Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona alkocholika

Jak pozbyć się męża alkocholika z domu ??

Polecane posty

Gość żona alkocholika

Witam! Mam pytanie jeżeli mieszkanie dostaliśmy z ZGKM-u i mieszkamy razem mamy pobyt stały , jak mogę pozbyć się go z domu ? zna ktoś się na tym ? mamy 2 dzieci na początku było ok teraz nadużywa alkocholu awanturuje się nie chce się wyprowadzić dać mi spokojnie żyć ja nie mam gdzie iść z dziećmi, prosiłam żeby przestał pic ale na nic to dlatego innego rozwiązania niż zostawienie go nie widzę ... co mam zrobić pomocy...

Gość gość
zalozyc niebieską karte i wzywac policje gdy jest pijany i się awanturuje

Gość Faceton1986
no ale przed dziećmi i żeniaczką jak wypijał 3 piwa dziennie, to mówiłaś że wszystko ok i na innych facetów nie patrzyłaś bo to taki BÓG był dla ciebie.

Gość żona alkocholika
A gdzie taka kartę się zakłada na czym to polega ? dziękuje za odpowiedz.

Gość gość
alkoholika!

Gość Princ Akros Krid
Nie masz siostry/brata? Mamy? Teściowa też nie pomoże? Są domy samotnej matki itp.

Gość zona alkocholika
tak to prawda wtedy mi to nie przeszkadzało dziś bardzo żałuje , nie wiedziałam że on ma z tym problem... bo przecież wszystko jest dla ludzi ale z umiarem on już nie ma umiaru pije codziennie :-(

Gość zona alkocholika
Nie mam rodzeństwa niestety

Gość gość
musisz być ekstremalnie ostroźna z wzywaniem JAKIEJKOLWIEK pomocy, a wszczególności policji, gdyz jesli tak zrobisz, wasze relacje nigdy sie nie podniosą, a na razie być może nie wie o twoich planach i jeszcze ci ufa.

Gość gość
To codziennie pije ? Ile piw ? Do Domu Samotnej Matki sie nie wyprowadzaj,czemu ty masz opuscic mieszkanie i tulac sie z dziecmi.

Gość gość
Jak nie pic majac zone analfabete ? nawet nie wiesz jak poprawnie napisac alkoHol co za zal.......

Gość gość
PELIKANERIAS łykas jak szalonas :D

Gość żona alkoholika
No tak nie wie o moich planach ... nie wiem co robić żyć mi się nie chce ...

Gość gość
Ile wypija na 1 dzień ? Daje ci jakieś pieniądze na życie,jedzenie,dzieci ? Jak codzień pije to pracuje czy nie ?

Gość gość
Tumaczysz se to tym ze'mu niestoi:-) . Gupia na kacu lepiej stoi. Czemu on jest alkocholikiem? Niechce ci tego powiedziec . Pusc go na kurde mac niech go mlode oleja wruci. Jak masz innego to nizal sie ze niekocha cie. To tumaczenie wlasnego grzechu huhu!:-) łazo minelilili. Jevaj sie wy zawsze niewinne:-(

Gość gość
gość 20;37 ... twoja kultura jest bardzo niska nie o to pyta autorka , całe szczęście że nie zniża się do twojego poziomu i nie komentuje tego ! !! Znalazł\a się wyuczony wyszkolony a gamoń p********y !

Gość Princ Akros Krid
Ile masz lat? Możesz pójść do Domu Samotnej Matki na czas rozwodu, a potem walczyć o swoje mieszkanie.

Gość żona alkoholika
20;42 Wypija dużo nie wiem ile dokładnie ale z 5 6 piw będzie bo piwa tylko pije ... pracuje ale jak idzie do pracy to jak wróci nadrabia i pije ...tak, daje mi pieniądze cała wypłatę na to nie mogę narzekać

Gość żona alkoholika
Mam 29 lat ...

Gość gość
Taaa, tu też tumany łyknęły... Akurat tu się pojawila nieszcześliwa uciśniona kobieta i napisała wam o swojej niedoli a dla uwiarygodnienia napisała alkohol przez 'ch'. Tłuki łyknęły jak świeżą rybkę :D

Gość Princ Akros Krid
To składać pozew o rozwód i się wyprowadzać z domu.

