Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Peeling kawitacyjny czy manualne oczyszczanie?

Polecane posty

Gość gość

Sama nie wiem co wybrać. Mam trochę zanieczyszczoną twarz, boję się że sam peeling nie da rady a chcę mieć jakiś efekt. Tylko czy warto się męczyć i przecierpieć to manualne oczyszczanie? Jak myślicie?

ja wolalabym manualne oczyszczanie lub mikrodermabrazje. jesli masz sporo ropnych wypryskow to wybierz oczyszczanie. jesli chcesz wygladzic skore to wez mikro. peeling kawitacyjny dla mnie jest bez szalu. kosmetyczka robila mi go jako dopelnienie calosci po mikrodermabrazji/ oczyszczania przed algami. sam peeling wedlug mnie niewiele da

Gość gość
Można nawet mieć kwasy i mikrodermabrazję, a na koniec lekkie ręczne doczyszczenie skóry. O tym co będziesz miała robione decyduje kosmetyczka/kosmetolog, który obejrzy twoją twarz. Jak chce znaleźć dobry salon w swoim miescie to szukaj na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gość
hej, chciałam pójść właśnie na jakieś oczyszczanie twarzy, mam 21 lat. Co polecacie?

Gość gość
Trudno doradzic co bedzie dla Ciebie odpowiednie nie widząc twarzy.

Gość gość
Oczyszczanie manualne powoli odchodzi do lamusa i bardzo dobrze. Nie idź na to, szkoda pieniędzy. Teraz skórę oczyszcza się mikrodermabrazją i kwasami. Peeling kawitacyjny jest delikatny. Wszystko zależy od cery, jaką masz. Jeśli jest mocno zanieczyszczona i nie wrażliwa- wtedy mikro, kwasy, jeśli delikatna, wrażliwa, naczyniowa- peeling kawitacyjny.

moze udaj sie do jakiejs sprawdzonej kosmetyczki i zapytaj- zobaczy twoja cere i cos podpowie. tylko wybierz sprawdzona taka ktora nie naciagnie cie na drogi zbyteczny zabieg

Gość gość
ok, dzięki za rady. Ogólnie boję się że kosmetyczna może mi zniszczyć cerę. Czy mam czego się bać?

Gość gość
To idz do kosmetologa a nie kosmetyczki po rocznym studium. Kawitacja jest dobra do wrazliwej skory, mikro do grubszych cer, oksybrazja, kwasy( rozniste fajne mieszanki teraz sa), ja robie oczyszczanie manualne tylko przy zaskórnikach jak stwierdze, ze trzeba, ropniakow sie nie wyciska tylko zasusza i stosuje leki na takie zmiany. Poczytaj opinie w necie o salonach w swoim miescie

Gość gość
Zwroc uwage w gabinecie czy: przeprowadzony jest z Toba dokladny wywiad(uczulenie leki choroby) czy wymienia Ci przeciwwskazania, czy widzisz srodki do dezynfekcji w uzyciu, czy umyto rece przed zabiegiem, czy sie uzywa jednorazowych rzeczy, spojrz na dlonie czy nie ma zaloby, kosmetyczki ogolnie maja zniszczone rece :(

Gość gość
Ja najlepszy salon znalazłam na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gość
Kto powiedział, że tylko kosmetolog jest dobry? Znam wiele świetnych kosmetyczek po studium, kursach, nie przesadzajcie. To nie od szkoły zależy. Zgadzam się z gościem - obserwuj kosmetyczkę. Jeśli trafisz na taką, która nie przeprowadza z Tobą wywiadu, nic Ci nie doradza, nie potrafi opisać, jak działa konkretny zabieg i nie dba o dezynfekcję - uciekaj stamtąd jak najszybciej.

