Ja mialam tak samo jak autorka ,dziecko mialo prawie roczek i nie spalo w nocy.Syn budzil sie co godz.Wyeliminowalam calkowice jedzenie w nocy(a to byla piers w moim przypadku).Dwie pierwsze nocy koszmar trzecia lepsza.Po tygodniu syn przespal pierwsze 6 godz bez pobudki.Po dwoch tygodniach przesypial juz noce.Dziecko w nocy by spalo nie powinno miec powodu do pobudki.Jedzenie ,smoczki zaburza rytm snu .