Gość zona alkocholika
tak tylko gdzie mam się wyprowadzić nie mam gdzie iść nawet, gdyby to było takie proste...

Gość gość
połowa tego forum to bezmózgie pelikany co lykną wszystko

Gość Princ Akros Krid
Powtarzam trzeci raz: Dom Samotnej Matki Ewentualnie do jakiejś przyjaciółki, kuzynki, kogokolwiek znajomego.

Gość gość
nie dosc ze lyknal wszystko to za zgloszenie bledu ortograficznego wyzywaja od gamoni i przeklinaja : ) a utorze broniacy twoja kultura widze jest jeszcze lepsza od autora z sarkazmem poprawiajacym alkochol na alkoHol : ) cisnieniuj sie dalej marna istoto :)

Gość gość
No daje wyplate ale nie cala bo dziennie przepija ok 12-15 zl to w skali miesiaca ok 400-450 zl ! Jak mu przyjdzie placic alimenty i zorganizowac sobie mieszkanie to zobaczymy jak sobie poradzi finansowo.Glowa do gory.Moze do czasu rozwodu mozesz zamieszkac u jakiejs rodziny ? Jesli nie to moze wprowadz oddzielnosc,on do osobnego pokoju,polka w lodowce i nie gotuj nie pierz mu nic ,policz ile ma dac na oplaty i dzieci i zyc jak w separacji,malo do niego sie odzywac ...Myslalas nad takim rozwiazaniem ? Moze wtedy by sie otrzasnal,zobaczyl co moze stracic,zrozumial ze to nie zarty.Ty pracujesz ? Dzieci w jakim wieku sa ?

Gość maggia75
Wezwać policję, gdy się będzie awanturował i poprosić policjantów, żeby założyli niebieską kartę. Oni odnotowują tam wszystkie akty przemocy, gdy będą przyjeżdżać na interwencje. Taka karta może być potem dowodem w sądzie. Zastanów się czy ktoś zdecydowałby się potwierdzić w sądzie alkoholizm męża i przemoc wobec ciebie, czy ktoś był świadkiem. Niezależnie od tego zbierz dowody - nagrania awantur, obdukcje itp. Potem zgłoś sprawę na policji - o znęcanie psychiczne i fizyczne. Korzystaj z takich instytucji jak centrum pomocy rodzinie, opieka społeczna - masz prawo do pomocy psychologicznej i darmowej porady prawnika u nich. Po kilku miesiącach odbędzie się sprawa karna o znęcanie, podkreślaj, że zależy ci, żeby mąż się wyprowadził. Kiedy dostanie wyrok (prawdopodobnie w zawiasach) złóż pozew o rozwód z orzekaniem o winie i eksmisję. Nie zaniedbaj tej eksmisji, bo sąd orzeknie rozwód i dalej będziecie mieszkać dalej. Jeśli mieszkanie jest małe i uda się udowodnić winę męża to się skończy pozytywnie. Jeśli się zdecydujesz - musisz być konsekwentna i twarda. Wiele kobiet wycofuje zeznania i potem już nie da się pomóc. Poza tym obcy ludzie nie chcą zeznawać, nagrać awanturę czasem jest trudno, żeby mąż się nie zorientował, ludzie w urzędach też średnio chętnie udzielają informacji. Mimo to uwierz, że warto to przetrzymać i dopiąć swego niż dalej się męczyć, bo będzie tylko gorzej. To, co wyżej opisałam zajęło mi 14 miesięcy, ale jeszcze raz powtórzę - WARTO. Wreszcie mogę przestać się bać. Jeśli to nie podszyw - trzymaj się i uwierz, ze dasz radę.

Gość maggia75
Jeśli założysz sprawę o znęcanie, możesz składać podanie w prokuraturze o tymczasową eksmisję (max 3mies., potem o przedłużenie) do czasu odbycia się rozprawy karnej. Ja czekałam 6 mies. na karną od momentu złożenia zeznań.

Gość gość
3/10

Gość gość
moze alkoholika przez samo ,,h,, bedzie latwiej sie pozbyc:-P