Gość gość
Wizyta u w salonie kosmetycznym według mnie będzie dla ciebie najlepszym rozwiązaniem. Kosmetyczka doradzi i dobierze takie oczyszczanie które da efekt i będzie odpowiednie dla twojej skóry. Ja już po dość długich poszukiwaniach znalazłam swoją ulubioną Kosmetolog która jest kompetentna i miła. Widać że lubi to co robi i pracuje z zaangażowaniem. A miejsce jest przepiękne i oczywiście czyste! Polecam ale nie mogę robić reklamy xd

Gość gość
chodziłam kiedys na manualne oczyszczanie- nie były to zadne cierpienia i nie wygladałam po tym jak potwór, ale zaprzestałam, gdyz efekt jest na tydzień, po tym czasie znowu mialam wągry i mam wraznie, ze jak sie rozpulchnia pory i wyciska, to one jakoś szybciej się zanieczyszczają niz takie "nieruszane". kawitacja coś tam daje, ale szału nie ma- podobny efekt mam po uzywaniu 5 dni na noc effaclaru

no peeling kawitacyjny dla mnie szalu rowniez nie robi. jesli juz manualne oczyszczanie raz, a potem np. kilka zabiegow mikrodermabrazji

Gość gość
Ja mam zawsze robione tak: najpierw peeling kawitacyjny, następnie kwasy, a następnie "ręczne" usuwanie pryszczy. Praktycznie po kwasach i pilingu kawitacyjnym zostanie do wyciśniecia parę pryszczy.

Gość gość
Musisz się pokazac jakiemuś fachowcowi i on oceni czego Twoja buzia potrzebuje. Ja tak poszłam jakieś 3 mc temu do Pieknej i Bestii w Bialymstoku i mi polecili kawitacyjny, a potem jakąs delikatną kurację kasową. Miałam spore problemy z cerą od słońca od zeszłych wakacji , a teraz - jakby cudza twarz. nie wiem skąd jesteś ale jak okolice Bialego to sobie zobacz http://piekna-bestia.pl/

Gość gość
Weszłaś jako piękna, a wyszłaś jako bestia.

Gość otojestkasia
Słusznie ktoś tam wyżej zauważył, że to nie da się tak przez Internet sprawdzić czy polecić jaki zabieg danej osobie pomoże. Ja się borykałam z problemami z cerą latami, kupowałam leki i kosmetyki na zmianę i nic. I wkońcu poszłam na mikrodermabrazje, czyli taki mechaniczny peeling, bardzo łagodny i nieinwazyjny, który spowodował że to wszystko co ohydne mi sie złuszczyło. potem terapia nawilżająca i jest OK. oczywiście to trwało kilka miesięcy, no ale co zrobić. Przede wszystkim idź do fachowców i daj się im poprowadzić. Jak Opole klub okolice to Ci polecam http://arkadia-opole.pl/ Tutaj na stronce mozesz sobie zobaczyć co dokładnie oferują, jakim sprzętem itp. Nie wiem, no mi pomogli, mam nadzieje ze Tobie rónież

Gość sylwia527
Mozna zastosowac obie te opcje na jednej wizycie. Czesto korzysta się pierw z peelingu a potem z kawitacji, przynajmniej ja mam takie informacje. Osobiscie nie korzystam z manualnego oczyszczania tylko z peelingu i u mnie taki efekt jest wystarczajacy. Wykonuje sie mi go bardzo dobrym sprzetem w krakowskiej klinice scm estetic.

Gość gość
zawsze oczyszczanie manualne :)

Gość gośćrolkaup
zarówno peeling kawitacyjny jak i oczyszczanie manualne twarzy to przeżytek. nie chcesz mieć rozsianego trądziku na twarzy to zrób nowość h2sens z wodorem .zero blizn.zero bólu.za to buzia gładka niesamowicie a wypryski zaleczone

Gość gośćcelinka3
Oczyszczanie manualne potwierdzam meggga.Buzia rozświetlona a przebarwienia u mnie po h2sens zniknęły. Skóra aksamitna , nawilżona. To jest super

Gość gośćEbki
Pierwsze słyszę o oczyszczaniu wodorowym , co to ?

Gość celinka3

Wyciągają Ci wszelkie zanieczyszczenia skóry a potem traktują wodorem . Wodór niszczy wolne rodniki a więc choroby, zmarszczki itd. Mnie zabieg nie bolał. Skóra się już tak nie zanieczyszcza.